自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

屋企個電熱水爐,用普通既花灑喉,兩三個月就爆。漏水要換,成70-80幾蚊條。有咩辦法?點解成日會爆?

侯爵府

Anka 發表於 20-10-24 13:01
因為內面好像單車膠軟喉, 好易穿, 買條日本Sanei, 包你用到十年
請問Sanei?邊度買?十年?一年我都好開心啦!

wcpcelia    發表於 20-10-28 12:16

侯爵府

我呢部熱水爐連佢送個靚花灑喉都一個月爆。聽妳地咁講,真係可能水壓高。高壓喉有哂吾同樣架?包裝有寫嗎?明天落元朗搵下。謝謝。

侯爵府

雲兒朵朵 發表於 20-10-24 14:40
如果係接花灑頭個位爆,可能係花灑頭出唔切水,谷爆花灑喉.
佢係近個度漏先,跟住會多d。會係喉其他地漏架。可我用銀色個種。好多位會爆。試下換膠喉先。

侯爵府

原來係咁。謝謝。

侯爵府

andyman 發表於 20-10-24 13:09
我用膠管, 自己經驗呢條用左6年仲係完好的, 樣就有點醜, 我買的是白色。
https://detail.tmall.com/item.ht ...
去千色店買左條用,希望用到耐D.我可以淘條返來先..原來周圍搵真係好難架..街賣緊都係用開個D.謝謝大家.

侯爵府

Amy1974 發表於 20-10-28 13:06
外包金屬裝飾嘅喉,係最快爛嘅。

古語謂
哈哈,好好笑呀...我都打算淘返兩條..香港買成二百幾,真係淘到十條八條個個月換都得..希望呢條真係頂得到啦..

侯爵府

pat89 發表於 20-11-23 21:23

我係千色店都冇膠喉賣,都淨係有銀色嗰種咋
係賣床單個邊wor。可能賣晒啦!搵晒元朗真係吾多覺有。產下去多幾區搵下。暫時都無問題,下次淘返條做後備。

侯爵府

維尼仔 發表於 20-11-24 07:52
我屋企又係咁,成日都要換,條喉又唔係平,都唔知點解
我覺得水壓大係有關係.我屋企D水好猛架,習慣左,較細D真係接受吾到架.水箱用淡水,水壓一定要大....

侯爵府

大家一齊嚟轉下用膠喉先啦!睇下可吾可以用耐d。成日要換喉真係好鬼煩。冬天又嚟啦,條喉成日爆就吾開心啦!

首頁

尾頁

跳至