夫婦情感

跳至

首頁
45678...9

尾頁

子爵府

回覆 Shirleypatrick 的帖子

選擇你自己覺得舒服既模式就好 唔好再為你老公既行為舉動而影響自己情緒

子爵府

Shirleypatrick 發表於 20-12-18 09:11
我唔想再同佢一齊生活啦!婚可以唔離,只係維持分居既狀況我可能會舒服d
...

其實你現狀已經冇同佢一齊住,其實習慣自己生活都去到一半,点解仲要返轉頭?
我都係困擾中,就係未敢踏出一步離開佢生活,怕唔慣又冇錢!

大宅

alicewong18 發表於 20-12-18 11:59
其實你現狀已經冇同佢一齊住,其實習慣自己生活都去到一半,点解仲要返轉頭?
我都係困擾中,就係未敢踏出 ...

係呀!我其實習慣左佢不在我身邊。但每星期都會一齊食飯,星期六佢又會返來屋企。

你老公同個女人分左手未?

複式洋房

Shirleypatrick 發表於 20-12-18 09:11
我唔想再同佢一齊生活啦!婚可以唔離,只係維持分居既狀況我可能會舒服d
...

自己想清楚前路便隨心而行,離開舒適圈回望圈內中的自己會有另一番感受,加油!

子爵府

Shirleypatrick 發表於 20-12-18 12:20
係呀!我其實習慣左佢不在我身邊。但每星期都會一齊食飯,星期六佢又會返來屋企。

你老公同個女人分左手 ...

我老公原來同個女人六年,我晴天霹靂,初時未有証據,佢死口話冇再揾!到我真係找到証據佢先認!
但近日散左,個女人幾年間要求我老公離婚同佢一齊,我老公唔肯,佢地都散過幾次又復合,最終個小三主動散,話唔好曬佢青春!咁我老公都覺得係時候散,但我老公唔甘心比個女人講散先!又同我講返唔會再揾佢!我話係小三飛你先啫,如果唔係跟本就唔會唔揾!
佢有講唔會離婚氹我,但我唔係好相信,佢現在比小三飛成個人茶飯不思瘦曬!我都唔知点好....我先係最慘戈個!比人呃左6年都唔知!我都想過離婚,但我又唔甘心!

複式洋房

alicewong18 發表於 20-12-18 13:16
我老公原來同個女人六年,我晴天霹靂,初時未有証據,佢死口話冇再揾!到我真係找到証據佢先認!
但近日散 ...

如果你老公都覺得係時候散的話就不會茶飯不思,而且咁多年都確實有點感情,6年間離離合合,看來除非個女人真係甩佢,否則都難完全斷。面對失戀,可能要預備有段時間你老公會情緒低落,不要理他,讓他想清楚自己到底想怎樣。

子爵府

ACR824 發表於 20-12-18 15:20
如果你老公都覺得係時候散的話就不會茶飯不思,而且咁多年都確實有點感情,6年間離離合合,看來除非個女人 ...

我都知失戀情緒差,但我問多兩句做咩又唔食嘢就話我煩!佢話比時間佢!我心情又邊個明!我立場就,我原諒你出軌,想重申開始!唔係就咁簡單咩!佢仲話要揾個女人問清楚点解同佢散,等佢心息!話啖氣喎!
同埋我偷聽佢同朋友講電話,討論離婚点樣!贍養費又点樣,間屋又点樣!因為個朋友都係離左婚嘅!咁我心諗佢話唔會離婚但係又同人討論呢啲嘢?我發覺真係越嚟越唔相信佢了!我都打定輸數離婚!

大宅

alicewong18 發表於 20-12-18 17:10
我都知失戀情緒差,但我問多兩句做咩又唔食嘢就話我煩!佢話比時間佢!我心情又邊個明!我立場就,我原諒 ...

你老公都幾搞笑
有婦之夫憑咩覺得個小三會同佢做人世。仲要啲咩解釋。佢真係以為自己正到小三會不為名份同佢一世?short上腦

雖然我唔覺得名份有咩咁重要,不過一個背叛老婆(尤其是生左仔)嘅男人一啲都唔吸引

大宅

alicewong18 發表於 20-12-18 11:59
我都係困擾中,就係未敢踏出 ...

你有無小朋友?

複式洋房

alicewong18 發表於 20-12-18 17:10
我都知失戀情緒差,但我問多兩句做咩又唔食嘢就話我煩!佢話比時間佢!我心情又邊個明!我立場就,我原諒 ...

你老公現在應該還未放得下那個女人,可能還想找她看看有沒有彎轉。其實他們可以維繫一段關係達6年,如果拍拖的話好多已經結左婚了。與其浪費時間在思考他們的關係,沒有答案之餘自己又痛苦,不如放些精神在其他對自己有益的事情上。

子爵府

我直覺你C6想離婚揾返小三,但佢又擔心小三唔肯再同返佢一齊,所以氹住你同佢一齊先;而另-方便如小三肯同佢再一齊,佢又唔想分$比你!

大宅

回覆 alicewong18 的帖子

小心個小三以退為進, 實質逼你老公揀你定佢.你老公依家己經茶飯不思 仲問朋友離婚d野

其他jm講得岩 盡快保障自己 拎得幾多野得幾多

子爵府

Shirleypatrick 發表於 20-12-18 19:26
你有無小朋友?

有,讀高中了。

子爵府

ACR824 發表於 20-12-18 19:27
你老公現在應該還未放得下那個女人,可能還想找她看看有沒有彎轉。其實他們可以維繫一段關係達6年,如果拍 ...

佢又講到個小三性格唔好,好港女公主,去旅行都閙交嘅。都唔明我老公對佢咁迷戀,又唔係靚。

子爵府

mama0512 發表於 20-12-18 20:13
回覆 alicewong18 的帖子

小心個小三以退為進, 實質逼你老公揀你定佢.你老公依家己經茶飯不思 仲問朋友離 ...

我都有諗呢啲,

複式洋房

alicewong18 發表於 20-12-18 21:07
佢又講到個小三性格唔好,好港女公主,去旅行都閙交嘅。都唔明我老公對佢咁迷戀,又唔係靚。
...

當你鐘意一個人的話,就算佢忟雞豆皮食煙飲酒講粗口有臭孤,都覺得好正架啦。你唔需要研究佢既品味,而家個重點係你老公呃你,佢可以響一段婚姻入面跟第二個女人離離合合長達6年,相信那個她在他心目中已經有一定位置,絕對不是玩玩下就算。
而你自己諗真莫講話佢唔斷,就算他即斷,你倆又是否可以完全既往不咎,重新開始? 沒有了忠誠同信任,你又真的可以相信他是一個可以繼續共渡餘生嗎?

子爵府

ACR824 發表於 20-12-19 14:45
當你鐘意一個人的話,就算佢忟雞豆皮食煙飲酒講粗口有臭孤,都覺得好正架啦。你唔需要研究佢既品味,而家 ...

我都唔知,佢宜家話斷左,小三也有新男友,我怕到時小三同新男友散左又揾返我老公,怕又愛火重燃。
我都知冇得自已呃自己,個女人就算目前為止,仍然在佢心中,仲要係愛戈隻! 甚至乎愛佢多過愛我,但点解個小三未有新男友時又唔同我離婚?佢話如二選一只會選我。

大宅

alicewong18 發表於 20-12-19 15:03

我都唔知,佢宜家話斷左,小三也有新男友,我怕到時小 ...
揀你洗衫煮飯湊仔

揀小三上床談情說愛

子爵府

somesome2020 發表於 20-12-19 15:13
揀你洗衫煮飯湊仔

揀小三上床談情說愛

咁如果真係離咗婚揀佢,佢第時咪又係煮飯洗衫湊仔! 因為個女人之前話想生仔!

子爵府

somesome2020 發表於 20-12-19 15:13
揀你洗衫煮飯湊仔

揀小三上床談情說愛

我老公係兩個都想要, 只係個小三頂唔住唔想再蹉跎歲月先分手, 個小三都34歲!

首頁
45678...9

尾頁

跳至