自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

馬x 講出事實

珍珠宮

暫緩都好,好過夾硬上市,反正本金退返,係借孖果d蝕息。
佢重估上市業務及估值可能係好事

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好彩佢每手咁少股,個仔唔敢孖展啫,話怕蝕息,否則...............

不過都責左仔女幾多現金喇。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

schricky 發表於 20-11-3 22:01
我蝕100蚊手續費

應該全退喎

放下自在

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

幸好現金抽退錢了事。但問題係阻螞蟻上市係基於產品本身問題,還是為啖氣?如果為啖氣是否不顧股民的利益?如果產品有問題,大陸監管機構都有問題,隻野高調搞左咁耐,經過佢地審批先可出招股文件,咁佢地又是否需負上責任?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

馬生好偉大!!!

海之風    發表於 20-11-3 22:27

子爵府

虎到金來勳章

goldpiglet 發表於 20-11-3 21:10
利申: 無相關投資

http://news.tvb.com/instant/5fa15347335d197812433783

點解上唔到

男爵府

回覆樓主:

咁啲錢會凍結到幾時?

子爵府

414928 發表於 20-11-3 22:06
幸好現金抽退錢了事。但問題係阻螞蟻上市係基於產品本身問題,還是為啖氣?如果為啖氣是否不顧股民的利益?如 ...

你話呢 馬雲講錯野啦
螞蟻不嬲都睇好
突登係上市前先搞

水晶宮

fitfit貓 發表於 20-11-3 21:13
岩岩聽到新聞報……悟知港上市有無影響呢?

[頭條日報] 螞蟻集團暫緩H股上市 盡快公布退款詳情
螞蟻集團上市在即,上海證券交易所晚上發布關於暫緩螞蟻科技集團股份有限公司科創板上市的決定。而香港交易所晚上宣布,螞蟻集團暫緩H...
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1914688/

伯爵府

414928 發表於 20-11-3 22:06
幸好現金抽退錢了事。但問題係阻螞蟻上市係基於產品本身問題,還是為啖氣?如果為啖氣是否不顧股民的利益?如 ...
相信原因都係馬雲番話,當然大陸有關機構會有一個好冠冕堂皇既理由去阻佢上市。

責任?呢個就算啦。 話唔定同馬生開個會傾傾就咩事都無轉頭又上!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

姬絲汀汀 發表於 20-11-3 22:09
咁啲錢會凍結到幾時?

正常聽日上市就唔到果d都係即退架
放下自在

琥珀宮

Mm233 發表於 20-11-3 21:28
馬雲表示,「中國金融沒有系統性風險,因為根本沒有系統,也缺乏健康金融系統。」
...

佢仲咩咁坦白呢

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

maymay220hk 發表於 20-11-3 22:04
馬x 講出事實

其實無抵押借貸、風險非常高~

所以信用卡利息、高達40厘 ~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

畀面勳章

goo_littlebb 發表於 20-11-3 21:55
我用現金抽,拎返本金。
借孖展果啲要繼續比息?

珍珠宮

Charitymami 發表於 20-11-3 21:35
馬雲係金融論壇上,鬧國家金融系統,老實講銀行都要受到金融機構監管,區區網上平台就自我膨脹咁大
...

無錯,我覺得佢錯先,竟然批評國家金融監管機構嚴???我反而覺得太多漏洞,唔夠嚴宜家大陸網上借錢問題都好普遍,搞到好多人其實都係一身蟻,好似好多大學生都自殺添!

其實咁樣真係好唔健康,正如香港借錢門檻太低,搵著d親朋戚友黎搞

佢想寬到咩程度

子爵府

題外話,我記得上次浸浸話要整停螞蟻ipo,而家咪中正下懷?

goldpiglet    發表於 20-11-3 23:29

男爵府

2個戶口各自認購8萬股,
好在今年賺得多,
問題不大。

翡翠宮

減齡達人勳章

Mm233 發表於 20-11-3 21:28
馬雲表示,「中國金融沒有系統性風險,因為根本沒有系統,也缺乏健康金融系統。」
...

哇,佢咁講咪找屎 即刻比啲系統佢睇

子爵府

希望上星期咁多引人去孖展的POST,無人真是走去孖,今次都唔知點攪,正路因為是暫緩不是取消,所以利息會繼續計直到有宣布,希望會有特別安排。所以上星期已提用現金抽,當六合彩。

首頁
12345...7

尾頁

跳至