時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

大城市多商人,侵侵D政策阻住佢地搵錢..例如芯片厂, 唔准供貨給華為; google 唔俾華為用等, 龍頭產業蝕到入肉, 抗疫能力差, 搞到D人無錢交租, 而且侵侵無誠信, D大商家宜家准备告佢.

鄉下人, 無生活壓力, 侵侵肯補貼佢哋D農產品就满足了.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

水晶宮

ayi1 發表於 20-11-7 12:53
美國嘅精英自細讀名校其實讀得好辛苦,而普通公立學校實行快樂教育功課少壓力細開開心心就中學畢業出嚟做 ...

IC. 諗起隔離post個港姐蘇格蘭讀書好輕鬆...
矛盾

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

bks2014 發表於 20-11-7 07:33
住大城的人支持拜登
住鄉下地方的人支持特朗普

民主就係咁,不論學歷/職業/視野/社經環境/性別/種族...夠18歲就可以投票。

精英制唔知係咪更有利國家發展,但肯定政治不正確。

水晶宮

紅色大多數係農民、黑人、窮人佔多
藍色就有錢、商人較多

琥珀宮

sisbro 發表於 20-11-7 13:15
平凡是福,冇煩惱

都係嘅

珍珠宮

luvysl_blythe 發表於 20-11-7 09:23
大城市多商家佬,普遍都唔鍾意trump, 因為覺得佢d 政策阻住佢地搵錢。。。(同中國生意來往)
支持佢d 小洲 ...

應該係最有錢和最窮的揀 特,中產和知識分子揀 登。。。。所以先做成接近5050局面。
心水清的睇睇,近排佢地大選,我地先真係可以平平静静食餐安樂茶飯

rolandbb    發表於 20-11-9 15:49

侯爵府

LokYauYau 發表於 20-11-7 17:59

應該係最有錢和最窮的揀 特,中產和知識分子揀 登。。。 ...

疫情初期(3月)叫大家唔需要戴口罩,又話疫情在復活節結束,又叫大家飲漂白水,這樣的人居然有7000萬人支持佢連任,美國真病得不輕

伯爵府

牛年勳章

其實係支持共和黨定真係支持侵侵?

大宅

bks2014 發表於 20-11-7 07:33
住大城的人支持拜登
住鄉下地方的人支持特朗普

玩法同英國弱看信&香港黃d一樣
佢地揀了平時被忽略嗰班同埋不理經濟嗰班,用他們關心的切身利益嚟洗攻佔佢地同腦,內容唔需要真實只需要中其要害,俘虜佢哋個心

唔好意思,同政治link up 左

珍珠宮

bks2014 發表於 20-11-7 21:40
疫情初期(3月)叫大家唔需要戴口罩,又話疫情在復活節結束,又叫大家飲漂白水,這樣的人居然有7000萬人支持佢 ...

反而令我心寒係兩條友都 開口埋口啄住阿爺。。。証明成個老尾國人民自我膨脹,憎人富貴,厭人貪,討厭!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

首頁

尾頁

跳至