夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

近日發現ig有個人request,個名唔識我都會reject, 點知佢又再request,最後follow左我,隔左兩日我發現佢like返我之前有D相,following只有我,其他都係偶像,我好肯定佢係識我但我又真無對佢名無印象,隔左兩日我忍唔住問,原來佢係我十八年既前度⋯
十八年前我同佢拍過兩年拖,最後同佢分手後半個月我發現有左,當年我只係剛夠十八歲,我知道後好驚即刻搵佢,佢竟然同我講就算有BB都唔會同我一齊,最後我係養和醫院搞掂左。只記得當年係佢有第三者俾我聽到,鬧我好煩,去到醫院放低我就走左,最後係我一班好朋友好姊妹同父母陪我,呢件事令我個年都情緒有問題,一直自殘,到幾個月後再拍拖,亦都未走出呢個陰霾。

大宅

十年前佢打俾我同我道歉,其實我已經釋懷,我仲叫佢以後唔好搵我,我生活過得好好⋯

直至前幾日佢又出現返,本身我唔問佢邊個,佢只諗住唔出趕睇我ig生活安唔安好,但我問佢,佢解釋其實唔會再騷擾我再見我,只想睇我安好就可以,係因為舊居裝修,佢搵返我以前俾佢既信同相,所以搵我。
原來呢刻佢出現又令我再憶起當年既往時,眼水又湧出,人生中既污點,最後悔既事,我以為多年來都釋懷,到最後只係條刺唔再痛,但一直都係度⋯ 言談中得知佢早婚但離婚又再婚,離婚係佢貪玩同工作無理前妻,前妻出軌,放低個囡就跟人走,佢仲講收埋左自己一年同自殺入左醫院洗胃,隔左幾年至再婚,再生左細囡,聽完我問佢,信唔信呢個世界有報應,我相信,一個人做錯事,傷害人,有負於人,會得到應驗⋯

我唔想同C6提呢件事,同朋友傾,朋友俾我更激動,憶返當年佢所做既所有,就算死十次都彌補唔到佢既錯

男爵府

回覆樓主:

相信天理循環,報應不爽,昨日因今日果,若然未報時辰未到,個男人都受到應有既懲罰。所以有時做嘢都會叫涉事人唔好怕去指証做過壞事的人等佢地有應有既懲罰,唔好以為所有事無後果,好多人本住涉事人心軟仁慈就以為無事,中間涉事人都會放過佢,但郁過手家暴過必有痕跡或天網灰灰既

別墅

CoiCoi 發表於 20-10-10 23:25
近日發現ig有個人request,個名唔識我都會reject, 點知佢又再request,最後follow左我,隔左兩日我發現佢li ...

unfollow他,甚至唔好玩ig吧!唔好再受前度影響現在生活,好好地與老公過日子。

大宅

小肥豆 發表於 20-10-11 00:34
unfollow他,甚至唔好玩ig吧!唔好再受前度影響現在生活,好好地與老公過日子。
...

最好笑係佢仲問侯我班朋友,大家以前玩開,仲話有機會會唔會約到佢地飲下野,我話其實我班朋友唔打你已經執到,最後我叫佢以後好好做人,我諗佢以後唔會再搵我,ig我少post野,睇野多,但其實今日既對答,我已經又再要D時間去沉澱,unfollow佢都改變唔到條刺又挖返出黎既感覺

大宅

bsg 發表於 20-10-11 00:17
相信天理循環,報應不爽,昨日因今日果,若然未報時辰未到,個男人都受到應有既懲罰。所以有時做嘢都會叫涉 ...

我都相信,有時未有報應只係時辰未到

別墅

CoiCoi 發表於 20-10-11 00:43
最好笑係佢仲問侯我班朋友,大家以前玩開,仲話有機會會唔會約到佢地飲下野,我話其實我班朋友唔打你已經 ...

你個前度好衰,都過左咁多年搵你想圍爐取暖嗎?呢d人渣打比佢現住老婆唔好再搵你,話比佢老婆佢有幾賤
雖然呢個係你心結,但建議照同你老公傾訴,始終夫妻一體。

大宅

小肥豆 發表於 20-10-11 00:47
你個前度好衰,都過左咁多年搵你想圍爐取暖嗎?呢d人渣打比佢現住老婆唔好再搵你,話比佢老婆佢有幾賤 :an ...

我都睇佢幾時又係老婆發現佢ig follow我一個而搵我,我睇下到時邊個醜D
因為之前同老公分居事件到而家佢都有條刺,我都唔想俾佢知叫做半個前夫既野,始終佢都知我同呢個人有過小朋友,佢口講唔介意係我過去既野,但我覺得俾佢知道個賤人搵返我,佢又多一條刺

伯爵府

只需要唔理佢就得,乜都唔好做,唔好回覆,最好block咗佢,以後有陌生人都唔好add

大宅

kl1 發表於 20-10-11 01:12
只需要唔理佢就得,乜都唔好做,唔好回覆,最好block咗佢,以後有陌生人都唔好add
...

其實我不嬲唔會add陌生人,唔係佢reject完佢佢再不斷request我知佢識我至add,其實之後我都唔會再理佢,只係今日一下挖返出黎,我以為呢件事我早就無感覺姐

伯爵府

CoiCoi 發表於 20-10-11 01:29
其實我不嬲唔會add陌生人,唔係佢reject完佢佢再不斷request我知佢識我至add,其實之後我都唔會再理佢,只 ...

人係有感情點會無感覺?

別墅

Block !!

珍珠宮

呢d人真係人渣到爆,一句都唔洗同佢再講。都成4張野啦,好心佢唔好仲做埋d咁幼稚野,我估佢後半世都唔會過得好。

伯爵府

CoiCoi 發表於 20-10-11 00:57
我都睇佢幾時又係老婆發現佢ig follow我一個而搵我,我睇下到時邊個醜D
因為之前同老公分居事件到而家佢都 ...

個賤人搵返你唔代表你會應約或接受返佢,你先生應該明白事理

別墅

緣起緣滅,呢個人只係生命中一個過客,過去已經過去無謂再望返轉頭。轉念睇好在當年佢既決絕令你決心同佢分開,如果真係一齊左又生左bb,可能未必而家遇到愛錫你既先生呢

大宅

十八年後的終極告白?

大宅

回覆樓主:

我會直接block同埋整埋私隱,陌生人唔可以看同follow。

大宅

Rubybunny 發表於 20-10-11 03:36
緣起緣滅,呢個人只係生命中一個過客,過去已經過去無謂再望返轉頭。轉念睇好在當年佢既決絕令你決心同佢分 ...

所以當年唯一決定就係唔要,除非對方屋企要,咪我知一拖一仲要咁細,正常男人接受到既佢屋企都未必會接受,我都以為呢個傷口已經無左,原來只係一個疤痕,一直都存在

大宅

Block了他
及轉private

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

CoiCoi 發表於 20-10-10 23:25
近日發現ig有個人request,個名唔識我都會reject, 點知佢又再request,最後follow左我,隔左兩日我發現佢li ...

佢嘅經歷都係佢嘅自作孽
記得唔好再心軟、唔好再理會佢
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁

尾頁

跳至