夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

回覆 lemon807 的帖子

結婚後就對我好多不滿,我一直都覺得性格可以磨合,有咩不滿我可以改善。佢電話,電腦從來都唔比我睇,我都冇出聲。現在覺得選擇咩行業都好重要,做保險,地產接觸既人太多,太多應酬,唔係一件好事

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

858D 發表於 20-10-10 10:40
回覆 Sister20 的帖子

有男人自癒帶套套,我雖然第一次聽,但以我潔癖性格來唸 亦能理解,因為咁係乾淨俐 ...
你好搞笑,咁都會諗起前夫,仲要同佢提呢個方法

珍珠宮

你自相矛盾wor,又話可以磨合,但自己就成日冷戰,返娘家,你娘家點睇你老公?你老公咪好無面?仲要係佢媽面前咁講佢,你平時係咪都咁落佢面?

珍珠宮

simpleAA 發表於 20-10-11 01:28
你好搞笑,咁都會諗起前夫,仲要同佢提呢個方法
可能因為我有 自閉症嘅一種 亞氏保加症,加上有潔癖,強迫症。只能以這方面的「同理心」來推論。
樓上男士的推論是以男士的「同理心」來推論,也有理。
我前夫用嘅管理系統對我來說很缺乏效率。佢做事多多意外,遠超越我能承受得起的。我依然在各方面付出來愛他,只是不以付出性來愛他。
我現任先生這方面,只要是對我情緒健康的,他都支持我。(在前段婚姻關係中,我不懂保護自己的情緒健康。)

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

Sister20 發表於 20-10-10 18:06

比我搵到盒野,佢都冇再搵我解釋,我都知佢係好想離婚,唔想我返去。佢成日話不滿我 ...

新婚都咁,佢點求婚架?
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

複式洋房

回覆 heidys 的帖子

好大陣仗,book左個戲院其中個院求婚,睇睇下戲,播佢自己求婚片,搵左好多朋友見證

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

PTMCYS 發表於 20-10-10 10:29
樓主,你指用避孕套來自瀆(自癒)嗎?避孕套用途只在避孕和性病,如不是这樣男人都不想戴,用來打飛機真的 ...
射襯人笑咗

複式洋房

Sister20 發表於 20-10-11 09:26
回覆 heidys 的帖子

好大陣仗,book左個戲院其中個院求婚,睇睇下戲,播佢自己求婚片,搵左好多朋友見證 ...

嘩,佢當時真係好愛你。回正題,性格可以磨合,亦可以“沒法磨合”, 所謂婚姻輔導也不是萬能,既然去到這步,我覺得你放手面對,過新生活,識新既人

複式洋房

回覆樓主:

佢係唔鐘意你清潔習慣,還是你要佢跟你清潔習慣?

子爵府

Sister20 發表於 20-10-10 09:23
件事剛發生左20日,我結婚未夠一年,拍左拖7年,因為大家都係基督徒,一心認定可以同佢白頭到老。結婚後, ...

HM...., 我只能說, 不要覺得"信教的人" 只會有好的人, 或比普通人長久重情....., 性格不合是否可以磨合? 是基於大家對雙方的愛和原意付出, 男或女選擇伴侶, 也要考慮對方將來可以幫到自己什麼, 這不代表一定是金錢/物質, 可能是精神上的支持, 背後的動力等......

按你現在的處境, 確實處於不太好的位置, 但長遠計, 確是要想想這段情是否可以長久下去, 計劃總是要周詳有耐性, 但行動時便要快速, 做人要清楚自己的方向, 才易活得更有計劃和主宰自己.

我覺得婆媳的事情, 基本上要處理的人是男方, 但居然放棄機會, 任由婆媳問題下去, 覺得這男的處理手法不是很成熟負責, 更要老媽代自己去指責太太, 很小朋友呢....

當然自己EQ 也要處理, 要令自己更成熟, 遇到失敗不要緊, 最重要是學到東西, 令自己以後處理得更好.

子爵府

wingyaumama 發表於 20-10-10 13:45
我相信同是男人的講法!

打飛機用套?感覺上都少咗快感啦!

我知道"邪骨" 女按摩好多會含住套來吹, 手打就唔知有無加套, 因我從來無去邪骨, 都係聽C兄講, 細節就真係唔知, 個套是誰出, 應是費用已包, 但客人喜歡自携, 也應該不是新聞.

但自打要戴套就真係稀聞了, 難道有需要時但又買不到套可以不打, 由他自動流出要自洗內褲

子爵府

bsg 發表於 20-10-10 14:41
回覆 PTMCYS 的帖子

他怕射親人依句我笑左,有畫面架

為何係會有畫面架.... 試過咩

子爵府

crystal媽咪 發表於 20-10-10 16:59
我好欣賞你嘅回覆
明明好嚴肅嘅題目都攪到我大笑
你返咗香港未

C 妹, 我也是好嚴肅認真的回答架, 為何你會大笑

我仍在大陸, 上來一次的成本要一萬港元, 需然是公司付, 但起碼也要等開關取消隔離才可以回來, 也有望穿秋水之感, 但個人的事情還是小事, 香港這樣下去真令人擔心, 有幾多公司可以捱得過12月, 到時又多一批人失業, 政府又乾塘, 直接影響了我們日後的福利.

別墅

Sister20 發表於 20-10-10 18:06

比我搵到盒野,佢都冇再搵我解釋,我都知佢係好想離婚,唔想我返去。佢成日話不滿我 ...

你都講到明佢好想離婚,唔想你番去,咁其實已經唔係磨合問題。愛嘅時候乜都可以包容,當佢唔再愛你,你做乜都係錯。你仲想仆番去一個唔再愛你嘅人度折磨自己,直到個心比失去佢更傷痛嗎?

如果你怕寂寞,就寄望你嘅神安排另一個Mr . right俾你,否則,就算一世單身,你都有神同在呀,唔需要擔心孤獨一生

男爵府

PTMCYS 發表於 20-10-11 12:11
為何係會有畫面架.... 試過咩

射親人啵,要幾大射程

男爵府

PTMCYS 發表於 20-10-11 12:07
我知道"邪骨" 女按摩好多會含住套來吹, 手打就唔知有無加套, 因我從來無去邪骨, 都係聽C兄講, 細節就真係 ...

喂呀,你既回覆令我笑唔停

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

PTMCYS 發表於 20-10-11 12:17
C 妹, 我也是好嚴肅認真的回答架, 為何你會大笑

我仍在大陸, 上來一次的成本要一萬港元, 需然 ...

唔知道
你認真……
但好多人睇完都覺得好搞笑
希望疫情快點好返,仲有我欠你嘅回覆
稍後等我再寫下
不要從別人的嘴裡去認識我

複式洋房

回覆 annie4 的帖子

佢冇搵過我,比我感覺佢係默認,同埋已經唔愛我。一齊8年,真係好難放低。而且我會成日諗將來得返自己一個,好慘

大宅

crystal媽咪 發表於 20-10-11 16:14
唔知道
你認真……
但好多人睇完都覺得好搞笑

P先生夠優默我中意講笑,似我前夫咁抵死嗒落有味道,比個Like你哈哈笑!

子爵府

回覆 Sister20 的帖子

佢搵又唔搵你 氹又唔氹你 你仲唔死心? 點解諗將來你要自己一個呢 應該諗你有機會識過更好既

首頁
12345...6

尾頁

跳至