自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

可能有班人未深入了解佢地,會覺得佢地又整容,又化妝,就有個壞印象,但其實現實好殘酷,你唔執下個樣,就會俾人攻擊,甚至冇得出道。我不嬲都會留意下韓團,N年前第一次睇少女時代跳舞覺得好震撼, 點解可以咁齊,因為當年興過的Jpopd偶像都唔會跳到咁齊,之後慢慢聽埋其他團,到今時今日,只係覺得韓團的競爭真係大到你無法想像,就算你好唱得跳得識百般武藝都冇用

(續)

伯爵府

cbeyond 發表於 20-10-27 16:56
唔知點解, 防彈從來唔係我杯茶
唔係話佢地唔好, 係好好添, 但就是從沒特別喜愛
...

各花入各眼, 冇緊要啦~~ 好似我咁, 韓國男團我鐘意band多D, 我自己都唔知點解, 我本身鐘意CNblue 同FTIsland

珊瑚宮

回覆樓主:

唔知點解, 防彈從來唔係我杯茶
唔係話佢地唔好, 係好好添, 但就是從沒特別喜愛

伯爵府

nielteentop 發表於 20-10-27 15:32
好似防彈少年團,佢哋好用心做每一隻唱片出來,佢哋自己作曲,填詞,排舞,唱歌同表演,都自己包辦,好少會拍戲
佢 ...

所以DO姐都為之瘋狂

大宅

回覆樓主:

好似防彈少年團,佢哋好用心做每一隻唱片出來,佢哋自己作曲,填詞,排舞,唱歌同表演,都自己包辦,好少會拍戲
佢係近10年最愛的組合

伯爵府

回覆樓主:

我覺得韓國嘅團真係一啲都唔容易,以前睇過啲節目,佢哋細細個就要訓練,每日都好嚴格控制食量,多才多藝乜都要學,差少少就都會被淘汰.
成功真係唔係僥倖

大宅

szesze_lam 發表於 20-10-26 16:04
可能有班人未深入了解佢地,會覺得佢地又整容,又化妝,就有個壞印象,但其實現實好殘酷,你唔執下個樣,就 ...

幾年前女喜歡韓星,我聽聽埋埋佢哋的訓練,其實真係超級辛苦.之前我女學韓文,個韓國人老師講職場也超級辛苦,近來我女識了個韓國學生,佢話早上要8點返到補習社,全日在補習學校內,放學係晚上11點.

水晶宮

其實係㗎,韓國演藝真係好專業

水晶宮

回覆樓主:

其實就咁睇 running man, 上去玩的藝人不論年紀都係唱得跳得, 就已經覺韓國藝能界的 training 好堅。

伯爵府

cbeyond 發表於 20-10-27 10:39

fx 上唔到一線係有原因。

我覺得佢地其實幾特別, 唔係走典型女團路線, 我覺得韓國比較欠缺哩類型的組合, 唔駛來來去去都係可愛或者girl crush, 真係可惜

男爵府

睇完netflix播black pink,就會發現唔可以只係靚女就得,一定要多才多藝,唔掂既就會比人淘汰,就算你本身已經樣樣都好得,又要睇整體隊型夾唔夾,出黎效果好唔好,所以要成為一個成功團體真係要靠好多野!

珊瑚宮

szesze_lam 發表於 20-10-27 10:06
yes, 公司偏心就死得, 好似之前f(x), 搞散埋, CLC d 歌都幾好, 可惜公司冇俾太多資源佢地, 明明佢地可以再 ...

fx 上唔到一線係有原因。
佢地live..... 個人覺得唔算精彩

珊瑚宮

回覆樓主:

記得趙權做左8年練習生先可以出道, 仲要欠下週身債先出道。
除左黑粉, 競爭大壓力重, 欺凌都唔少,AOA就已經係例子。
原來發展唔錯, 現在應該散啦
仲有最近Irene事件, 隊員真係多得佢唔少。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

同意, 可以出道, 應該都係精英了

珍珠宮

我都欣賞k-pop作品,但韓國偶像表面光鮮亮麗、好風光,但背後真係好辛酸

長時間特訓會迫到人去一個臨界點,頂得順/頂唔順都影響到身心健康
而且訓練期間好多唔人道嘅事,三餐食唔飽、迫食減肥藥....呢啲韓國練習生有講過

伯爵府

Catkooroo 發表於 20-10-26 19:35
精英中的精英,由好多人選拔出黎再訓練,訓練其間唔掂都會被out, 出道仲要同好多新人比拼,不過不失都唔會 ...

yes, 公司偏心就死得, 好似之前f(x), 搞散埋, CLC d 歌都幾好, 可惜公司冇俾太多資源佢地, 明明佢地可以再紅D

珍珠宮

Gniw 發表於 20-10-26 19:23
之前睇過Exo-Tao嘅訪問,佢好細個去咗韓國受訓,嗰種辛酸不為人道,佢都係頂唔順先離開Exo。
...

加上其他中國籍成員都走返大陸,好似佢有個富爸爸,俾錢斷約。不對請指正。

男爵府

精英中的精英,由好多人選拔出黎再訓練,訓練其間唔掂都會被out, 出道仲要同好多新人比拼,不過不失都唔會紅。最重要係公司有資源幫手宣傳,唔係好快又被遺忘。

大宅

回覆樓主:

之前睇過Exo-Tao嘅訪問,佢好細個去咗韓國受訓,嗰種辛酸不為人道,佢都係頂唔順先離開Exo。

男爵府

人地由細開始培養
而且一年淘汰上百隊

首頁

尾頁

跳至