自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

近日收到房署特快公屋揀樓信,我已經輪候左大約6年半有多{擴2},輪緊條隊前面仲有24xx幾人,呢條隊呢1,2件近乎無郁過咁制,
唔知上唔上去揀樓好?我見名單好多都係問題單位泥.
唉!!!點算..

珍珠宮

2021勳章

SimYee_FB 發表於 20-11-13 16:03
近日收到房署特快公屋揀樓信,我已經輪候左大約6年半有多{擴2},輪緊條隊前面仲有24xx幾人,呢條隊呢1,2件近乎 ...

睇你有幾急幾大決心幾缺錢
我地叫你揀你係咪住先
上去睇下囉又唔收費

子爵府

2021勳章

就係單位有問題,少人要先有得特快。

我見名單好多都係問題單位泥.

伯爵府

2021勳章

有問題單位應該無人想要,你都等左咁耐啦,唔爭在等多兩年

男爵府

2021勳章

凶宅...
都己經等了6年幾,唔差在多1-2年吧.
好似有D唔抵.........

大宅

你的排着6年多了,再等一等应該快了,特快的公屋全部都是有問題的, 我哋排公屋都排咗五年半,快排到半年之前 又係成日收到呢啲特快公屋

珍珠宮

2021勳章

近日收到房署特快公屋揀樓信,我已經輪候左大約6年半有多{擴2},輪緊條隊前面仲有24xx幾人,呢條隊呢1,2件近乎 ...

你想要邊區?我見仲有好多自然身故,乜事都冇嘅都仲有啲,我都係特快上樓,我呢間係因追債 住落完全冇問題

男爵府

2021勳章

回覆 SimYee_FB 的帖子

我以前都上過兩次, 睇下無妨吖! 講真係唔係全部都有問題, 有啲單位係派極都無人揀, 有啲人以前有人上門追數, 又或樓梯位, 垃圾房隔離, 你就算揀都唔一定比到你, 都要睇你揀個單位有無早過你號碼既人揀先, 依家經濟咁差, 我情願早啲攞到樓好過啦! 而且全港單位都有, 可能比你選到市區單位仲正呢

男爵府

牛年勳章 2021勳章

好睇你自己有幾須要。

特快公屋一定系自身或隔離有問題單位,
而且入住一定要過3年才可再調遷,
呢D單位不外乎兇宅,上手欠財仔俾人追債,
隔離住的精神有問題,有D上一手特快入住頂唔順都搬走。
今期計劃包括11個凶宅,分別位於葵涌大窩口邨、
葵涌葵盛東邨、屯門龍逸邨、屯門安定邨、
香港仔華富二邨、深水埗元州邨、石硤尾南山邨、
黃大仙竹園南邨、觀塘順天邨、將軍澳寶林邨、沙田沙角邨。

瑪瑙宮

2021勳章

回覆樓主:

你幾人排?特快一定係有問題單位,可以係死過人,可以係水浸,可以係附近單位有問題,好多架!如果仲捱到,再等下,急既就去睇下清單有咩單位揀!

大宅

你就好喇,我無收到特快公屋揀樓嘅信

琥珀宮

牛年勳章 2021勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

都等咗咁耐,唔爭在等多陣,好過要有問題嘅單位。

大宅

ddkaka 發表於 20-11-13 16:23
你想要邊區?我見仲有好多自然身故,乜事都冇嘅都仲有啲,我都係特快上樓,我呢間係因追債 住落完全冇問題 ...
我心水係深水埗,荔枝角,長沙灣區.
想近返我娘家..

大宅

noodle_noodle 發表於 20-11-13 16:38
你就好喇,我無收到特快公屋揀樓嘅信
佢次次寄泥比我,我都寄番比佢我照要.

大宅

SimYee_FB 發表於 20-11-13 16:45
佢次次寄泥比我,我都寄番比佢我照要.

我今年有收到,但唔係通知上去揀樓果封

大宅

亚文 發表於 20-11-13 16:18
你的排着6年多了,再等一等应該快了,特快的公屋全部都是有問題的, 我哋排公屋都排咗五年半,快排到半年之 ...
哦..咁係唔係即係就怏到我條正常隊?

大宅

mike89 發表於 20-11-13 16:10
睇你有幾急幾大決心幾缺錢
我地叫你揀你係咪住先
上去睇下囉又唔收費
我都係咁諗,照上去睇下乜野環境先

大宅

Debbie0331 發表於 20-11-13 16:18
凶宅...
都己經等了6年幾,唔差在多1-2年吧.
好似有D唔抵.........
係架,不過我而家輪緊條隊唔會有新樓起.

大宅

446948 發表於 20-11-13 16:25
回覆 SimYee_FB 的帖子

我以前都上過兩次, 睇下無妨吖! 講真係唔係全部都有問題, 有啲單位係派極都無人揀, ...
我都知,都係上去八八乜野環境先.

子爵府

2021勳章

去睇下先無壞。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊