時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

cattz288 發表於 20-11-28 22:14
做舞台劇既人面部表情係咁誇張架

她不似"入戲"。真的似痴左。而且,雙眼無神/有時十分猙獰。所以,那麼堅持要退下來吧?(可能,家人也見到她痴鬼左!)

總之,跟舞台劇時期的她,完全是兩個人(那時,眼仔精精,勁好記性!)

水晶宮

bing-jing 發表於 20-11-28 21:49
原來佢係秘密退架? 咁上次邊個扮佢出嚟講嘢……

又或者我地係某d知情人士, 所以知道呢個『秘密』

珍珠宮

setrea 發表於 20-11-28 20:56
咁秘密 退咗都唔知 佢唔係鍾意bi-li-bla-la嘅咩

公道的D講句,佢當時確實公開宣佈退出黨,完全退出政壇,跟明哲保身的李柱銘做法一樣。可能你當時剛好比較忙,忽略了新聞報導。不知者不罪。

佢在民主派公布留任當日退黨,自己講明係不服從黨的決定,自己要退出。

2019年佢48歲犯太歲,有腦瘤要開腦、被法庭定罪,衰運真係中得幾應!今年佢49歲大約開始踏入更年期,身體會開始踏入急速衰退週期。

https://m.mingpao.com/pns/%E8%A6%81%E8%81%9E/article/20200930/s00001/1601404539786/%E4%B8%8D%E7%95%99%E7%AB%8B%E6%9C%83%E9%80%80%E9%BB%A8%E9%9B%A2%E9%96%8B%E6%94%BF%E5%A3%87-%E9%99%B3%E6%B7%91%E8%8E%8A-%E6%AC%A0%E4%BA%86%E6%88%B0%E5%8F%8B

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

mandy952 發表於 20-11-28 02:10
陳淑莊明顯唔適合食政治呢行飯,正職做律師,業餘興趣做下話劇未幾好
佢又唔夠許智峯陳智全嗰班咁癲,又冇 ...

建制派比不比佢入先

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

嗰日喊晒口話多啲時間陪家人喎!

男爵府

蓆已割

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

你無為意,佢仲有被訪問架。

伯爵府

hker 發表於 20-11-28 22:02
她未做垃圾會議員前,舞台劇好好睇的!人又精精神神。

越做越痴線,面目猙獰,一出來成個瘋婦咁。可能有精 ...

可能講都無人信,好多年之前,佢仲未考到律師牌時,我同過佢一齊學社交舞,當時⋯⋯係當時,我仲覺得呢個女仔好靚,身材非常之好,又就嚟做大律師,真係令人羡慕,肯定好多人追。

好多年後,突然見佢搞政治,樣都變埋,真係嚇親!佢媽根本一向只想佢好好地嫁人,點知佢搞到全香港有一半人都覺得佢成個瘋婦咁,真係邊個敢娶?

侯爵府

又引咗咁多曱甴出嚟

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

aidan08 發表於 20-11-28 23:35
可能講都無人信,好多年之前,佢仲未考到律師牌時,我同過佢一齊學社交舞,當時⋯⋯係當時,我仲覺得呢個 ...

其實佢初初入行做議員果陣個樣都幾好架,係後來變得面目掙獰

大宅

佢退左黨?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

aidan08 發表於 20-11-28 23:35
可能講都無人信,好多年之前,佢仲未考到律師牌時,我同過佢一齊學社交舞,當時⋯⋯係當時,我仲覺得呢個 ...

咁你同算唔算係朋友?定同學only?
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

apelok 發表於 20-11-28 23:54
其實佢初初入行做議員果陣個樣都幾好架,係後來變得面目掙獰

同女巫一樣! 越見邪惡
放下自在

伯爵府

cattz288 發表於 20-11-28 23:55
咁你同算唔算係朋友?定同學only?

唔係朋友,只係咁啱一齊學舞,學舞群中有人識佢阿媽,所以知道。

伯爵府

setrea 發表於 20-11-28 20:56
咁秘密 退咗都唔知 佢唔係鍾意bi-li-bla-la嘅咩

樓主,我唔怪你,這些戲子曱甴成日出黎發噏風,理鬼得佢

侯爵府

daycare1 發表於 20-11-28 23:55
佢退左黨?

唔好比曱甴知道你錯過呢單新聞,呢排黑暴收監,我哋開香檳開得多,佢哋就睇住呢啲少少機會即刻爛晒出嚟

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

木土土 發表於 20-11-28 21:11
你自己唔睇新聞,就話係秘密?!

當日差唔多份份報紙都有報導入

我發覺有唔少人,包括依家BK裡,真係好多唔睇新聞(只聽路邊社/只睇Fb),或者只睇標題,或者睇頭唔睇尾,又或者睇完可以理解出另一種意思…………到底呢啲關唔關香港教育制度失敗嘅事?

侯爵府

Apple011 發表於 20-11-28 23:58
樓主,我唔怪你,這些戲子曱甴成日出黎發噏風,理鬼得佢

我梗係冇咁好氣睬佢哋啦,佢哋以為腦瘤莊係邊個,錯過左佢新聞,就無左人生

侯爵府

ificould 發表於 20-11-29 00:01
我發覺有唔少人,包括依家BK裡,真係好多唔睇新聞(只聽路邊社/只睇Fb),或者只睇標題,或者 ...

冇錯 曱甴咪最鍾意睇Facebook俾人洗腦囉

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

setrea 發表於 20-11-29 00:03
冇錯 曱甴咪最鍾意睇Facebook俾人洗腦囉

見到隔離舖啲人嘅見解,五花八門,幾古怪都有。我都無咁好氣,閃出去睇其他好過

首頁

尾頁

跳至