夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

公爵府

2020勳章

一嚿大番薯 發表於 20-10-5 15:38
扮唔知只會痛苦一生。你個心只會每日疑神疑鬼,然後佢又覺得你煩,而你自己又痛苦。除非你可以做到真係當無 ...
見到妳經一事,長了智!不再是妳老公口中的一大蕃薯了。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

洋房

最新update,我同佢攤咗牌
佢話都唔想頭家散,可以唔離婚
但想我接受佢有第個

洋房

回覆 一嚿大番薯 的帖子

問咗,佢都話唔想離婚對小朋友成長唔好但叫我接受佢出面有第個

大宅

2020勳章

ufufucafe 發表於 20-10-11 10:56

咁你點回應?

大宅

你應承佢接受嘅話,以後佢大話都唔使講攞正牌,賤得好緊要,個女人係咩人?

大宅

ufufucafe 發表於 20-10-11 10:55
但想我接受佢有第個 ...

有無搞錯,而家咩年代?一見呢啲自私精賤男,我就好火滾

洋房

回覆 Rich5 的帖子

我無應佢,去咗沖涼之後都一直無講過嘢
我唔知可以點決定
如果離婚,我朋友叫我搜集晒佢啲通姦證據,遲啲打官司攞瞻養費會容易啲

洋房

回覆 beebee67890 的帖子

其實佢意思即係唔介意同我離婚,只係為對仔女好但佢有話同我仲有感情,但已經唔係愛情

洋房

回覆 cupid0627 的帖子

佢知我無業,大家又有小朋友如果離婚,我要重新搵工搵地方住
但我而家都好掙扎同佢離婚打官司攞贍養費
抑或為對仔女好,等佢哋18歲我哋先離婚

大宅

ufufucafe 發表於 20-10-11 11:49

你探下佢口風,如果離婚,佢打算畀幾多贍養費生活費,如果係長久婚姻10年以上,你可以分佢一半身家
唔一定下下打官司,我都無打過,搵朋友居中傳話,傾掂先搵律師寫協議書
睇下你可唔可以之後長年心境平靜,當無事發生同佢做同屋主啦,否則搞出個情緒病甚至屈出大病就仲慘

珍珠宮

2020勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 ufufucafe 的帖子

請恕我直言。好多jm,包括我,都問你和老公點相處,有冇性生活,你都避而不答。
我時不時見到有男人在討論區呻和老婆冇哂性生活⋯⋯ 如果你地係咁,就不能怪佢外判。相反,如果你已經盡左本份,就應該部署離婚,因為佢不值得浪費時間。

大宅

soso1227 發表於 20-10-11 12:01

請恕我直言。好多jm,包括我,都問你和老公點相處,有冇性生活,你都避而不答。

就算少我都覺得要,呢樣對夫妻好緊要真係,男人除非唔得,正常佢地對性既慾望比女人強,如果要佢地DIY佢地會覺得點解娶老婆,只係繁殖完打完種就唔需要佢地。

男爵府

2020勳章

有老公等於冇老公,小朋友其實感覺到父母之間有問題!

唔離但要共處,日日都見到面,日日要在兒女面前做戲,重要做呢個家嘅工人,還要接受C6第三者,可以嗎?

男爵府

2020勳章

住緊層樓係咪聯名?

子爵府

2020勳章

佢真係好過份,睇到我都好嬲,不過又吾知同樓主講乜好。。總之勇敢啲,為自己同仔女最大利益去面對,呢到好多網友都支持你

大宅

ufufucafe 發表於 20-10-11 10:56

至少講左出黎唔洗再估,我覺得咁樣反而得到解脫。我個人認唔好為左小朋友而夾硬一齊。小朋友係會感受到的,然後佢人在心不在你自己對住佢都會好痛苦。知道左就積極為自己同小朋友準備。好好再生活。

男爵府

ufufucafe 發表於 20-10-11 11:49

唔好儍la,
過多兩年你唔離出面果件都要佢離la

子爵府

可能佢同第三者感情未穩固就拖住你先, 等穩固了就會搵借口同你離婚.

大宅

ufufucafe 發表於 20-10-11 10:55
但想我接受佢有第個 ...

Cls

複式洋房

ufufucafe 發表於 20-10-11 11:47
回覆 beebee67890 的帖子

其實佢意思即係唔介意同我離婚,只係為對仔女好但佢有話同我仲有感情,但已經唔 ...

留得住個人留唔住個心,俾個機會自己重新出發,祝福妳同小朋友!

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊