自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

jumphigh 發表於 20-10-13 20:33
點解你睇幅相就知人哋係乜嘢物料,防唔防病毒
政府嗰隻底褲口罩咪又係布造,林鄭咪又係叫人戴 ...

呢隻一早已知唔防細菌同病毒

政府嘅 CU MASK 係通過咗防細菌同病毒測試

咁兩款口罩你會揀邊種呢?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ddkaka 發表於 20-10-14 01:00

人哋個龍門搬咗啦,宜家係撐緊個口罩入面加咗filter所以防 ...

搬咗都係咁話,我睇相就唔覺佢入面有加filter囉,可能我見識少啦,唔知加咗filter後外觀望落會係點喇

珍珠宮

pretty0 發表於 20-10-14 01:15
我覺得會"亭" 身d
日本果款口罩我無用過
不過摸過好軟

你嘅布口罩係二層,呢款係一層

你既布口罩同佢嘅口罩質哋大家都唔同

珍珠宮

pretty0 發表於 20-10-14 01:22
咁我覺得都無分別 兩層好一層又好
因為依2款布口罩係疫情期間都唔會可以就咁單用
一定要用filter

一層或二層係回應返你講嘅口罩會"亭 "身啲

唔係嗰嗰人都會加filter

珍珠宮

pretty0 發表於 20-10-14 08:35
即係2層口罩比一層亭身?係咪喔
如果係既話 咁果個人用一層布既口罩都咁亭身
即係入而有機會有filter :qu ...

係二種唔同嘅布料,嗰種係海棉布,你嗰種係軟身嘅布

首頁

尾頁

跳至