想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

今年1月開始備孕,見唔對路咁耐未有BB去睇仁安,跟手老公check精子形態<1%(數量同活動力都合格,而我check過哂係無問題),醫生開咗富精多,返去食2個月再努力下

期間轉著孖煙囪、滴酒不沾、食得健康d、少量運動(老公本身唔食煙、間唔中飲酒)

再過多3個月都無消息今個月9/10就做iui,洗精前結果都係<1%,洗後1%(完全無改善過,即刻灰到眼淚在心裏流),最後有大約1500萬精子放入,醫生講數量OK夠㗎(但心知形態真係廢到)

別墅

松鼠國皇 發表於 20-10-20 14:30
今年1月開始備孕,見唔對路咁耐未有BB去睇仁安,跟手老公check精子形態

做完iui當日成個子宮同肚都好痛,行同坐都痛,似超強M痛,第二日仲有少少痛,第三日就無la,之後就等派彩la。我需要早晚塞小白球,發覺塞完體溫係有升高,個人比平時熱d,量體溫keep住36.9x,期間胃氣多咗、放屁多咗、成個胸好硬好痛、子宮扯住扯住、好似撐大咗咁、食少咗嘢,食多d都唔得,個胃頂住,我都以為有機

醫生叫我23/10驗,我19/10同今日用CB電子偷驗顯示無懷孕,心情跌落谷底,真係好唔開心,知道今次無機㗎la......精子形態<1%真係死罪!

一直想等台灣IVF,但唔知幾時過到去,諗住試多幾個月唔得就仁安IVF......

別墅

回覆 松鼠國皇 的帖子

1%最後都有1500萬,咁個量好多咼!佢洗完淨低應該係形態合格咖 如有1500萬成功率都好高啊

別墅

kkawing 發表於 20-10-21 11:58
回覆 松鼠國皇 的帖子

1%最後都有1500萬,咁個量好多咼!佢洗完淨低應該係形態合格咖 如有1500萬成功率都 ...

洗精洗唔走斷頭斷尾精子,只係洗走游得慢果d

大宅

松鼠國皇 發表於 20-10-21 12:06
洗精洗唔走斷頭斷尾精子,只係洗走游得慢果d

通常型態差都唔會游得快,所以剩下的都是靚。而且1%都已經有15萬,bingo都只係要一條就得,唔好太擔心。

別墅

stcpit21517 發表於 20-10-21 15:30
通常型態差都唔會游得快,所以剩下的都是靚。而且1%都已經有15萬,bingo都只係要一條就得,唔好太擔心。
...

多謝你鼓勵啊不過今朝驗紅d都係平時m前控d色,知道無機㗎la

大宅

我iui 嗰時,精子洗後都係得1%,量仲要少d,都中左,我dueday+1驗都係十分淺色,淺到睇唔到,要驗血先confirm

別墅

jinleung 發表於 20-10-21 18:40
我iui 嗰時,精子洗後都係得1%,量仲要少d,都中左,我dueday+1驗都係十分淺色,淺到睇唔到,要驗血先confirm ...

聽到好鼓舞啊希望我都可以同你一樣la

洋房

jinleung 發表於 20-10-21 18:40
我iui 嗰時,精子洗後都係得1%,量仲要少d,都中左,我dueday+1驗都係十分淺色,淺到睇唔到,要驗血先confirm ...

聽到好鼓舞x2! 果時有冇徵兆呀?有冇發熱?

大宅

我同你差唔多時間iui (10/10), 醫生叫我24/10驗孕,我早幾日驗紅d得好淺色,今朝晨尿再驗深色好多。但我無着床血,都無分泌,係keep 住比平時高溫少少....

別墅

回覆 Dreabert 的帖子

咁好大機會中左啊!你係邊度做iui咖?

男爵府

回覆樓主:

個量都好夠呀

大宅

kkawing 發表於 20-10-22 07:44

咁好大機會中左啊!你係邊度做iui咖?

仁安....我今朝淨係驗紅d咋....唔敢偷驗住....希望唔係m前控(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

別墅

祝成功!!你係咩原因做iui?

大宅

kkawing 發表於 20-10-22 10:27

祝成功!!你係咩原因做iui?

我有多囊...先生精子形態麻麻

大宅

Dreabert 發表於 20-10-22 14:29
我有多囊...先生精子形態麻麻

我多囊幾廿粒
先生就形態>1

第三次iui

別墅

Dreabert 發表於 20-10-22 07:23
我同你差唔多時間iui (10/10), 醫生叫我24/10驗孕,我早幾日驗紅d得好淺色,今朝晨尿再驗深色好多。但我無 ...

都好深色啊,有機啊!
我今朝都唔敢再驗孕,驗下紅d算,紅d都係m前控色......都知無望了

別墅

回覆 tshoyi 的帖子

我同你既情況好似啊~有PCOS但吾太嚴重,我做咗兩次iui都失敗…諗緊岀private做IVF

大宅

精蟲數量比較多, 就算得1%都可以嘅!
加油! 我都等緊去台灣放胎

大宅

松鼠國皇 發表於 20-10-22 15:51
都好深色啊,有機啊!
我今朝都唔敢再驗孕,驗下紅d算,紅d都係m前控色......都知無望了

今日DD-1偷驗
我做左3次iui 先先生精子型態洗前1%洗後得3%....樓主加油(emoji)(emoji)

首頁

尾頁

跳至