夫婦情感

跳至

首頁
23456...10

尾頁

大宅

回覆 Wongbuddy 的帖子

阿仔在佢冲涼時想用佢電話打機,發現開晤到先知改了,後來佢開機偷睇到,阿仔講個密碼我知

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Daisi 發表於 20-12-12 14:24
回覆 soso1227 的帖子

為左個仔,我可以原諒佢,女方的名之前有聽佢講過,佢講的我聽到覺得冇可疑,但我在 ...

好多case都係咁上下:
男人忍唔住時常提到的女同事,就係有古怪⋯⋯
攤牌時男人立即死狗認錯,但其實玩得更小心⋯⋯

個女同事唔要電話,唔係唔貪心,而係要借無限期歸還嘅錢,恐怖!男人錢多真係身痕,如果你C6今次死狗,最好要求將現金和樓轉到你名下。

大宅

回覆 hha 的帖子

我都系想問佢我有邊D地方做得晤好,你想我點做?

大宅

Daisi 發表於 20-12-12 14:24
回覆 soso1227 的帖子

為左個仔,我可以原諒佢,女方的名之前有聽佢講過,佢講的我聽到覺得冇可疑,但我在 ...

有時有d女人識捉心理以退為進,口説不,但會説自己努力儲錢買之類,唔使兩個禮拜男人就會自動送到面前。
亦可能佢哋嘅關係唔係太建築喺金錢上,但講心仲大鑊。

大宅

回覆 hha 的帖子

多謝你的建議

大宅

回覆 hha 的帖子

女方很享受男方的小恩小惠,咋嬌,我的性格比較掘強,剛直。佢追我之前我有男朋友,我話佢知我要單身先會接受佢的追求,可能我晤識撒嬌,冇女人味

大宅

Daisi 發表於 20-12-12 14:45
回覆 hha 的帖子

我都系想問佢我有邊D地方做得晤好,你想我點做?

你可以話知道佢個心有第二個女人,(記住佢點話冇都唔好爭論呢個話題,唔使攞證據出嚟羸佢,你比出個姿態係總之我知有就得),同佢講覺得大家呢兩年感情差咗,性生活又少咗,感覺大家越行越遠,唔想段婚姻咁樣落去(攬住佢加兩行眼淚),要佢有決心大家一齊改變同一定要斷第三者先有用,然後再問佢你有咩要改善。
但事情唔會一時三刻斷尾,你要有耐性,要真改變自己,中途要用方法check吓佢有冇斷,比d壓力佢斷。

大宅

放返個focus喺你哋婚姻嘅問題上,如果唔改善,走咗呢個遲早又有第二個,你要知道佢今次喺個女人身上獲取嘅係乜,例如撒嬌、受重視、大男人感覺、刺激、被關注⋯⋯
你就一定要補返呢個缺口,比佢知道嗰個女人比到佢嘅嘢你都得,佢哋唔係真係咩相逢恨晚,咁真愛。

大宅

回覆 hha 的帖子

女方系佢下屬,見的時間太長,要斷有一定難度,除非轉工。佢地有講過轉工話題,老公話晤舍得同事,還有公積金,呢個時勢轉工有難庫度

大宅

回覆 hha 的帖子

可能我的專注力擺多左在阿仔身上,佢返工的時間長,相處時間少左,再加上上年的社會運動,可能我們的政見晤同,但從未正式討論過,也未爭吵過,我晤知佢系藍定黃,所以越走越遠

大宅

回覆 hha 的帖子

我女家發生的一些事情,我又晤知點同佢講,所以脾氣大左D。

大宅

Daisi 發表於 20-12-12 15:28
回覆 hha 的帖子

女方系佢下屬,見的時間太長,要斷有一定難度,除非轉工。佢地有講過轉工話題,老公話晤 ...

唔轉工基本上係唔會斷到,比佢知道做錯事要付出代價,要冇咗份工定冇咗個家?當然轉工都可以唔斷,但一d行動都冇你都咪洗旨意佢會斷。

工冇咗錢冇咗可以再揾,家呢?

大宅

回覆 hha 的帖子

我會慎重考慮

子爵府

soso1227 發表於 20-12-12 14:11
私家偵探冇跟到你C6 1900-2130去左邊咩?

有!週圍蕩!

我估我C6想令我以為佢晚晚要做到2130才回家!咁樣如當中有日佢叫G,放工1800去,攪掂哂回家都約2130,免我思疑佢夜返原因!

大宅

Daisi 發表於 20-12-12 15:39
回覆 hha 的帖子

我女家發生的一些事情,我又晤知點同佢講,所以脾氣大左D。 ...

將呢d隔膜一五一十同佢講哂出嚟,拉返近大家距離,比佢知道其實大家可以交心。但要小心用詞,唔好怪佢做得唔好。
你要記住,依家出面有個人無條件支持佢、接受佢,依家唔係時候要佢改變去迎合你。

大宅

回覆 hha 的帖子

2017年7月頭佢做左一次大手術,出左院要陪佢复診,由於佢身上有大傷口,沖涼洗頭都要幫手。兩個月期間奶奶來左兩次,每次來都系買盒裝飲品,生果,陪個孫打牌。8月底我娘家(在內地)賣左層樓,我地4姐妹,阿大和阿二分曬D錢,我因為要照顧佢所以冇返去(我晤敢同佢講),我18年放署假先返,我阿媽同我講返分錢呢件事,仲話她以後生活要靠我地4姐妹負責。我聽到好惱,分錢冇我份,要錢識揾我。我呢知點同老公講,講我因為要照顧佢而分到錢,我晤知佢點睇呢件事

大宅

Daisi 發表於 20-12-12 16:25
回覆 hha 的帖子

2017年7月頭佢做左一次大手術,出左院要陪佢复診,由於佢身上有大傷口,沖涼洗頭都要幫手 ...

其實你自己都嬲錯重點!

重點唔係講因為照顧佢而冇得上去,而係嬲你媽同家姐冇上去就唔預你嗰份,而依家就要你養⋯⋯

等佢可以同你企喺同一邊,而唔係要佢因為做完手術要你照顧而內疚。

大宅

回覆 hha 的帖子

我受的委屈除左同佢講,再也無人可訴,但我晤想佢內疚。我已無路可退

大宅

Daisi 發表於 20-12-12 16:44
回覆 hha 的帖子

我受的委屈除左同佢講,再也無人可訴,但我晤想佢內疚。我已無路可退 ...

所以你只講’我有重要事唔可以上去,佢哋就咁咁咁唔體諒我⋯⋯’ ,你亦要話’因為我唔想你亂諗,以為我怪你,所以唔敢同你講咁多,但呢d事我只可以同你呻⋯⋯’ ,比佢知道佢喺你心目中嘅重要性。

子爵府

回覆 Daisi 的帖子

多句問問係咪要喺呢個時侯同你老公提及你娘家既野? 唔係應先解決你地兩個之間多左個人既問題先?

首頁
23456...10

尾頁

跳至