自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

alicego62 發表於 20-12-5 07:35
我以前都係咁掛出窗外架。

我哋都有,用百葉窗簾條繩吊出街

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

日本成 發表於 20-12-5 01:02
睇完大家留言,我覺得自己好乖

最夠薑係走去"捕"個鍾意嘅男同學放學,然後扮撞到 ...

之後進展如何?

男爵府

traeh 發表於 20-12-5 09:56
其實你有冇出貓?

複式洋房

BGCOME08 發表於 20-12-4 23:42
仲有單,話幾個女同學玩手仙,玩完話俾鬼搞,然後搞到要揾牧師摳魔……。

感覺好似好多學校都有人玩呢D嘢 ...

有,f2時有兩班玩,之後有幾個話見到,有個都變到痴痴呆呆,又係搵牧師,之後兩班人重約埋去廟燒香

複式洋房

回覆樓主:

我覺得自己好乖
中學隔離班d男生癲的,試過掛底褲落耶x像,係課室打邊爐,係走廊掟蛋糕大戰

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我間中學,好守舊好高壓,所以無咩曳嘢
最曳係中七考完mock,要人去運動會,傻傻地,結果8成人炸病
曾經有學生band five校轉嚟,過咗一排忍唔住問:你哋d學生匿喺邊度食煙㗎?原來佢地原校,小息食煙係常態

男爵府

小學上課時,Miss㩒住我張枱講書,我用箱頭筆油黑佢啲指甲,因她太專注沒有發覺。中學時有個亞sir喜歡午飯時去某層廁所開大,啲同學就扮搵人,不停踢他那格廁所門,大叫某同學出來話老師找他,踢踢下度門突然被踢開,其他同學立即逃跑,有一個走唔切,當場同亞sir你眼望我眼,但同學都算醒目,即時話我想找某同學並即時同亞sir道歉,最後都無被罰。

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

賣旗偷旗袋$(唔係我)
帶李麗珍寫真返學校公開響有蓋操場睇(唔係我帶,但帶返嚟嗰個係女仔,我有份睇
⋯其他未諗到

b1英中

又諗到一個,有人長期响art room個雜物房食煙,不過不是學生,係個藝術家feel的阿sir

珍珠宮

BGCOME08 發表於 20-12-4 23:42
仲有單,話幾個女同學玩手仙,玩完話俾鬼搞,然後搞到要揾牧師摳魔……。

感覺好似好多學校都有人玩呢D嘢 ...

小學六年班時有同學教我玩手仙
佢話玩問神仙,我以為真係神仙嚟嘅

到中一都有同同學玩銀仙,當時知係咩一回事,到同學發生咗啲怪事之後就唔敢再玩

珍珠宮

我...逃學
遲到5次要記缺點,所以我會自己打電話請半日病假
其實當年好多同學都係咁

其他同學...
燒壁報...記大過
喺課室玩鬥魚、養倉鼠.....
上堂喺櫃桶燒腸仔食

band 1 英中

講多個....
我同家姐讀唔同中學
中四嗰年,試過着咗家姐套校服,放學時間入家姐間中學搵人
家姐個同學喺學校圖書館教我maths
途中識咗另一個中六嘅師兄
走時我哋一齊巴士,師兄問我拎電話
我話我無手提電話㗎,就落車lu
可惜當年呀爸管得太嚴,唔准我用手提電話
我可能即將發生嘅初戀就咁無咗

公爵府

秋天與楓葉 發表於 20-12-5 10:21
小學六年班時有同學教我玩手仙
佢話玩問神仙,我以為真係神仙嚟嘅

手仙,係咪手拖手,然後隻手會升高升底?其實我都係睇過片,但正式係點都唔識

咁你同學發生乜怪事?

侯爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

JoannaD 發表於 20-12-5 00:22

專業

有盒入住應該ok掛

男爵府

BGCOME08 發表於 20-12-5 10:45
手仙,係咪手拖手,然後隻手會升高升底?其實我都係睇過片,但正式係點都唔識

咁你同學發生 ...

手仙,碟仙我中學時都有玩過,最後一次玩手仙係我同朋友問左一個問題,就係問我一路玩落去係唔係會對我唔好(短命),「佢」答我係,再問「佢」可唔可以比返d「壽命」我,「佢」話可以,之後我話:咁你轉一個圈就比返一年我啦,然後我同我朋友隻手不停轉,轉左廿幾個圈就停左,至此之後我就冇再玩了

子爵府

回覆樓主:

逃學
上堂食雪條
上堂聽walkman(冬天著校褸時)
老師沒收咗違禁品,成班同學夾手夾腳偷番,最後搞到報警!

當年真係好曳,但同時又覺得好好笑!

公爵府

kgm 發表於 20-12-5 10:54
手仙,碟仙我中學時都有玩過,最後一次玩手仙係我同朋友問左一個問題,就係問我一路玩落去係唔係會對我唔 ...

好驚 ,其實有冇可能係朋友自己郁隻手呢?

象牙宮

sasa@uk 發表於 20-12-5 00:10
有玩銀仙,但唔敢玩碟仙
記得有重有筆仙,碟仙去宿營玩過,
當時有個朋友有女鬼跟身一段時間,
佢無講怕嚇親我地,
果次宿營好多怪事發生。

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

中三嗰年有個留班生喺我嗰班,知佢好壞,不過佢對我地又無咩嘢,好少搞其他同學,佢坐最後的位置的。有一日,男班主任如常一路講書,一路由黑板行去後面壁佈板位置,突然佢停左講書,然後叫左呢個留班生同佢一齊出課室,再叫班長去搵兩個男訓導主任上來,男訓導上到來,班主任才入番課室,喺個留班生的書包攞左一把應該有12吋長嘅刀出來當時我即刻覺得呢個亞sir好勁又好型!點解咁勁可以發現把刀!

象牙宮

bestgood 發表於 20-12-5 00:36
最記得Science第一堂上bunsen burner, 有個男同學燒左成條眼眉毛同一D眼睫毛。

諗起有同學上堂係度夾眼睫毛,
點知老師叫佢嚇,拉晒成排眼睫毛出來,
記得佢成個月都無睫毛。

男爵府

BGCOME08 發表於 20-12-5 11:04
好驚 ,其實有冇可能係朋友自己郁隻手呢?

嗰刻冇諗呀,當大家見到隻手不停打圈我哋先知驚
有次返學放食lunch, 有個同學拎左碟仙d架生出黎,我地就去左一個屋邨嘅足球場坐响到玩,每人仲拎左條頭髮出黎搵隻碟扎住,然後問第一個問題:而家我哋呢度有幾多人?(當時有六人)但隻碟指住「七」,咁我哋覺得奇怪,點解會多左個人?原來隻碟扎住七條頭髮點知邊度走多條頭髮出嚟,我哋就諗可能響街玩飄多條頭髮入去啦所以碟仙我真係玩左一次就冇玩了

侯爵府

bu-b 發表於 20-12-5 11:10
中三嗰年有個留班生喺我嗰班,知佢好壞,不過佢對我地又無咩嘢,好少搞其他同學,佢坐最後的位置的。有一日 ...

亞sir有智有謀,不動聲色,叫走同學,留底把刀。蠢老師會大嗌: 你做咩帶把刀返嚟,接住學生發顛持刀反抗,之後上報。

首頁

尾頁

跳至