時政擂台

跳至

首頁
12345...16

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

lingluk1306 發表於 20-10-20 16:30
佢死左個女係慘 但佢個女同第個搞大個肚再激人殺佢 真係無言。依個人仲要唔抵得香港咁平靜 又係到搞風搞雨: ...

個肚唔係陳嘅?

侯爵府

Nancy20090615 發表於 20-10-20 16:27
呀潘太:

全世界都知, 係台灣唔比陳同佳入境, 爛蔡子政府玩緊大陸, 玩緊香港, 玩緊你同陳同佳, 你咪去台灣 ...
錯,台灣怎夠班去玩大陸
呆灣只能縮在一角

大宅

阿娥當日都叫做想幫你同個女啦, 攪到一鑊泡全港市民suffer啦。 陳已經坐完香港嗰部份監, 法律上陳在香港已經係個普通人。 點解你自己就包頭包面隱身上電視要求香港政府違反正途去為你跟進, 但潘太你呢? 你有無開記招嚴正要求台灣發入台証俾陳入境呢?

點解你要取難不取易呢? 你有無試過呢?

男爵府

回覆樓主:

我同一個 yc 傾依單野,佢論點係:點解入台目的填旅遊,點解有窗口唔去對話,點解政府唔郁

我答左佢一句,因為你睇嘅報導冇講解

男爵府

由一個可憐人變成可恨之人

子爵府

2023年兔年勳章

aromama 發表於 20-10-20 16:21
林鄭政府同香港人為你經歷咗黑暗的一年,你自己做過乜,個一年你係失去影踪,連聲明都未發過一個。

正當香 ...

樓主十分認同你!
潘太要怪就怪台灣English,關香港咩事?林鄭為咗你,推行逃犯條例,最終搞到香港一pat屎!

象牙宮

回覆樓主:

又出黎嘈,真係好煩!家下人地台灣唔放簽證,咁叫阿陳罪人點飛過去呀?唔通專登包架機比佢?無簽證就唔比上機架啦!個阿媽好無腦就真 ,嘈香港把鬼咩

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

家下係呆灣唔要陳同佳呀
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

其實潘太點解唔去台灣領事館求佢哋幫手,香港政府巳無嘢可以做,唔明佢只識比壓力林鄭同特區政府,林鄭幫你時佢就失左蹤,宜家就………

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

為件事,已經賠上咗香港

公爵府

gm147 發表於 20-10-20 16:46
我同一個 yc 傾依單野,佢論點係:點解入台目的填旅遊,點解有窗口唔去對話,點解政府唔郁

我答左佢一句, ...

佢地只睇蘋果 係咁

大宅

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

無話可說 發表於 20-10-20 16:51
又出黎嘈,真係好煩!家下人地台灣唔放簽證,咁叫阿陳罪人點飛過去呀?唔通專登包架機比佢?無簽證就唔比上 ...

因為全世界得香港最易恰.

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Nancy20090615 發表於 20-10-20 16:27
呀潘太:

全世界都知, 係台灣唔比陳同佳入境, 爛蔡子政府玩緊大陸, 玩緊香港, 玩緊你同陳同佳, 你咪去台灣 ...

跟本台灣一開始已經落晒閘,係人都知。 呢位潘太點解仲要發香港人同林鄭爛渣!又唔去同英文發爛渣!佢搞錯晒對像啦!

珍珠宮

係呀,睇完真係把幾火

大宅

林鄭政府同香港人為你經歷咗黑暗的一年,你自己做過乜,個一年你係失去影踪,連聲明都未發過一個。

正當香 ...

Well said !

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

tszchungmama 發表於 20-10-20 16:42
係, 全香港人都可以嬲林鄭, 但佢唔得
林鄭為佢個女單案受盡千夫所指

大宅

淡定啲,個個吾一定係潘太啦,而家哋野都係真真假假,假又當真.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

MM2H 發表於 20-10-20 16:33
同感,頭先睇新聞真心覺得好煩,唔係冇同理心,而係佢言詞間只係不停怪責,完全冇感恩過香港同政府呢年多, ...

政府修訂逃犯條例真係為咗解決件事? 台灣一早講咗修咗例都唔可以移交.

公爵府

2024年龍年勳章 環保接龍勳章

MM2H 發表於 20-10-20 16:33
同感,頭先睇新聞真心覺得好煩,唔係冇同理心,而係佢言詞間只係不停怪責,完全冇感恩過香港同政府呢年多, ...

佢擺明係甘心被利用,最可恨嘅係,現在利用佢個班明顯係當初反政府同修例個班人,真係唔知佢係蠢定未瞓醒

公爵府

正當香 ...

佢仲用石棺案黎講
石棺案係香港人在台灣
被cut visa 送回港

陳同佳係香港人 無visa

首頁
12345...16

尾頁

跳至