美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

洋房

大姑娘 發表於 20-11-7 00:13
咁失業都要護膚㗎!等於bra 同under 一樣係必需品,最多買少啲。

咁必需品都有平有貴啦

別墅

我買左KP呢set,而家直接遮眼圈加碎粉就出街,雙色遮瑕效果都唔錯

侯爵府

2021勳章

Mandydym 發表於 20-11-10 15:02
咁必需品都有平有貴啦

你鍾意啦!

況且我都無講過一定要買貴價既!

子爵府

ritaaip 發表於 20-11-5 17:26
SK2 set~~

買了哪一set? thanks!

大宅

2021勳章

租一邊 發表於 20-11-9 17:28
優惠去到幾時啊

sogo優惠做到月尾呀,去睇下喇,個氣氛會搞到你好想買野

大宅

2021勳章

unaxxx 發表於 20-11-8 01:24
請問JM renewing pack好唔好用 心思思
valmont仲有咩好推介thxx

好用,renewing pack係其中一款我不停回購嘅mask
另外個detox cream都唔錯架,全年都啱用嘅

子爵府

Elenalan 發表於 20-11-7 12:41
剛快閃買左3支HABA G lotion和物理防曬。好多set都好平,不過剛做完treatment面紅哂唔想逗留太耐。下星期再 ...

防曬好用嗎?冬天用夠唔夠潤?
今日去sogo想試吓,BA揾唔到試用果支

水晶宮

2021勳章

星仔媽媽 發表於 20-11-11 15:15
防曬好用嗎?冬天用夠唔夠潤?
今日去sogo想試吓,BA揾唔到試用果支
...

我覺得幾好用,佢似潤版Fancl防曬,啱秋冬用。

子爵府

Elenalan 發表於 20-11-11 15:20

你係買milk果支?仲有支cream要大約$240。

水晶宮

2021勳章

星仔媽媽 發表於 20-11-11 15:25
你係買milk果支?仲有支cream要大約$240。

買左$168果支Milk防曬, 我仲想再去多轉sogo, 下次去睇下先

子爵府

Elenalan 發表於 20-11-11 15:28
買左$168果支Milk防曬, 我仲想再去多轉sogo, 下次去睇下先

我買咗

子爵府

Elenalan 發表於 20-11-11 15:20

Haba 防曬係咪似Fancl防曬 嗰種Texture 呀?類似塗改液咁。thx

水晶宮

2021勳章

suyett 發表於 20-11-11 17:38
Haba 防曬係咪似Fancl防曬 嗰種Texture 呀?類似塗改液咁。thx

我買果支係

子爵府

Elenalan 發表於 20-11-11 17:39
我買果支係

我見haba website 有枝防曬係牙膏裝既,呢枝有冇用過呀?

水晶宮

2021勳章

suyett 發表於 20-11-11 18:42
我見haba website 有枝防曬係牙膏裝既,呢枝有冇用過呀?

冇用過

禁止訪問

2021勳章

子爵府

Elenalan 發表於 20-11-7 12:41
剛快閃買左3支HABA G lotion和物理防曬。好多set都好平,不過剛做完treatment面紅哂唔想逗留太耐。下星期再 ...

前日買了幾set HABA ,暫時試了G lotion和 REVITALIZING moisture serum ,效果好好
另外還有什麼好用?thanks!

水晶宮

2021勳章

sababy 發表於 20-11-12 14:17
前日買了幾set HABA ,暫時試了G lotion和 REVITALIZING moisture serum ,效果好好
另外還有什麼好 ...

啱用嘅話呢Set好抵! RM Lotion, RM Serum, Moisture Essence Gel (面霜)都勁啱現在天氣用。支Base係物理防曬,有SPF50 PA++++, 有調色效果,唔似一般物理防曬咁乾,佢似creamy foundation, 易推,一d都唔乾,但個finish係啞緻可修飾毛孔,可惜Thankful week期間冇得散買。
我之前已買了2 set $980, 早幾個月用RM Lotion/ Serum, 現在用Essence Gel, 好補濕,每件都係貨size, 抵到呢!!

G-Lotion我買俾老公用,佢勁敏感但又易出暗粒,用左幾年G Lotion皮膚好左好多,佢懶搽嘢,但一年四季用呢支都夠。

RM Lotion雖然係Toner, 但似精華水多d,單用都好補水! 用RM Lotion就唔使試其他Lotion喇,除非夏天想清爽d可用G Lotion。

水晶宮

2021勳章

Elenalan 發表於 20-11-12 14:32
啱用嘅話呢Set好抵! RM Lotion, RM Serum, Moisture Essence Gel (面霜)都勁啱現在天氣用。支Base係物理防 ...

HABA幾乎所有產品都好適合laser/ 高能量療程後用。我平常抗衰老產品主要用VC(乙基VC和左旋C) 和Retinol, 補濕/修復就用HABA,Phyto C,Teoxane...

子爵府

Elenalan 發表於 20-11-12 14:32
啱用嘅話呢Set好抵! RM Lotion, RM Serum, Moisture Essence Gel (面霜)都勁啱現在天氣用。支Base係物理防 ...

你呢Set真係好抵!我前日見到有Set$980,但少咗Moisture Essence Gel 和洗面嗰枝,只是多了有枝薰衣草細油!另外想問G lotion 一枝大概可用多久?thanks!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊