夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

完結

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

kwoktim168 發表於 20-10-6 13:30
由第二到第三次、我個人對佢開始疑神疑鬼、我覺得自己有病、有睇吓精神科、社工、朋友開解、好返好多……直 ...

你鍾意佢好多
多過佢鍾意你
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

回覆 kwoktim168 的帖子

你都叫得佢前妻 分開左就向前看啦 除非佢話以後都唔再約呢啲男人啫 佢一日唔改 始終會陸續有黎 你唔精神失常就奇 你仲要打兩份工 身心都俱疲

子爵府

賤男同賤女人一樣賤,毋須留戀!

男爵府

由第二到第三次、當中我有朋友問我借咗啲錢、呢2至3個月咁我俾家用由月頭遲咗改到月中、俾佢有籍口話我、又 ...

樓主,let go 吧,何患無妻?代仔找個愛你們的人

子爵府

樓主,我睇唔到第一段,所以都唔係好明前因後果
但你叫得佢前妻,咁就放手啦,搵專業輔導員幫下你,我覺得你情緒好唔穩定

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

由第二到第三次、當中我有朋友問我借咗啲錢、呢2至3個月咁我俾家用由月頭遲咗改到月中、俾佢有籍口話我、又 ...

你提過佢……
由得佢啦
當局者迷
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

你而家分左居未?定搞左手續?當沉船時候佢係會迷失咁,如果到分居搬野走佢都未醒,亦代表佢唔會回頭,或者佢真係俾人玩完至後悔。
我係過來人,女人分心多數因為老公對佢唔好,唔好介意,睇到前段既對話,可能係你老婆有做得唔岩既地方,但在於女人或者人都唔鍾意俾人咁樣話,你語氣有點似我C6,男人有時唔知自己說話脾氣,當年我都唔鍾意佢咁樣,點知佢愈講愈多道理,我只能黑面算數,佢又話我發脾氣黑面,積積埋埋變成呢個結果,但我最後分居,諗緊要搬走咩既時候醒覺,幸好仲有理智知道我若果親手破壞既後果同內心太掙扎,最後我理性地終斷同對方發展,重修舊好。其實如果為左嬲唔使上黎講,改左好多次你講既野,問心底,如果佢決意分居都唔回頭,我諗你都慢慢放低再等另一個適合既人

子爵府

你個大陸老婆同做雞無分別,攪完農場太子,就攪舊同事,現在就攪雞煲店太子,點解你仲忍到佢,個女人都唔知有無性病,比你都唔好要,個賤女人甘喜歡個賤男,就快快送佢走,離婚啦。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

你要返兩份工,如果真係除左煮飯丶和女沖涼之外乜都你做,你前妻一家當你奴隸,搵你笨。而你老婆一而再再而三勾佬,冇得改了,放過自己啦。有冇搵社工,看看有乜幫助可以申請。唔知你仔女幾大,但小朋友好快就長大可以獨立。你生活一定會越來越好。

大宅

將對前妻份愛放埋落仔女身上, 你返兩份工係因為前妻份糧自己洗, 如果係你而家叫養少個就不如返少一份,留多啲時間休息, 有充足睡眠先有健康身體照顧仔女, 樓主加油, 你眼前最重要係仔女,有佢地喺身邊一樣係超幸福。

大宅

你真係好愛距,不過既然分開左就向前往,時間可以平復傷痛,加油

大宅

救咩鬼佢呀,佢要死咪比佢死囉,佢心咁野,都無尊重過你,你可以活得更好,男人4x 好後生架咋,你可以活得更好,向前看吧

男爵府

你嘅事另我回想起當年我婚姻破裂的痛楚,又再聽返「獨上西樓」(剪不斷,理還亂,是離愁,別有一番兹味在心頭)

你現在的階段,思潮起伏就一定㗎喇,不過如果你覺得自己仍愛前妻,咪俾佢找尋自己想找尋嘅野囉,是好是壞都是她自己去承受。

如果你真係愛自己的兒女,無論自己再苦,都不要將仇恨帶給自己兒女,男人嘛....總是要承受得起磨練,才襯托得起自己是個男人,沒有經歷的話,將來邊有故事說給兒女知

先不要再糾纏於感情方面,安排好兒女生活及學習上的事情吧,沒有過不去的苦呢.....努力往前看啦

珍珠宮

只想提你記得一件未完成的事:就是你對你個仔見到你拎著衣服出門時 哭著問你 會不會回來,你對他說過會回來。 他才肯入屋。
這會回來的事,必須對幼年的兒女有個安排,結尾,或交待。若果外父母能與你和平同住一屋簷下的話,為兒女更容易受親人照顧,雖然外母只是煮得飯,但也是一個難尋外人給的一個資源或幫助。如果你能犧牲小我,為大局著想,集合資源在一個家居,生活消費也能省點兒來提昇兒女的生活素質和親情培育時間。前妻方面,無需等佢回頭。不恨她,在兒女面前保持友好和平氣氛就好。根據你說的,沒有向她動粗,估計你能做到的。支持你!

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

公爵府

其實佢肯留,你係咪會接受

侯爵府

老公 同份工一樣 投訴過 無效 一係搵過個 一係低頭繼續做

別墅

點解你會覺得自己係救緊佢?

有啲嘢並唔可以一廂情願,條路係佢自己揀..
有無諗過,會有第4、5、6..個奸夫出現?

係咪需要放生人、放過自己同埋小朋友?

子爵府

回覆樓主:

你放手啦!都變咗做公廁,仲要嚟做乜呀。

珍珠宮

你好顧家,好錫仔女,你老婆好靚? 係咪一向你愛佢多過佢愛你?家裡一向就慣佢? 我見乜都你做,佢好似無乜責任心咁。唔好怪責自己,你無對小朋友唔住,你做2份工,為咗頭家,4點起身返工,我覺得好多男人遇到呢啲事,唔會挽救,唔會勸個老婆,只會立刻分手,立刻同老婆做仇人。你仲會勸佢,仲會想挽救,你真係愛佢。離婚,要同小朋友傾下,同小朋友解釋點解父母會咁。同埋話俾佢知,即使父母分開咗,你都一樣咁愛佢地。唔會改變。我諗小朋友都係跟你啦,你老婆瘟仔都瘟到連自己仔女都唔理既。

首頁

尾頁

跳至