論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

佢話佢以前在台灣照顧過老人家,現在因為照顧雇主的問題兒童,晚晚冇得瞓,日頭又要做家務煮飯,冇時間休息,所以要找其他雇主,點知來到,都唔係好識照顧老人家,我家工人姐姐都教過佢五、六日,佢都未完全接手,手上工作做唔完,新姐姐都應該幫下手掛,你都係幫少少,未足一星期都放你假,去agents到話只係照顧老人家,唔做家務喎,老人家要食飯,衫要洗,有好多嘢你都冇做,我家姐姐都幫你做咗好多啦!你重想點呀!(新姐姐)

男爵府

ksma 發表於 20-10-3 19:46
佢話佢以前在台灣照顧過老人家,現在因為照顧雇主的問題兒童,晚晚冇得瞓,日頭又要做家務煮飯,冇時間休息,所 ...

叫佢搵個有錢人嫁左佢 做少奶奶咪咩都吾洗做!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

乜都唔做, 咁淨棟係度做靈堂纸公仔就叫看護老人家。 你知點解佢比人炒啦。

子爵府

想生BB熱投

照顧慣老人家的工人,未必適合請也來照顧兒童的。因為老人家一般在家都是睡覺和吃,所以工人一般較為輕鬆也有很多時間休息,而照顧小孩相對忙碌很多所以他們會跟不上腳步。另外,斷約的真的好看彩數。

大宅

工人同agents講唔做啦!我懷疑佢哋夾埋欺騙,姐姐淨係拎三套衫過來,其他衫喺agent boarding House,根本冇心喺度做。

大宅

ksma 發表於 20-10-8 15:09
工人同agents講唔做啦!我懷疑佢哋夾埋欺騙,姐姐淨係拎三套衫過來,其他衫喺agent boarding House,根本冇 ...
咁樣洗左agent fee. 咪好5抵。

大宅

agents幫我搵緊第二個工人,又係一個未完約嘅工人,應該出年1月完約,又話僱主可以畀佢下個月走,即係今個月完約,11月可以返工,跟住話喺agent度,叫我去見佢,我就話佢而家喺度我直接用電話同佢傾,話佢識少少廣東話,佢識講英文,咁我問咗佢好多嘢跟住叫佢盡量用廣東話答我,點知一句廣東話都講唔到,跟住話我唔使去agents見佢啦!佢都講唔到廣東話,點同我奶奶溝通呢!又一傑作

男爵府

ksma 發表於 20-10-8 15:09
工人同agents講唔做啦!我懷疑佢哋夾埋欺騙,姐姐淨係拎三套衫過來,其他衫喺agent boarding House,根本冇 ...

係咪要比機票?佢一個月通知?
要補幾多agency fee 先可以請第二個?

大宅

佢話返去舊僱主到做喎,agents話幫我再找另一個,但係話好多工人唔鐘意同另一個工人在同一家做野喎,所以好難請

大宅

呢個agent唔係好掂
裝睡的人喚不醒, 裝聾的人聽不聞

子爵府

回覆 heather1106 的帖子

你個subject同你內容第一句已經知道出事。。。1)斷約勿請
2)佢好大機會係玩野,同agent夾埋.
Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至