夫婦情感

跳至

首頁
12345...13

尾頁

複式洋房

點解好地地要去破壞人地家庭?明知個男人係外面講曬幾愛你都好,佢都係會翻屋企做一個好老公好爸爸嘅角色,點解你仲願意繼續跟住佢唔見得光?點解你又願意去跟住一個有老婆仔女嘅男人?

男人有小三都係衰,翻到屋企從來唔會不斷玩電話,亦唔會講電話,夜晚亦願意分擔家務同湊小朋友工作,所以一直都無發現,但成日話翻工要夜放,其實去左開房。星期六扮做野又係同小三一齊,半年我都無發現。翻到屋企同我又會繼續扮恩愛行埋,每晚攬住我訓,係我傻以為自己好幸福。每朝早出門第一時間message小三,成日叫人老婆,話心入面最愛排第一,每日lunch話我知一個人食,其實係同小三食。

複式洋房

回覆樓主:

好辛苦,我有工作有能力照顧小朋友,會選擇離婚,男人已經叫咗佢翻奶度住,佢地一齊左半年有多,小三有左咗三個月,我真係接受唔到!我好想放低一切重新好好出發....但我個心依然好痛,結婚10年了,好放唔低.....點樣先可以快啲忘記呢個男人,我重好愛佢,成日都會睇佢有冇Online,成日都好似等佢message咁,但我已經無辦法拔走心中條刺,好矛盾,好想快啲解決一切同小朋友重新出發!

侯爵府

回覆樓主:

振作,男人同第三者都超賤格
唔好點評我

侯爵府

回覆樓主:

溫馨提示,選擇原諒可能比離婚更漫長,心軟都要有勇氣。

唔好點評我

複式洋房

你好嗎 發表於 20-11-25 23:57
溫馨提示,選擇原諒可能比離婚更漫長,心軟都要有勇氣。

可能係心軟既時候會好容易原諒,但心裏面始終有條刺,會經常想起發生過既事,亦會變得不再信任而經常懷疑佢,咁樣落去係大家都辛苦。

大宅

咁佢做戲都做得好全面, 仲要小三有左, 佢做戲做得咁完美, 你點樣發現?見樓主你之前仲話備孕中, 多數見BK係男人同老婆同屋主關係, 男人出軌

原諒都覺得佢恐怖, 扮演得太好, 會覺得好陌生, 完全唔知佢幾時真幾時做戲

複式洋房

CoiCoi 發表於 20-11-26 00:25
咁佢做戲都做得好全面, 仲要小三有左, 佢做戲做得咁完美, 你點樣發現?見樓主你之前仲話備孕中, 多數見BK係 ...

佢無delete message,收埋係封存位置,小朋友玩爸爸電話時唔小心禁到WhatsApp 天網恢恢俾我睇到有一個封存訊息禁開黎睇,一向都無睇佢電話,因為相信佢......我睇左大部分已經唔敢睇落去,拎住電話去問佢佢都無講藉口而係道歉想要翻家庭話會同小三分開。
但小三有左又點會分開到?我又點接受到自己個男人出面仲有其他小朋友?
之前唔知佢有小三,大家有共識去生第二個小朋友...但原來我備孕時,出面既女人同時都備孕中,或者好彩既係,上天未賜第二個小朋友我!

大宅

Good-Life 發表於 20-11-26 00:38
佢無delete message,收埋係封存位置,小朋友玩爸爸電話時唔小心禁到WhatsApp 天網恢恢俾我睇到有一個封存 ...

我都信天網灰灰,小三有左其實遲早爆,除非小三有左唔要名份,但機會好微。佢可以瞞幾耐,我覺得幾恐怖係佢仲可以話同你備孕,但小三又備孕,小三知佢係人夫?

就算小三落左,都覺得呢條刺真係好難拔到,你有無問佢點解可以咁做,小三係同事?

大宅

回覆樓主:

我都好小鼓勵人離婚,但呢個男人好恐怖,如果唔你比你發現,佢咪兩頭家?一直扼落去?

男爵府

佢已經接咗小三係奶奶度住,即係諗住3人行,你只能接受或者放手
佢而家唔係本求你原諒佢,要你接受,豪門闊太先可以隻眼開隻眼閉,太恐怖啦

珍珠宮

你老公叫出面嗰個生個B落嚟?

大宅

Good-Life 發表於 20-11-25 23:55
好辛苦,我有工作有能力照顧小朋友,會選擇離婚,男人已經叫咗佢翻奶度住,佢地一齊左半年有多,小三有左咗 ...

是不是雄性動物不甘服從一夫一妻制?樓主的狀況真教人唏噓!你老公可能兩個都是真愛,不想放棄家庭又不捨得小三,只想齊人。

如果你離婚了,最可憐的是你的小朋友,一下子沒了父母的完整家庭。但小三的孩子,一出世就有父母有完整的家。同人不同命吧!

單是出軌,尚且要廣闊胸襟才可原諒他,但小三有左,怎樣的浪子回頭,也是一生的刺,即使繼續走下去,一切都不再一樣了。

樓主,天無人之路,走著走著,上天會給你一個最好的安排。為你加油!

侯爵府

啲男人真係仆X嚟,樓主加油

子爵府

出軌來講,小三有咗真係係最恐怖
而呢個男人係男人中都算最賤格
你嘅傷痛真係非同小可
你有冇搵家人朋友?建議你搵輔導員或者社工輔導,咁樣會容易啲走出傷痛
時間是良藥,肯定你最終都會放低,佢已經唔係你當初識嘅老公,你愛嘅人已經死咗,你忘記佢啦
為母則強,衷心祝福你和小朋友!

男爵府

cupid0627 發表於 20-11-26 08:09
出軌來講,小三有咗真係係最恐怖
而呢個男人係男人中都算最賤格
你嘅傷痛真係非同小可

有單真愛到個男人叫個小3養身生b,話想同個小3有愛ge結晶,個老婆又同一時間大肚,成段洗米華,正印同mandy一樣,個老婆仲可以忍到,仲講到個老公幾想改過,跪地求原諒啵,自欺欺人到連自己都呃,但以我哋所知個男人一直仲有搵方法搵小3囉!

男爵府

回覆樓主:

都唔知個男人咩心態,係唔愛咪同你講清楚離婚,走去害人,如果兩邊備孕都有左,害大又害細,佢個人自私無情唔顧人,就算斷左呢個都會有下一次

複式洋房

而家呢一刻真係好辛苦,好痛,只係識得喊,好唔想面對一個訓係你床邊既男人原來係咁,唔知條路係點,但為左小朋友我都會堅強面對離婚之後嘅生活,真係永遠都冇辦法接受到佢出面個女人都有左,就算點叫我原諒佢都好我都做唔到....

子爵府

回覆樓主:

小三有埋bb真係冇得返轉頭,我都接受唔倒,你自己有能力照顧小朋友條路會容易行啲。

複式洋房

回覆樓主:

自問一直有做好老婆嘅本分,大家一路都有傾有講我都唔發覺有異樣,真係好失敗!就算佢話要加班夜啲返都一樣會返嚟食飯,所以我一路都相信佢真係有野要做,但原來同小三出完街先再返嚟食飯。而家呢一刻唔想同任何朋友屋企人講,只係想等自己冷靜落嚟先再算。

子爵府

bsg 發表於 20-11-26 08:31
有單真愛到個男人叫個小3養身生b,話想同個小3有愛ge結晶,個老婆又同一時間大肚,成段洗米華,正印同mand ...

所以洗米嫂真係服左佢,雖然勁keep靚樣身形,老公終回身邊,但始終都係輸左,因為小三有小朋友,一世都改變唔倒事實。

首頁
12345...13

尾頁

跳至