自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

公爵府

IloveJJ 發表於 20-12-15 16:41
淘過好多好用野:洗碗機,氣炸鍋,即熱水機,收納小家品,全身鏡,健身單車。
最喜歡佢唔係剩係平,係多好 ...

除咗Zara天貓,請問有冇其他介紹?我想揾啲有型啲嘅連帽短身衞衣,睇咗幾日淘寶都唔合心水,款式千篇一律。
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

公爵府

Fishqqma 發表於 20-12-15 16:11
同一樣的東西,淘淘平好多!
之前上Facebook 買衫比阿女,
無意中發現係淘淘有,

我呢排多咗淘.....家居小雜物呀、聖誕樹呀、英文書呀、小朋友冬天睡衣呀....尋日淘咗兩個利是封,不過search咗好耐,因為繁體字利是封好少選擇

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

Mrs.Luckycat 發表於 20-12-15 20:52
我呢排多咗淘.....家居小雜物呀、聖誕樹呀、英文書呀、小朋友冬天睡衣呀....尋日淘咗兩個利是封,不過sear ...

靚呀!有link嗎?

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我鍾意樓主 張書枱

公爵府

Fishqqma 發表於 20-12-15 21:01
靚呀!有link嗎?

我唔識在手機貼條link。Cap圖俾你睇:

男爵府

打算將電腦駁去電視,等阿仔唔洗咁近個mon,所以淘咗呢張枱,等佢坐梳化用

水晶宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

淘左十幾年,屋企淘返來嘅野真係多到數唔晒。
食落肚,著上身,傢俬,電器 ,家品,日用品,廚房用品,乜都有。
除左每日買餸,水果,柴米油鹽,基本上所有野都係淘返來。
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

男爵府

Mrs.Luckycat 發表於 20-12-15 20:52
我呢排多咗淘.....家居小雜物呀、聖誕樹呀、英文書呀、小朋友冬天睡衣呀....尋日淘咗兩個利是封,不過sear ...

我都睇緊呢款揮春,但有太多款了,未揀定

伯爵府

回覆樓主:

今日我都淘左個

子爵府

剛淘咗打蛋器, 九陽,樣靚價錢平

禁止訪問

禁止訪問

大宅

無意中發現係淘淘有,

我趁家中有局部裝修工程、換下全屋燈具改換吊扇燈⋯ 淘了3件、其中客廳有一具有56吋大。淘3件的價錢比我以前在香港買一件還要便宜1000元

珍珠宮

最鍾意可以集運到家!唔洗自己拎

珍珠宮

請問有冇英文書同小朋友冬天睡衣link? Thx

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

雙12 ,C6淘左升降摺枱.....等收貨

子爵府

PPgrace 發表於 20-12-15 18:21
樓主,請問旋轉書架好用嗎?

我覺得唔好用,好後悔買
除非你D書本本都係细本A5 size, 否則好易跌

伯爵府

依媽 發表於 20-12-15 20:00
回覆 Fishqqma 的帖子

我都有好多嘢想買...見你哋淘得咁開心,真係好羨慕啊!事關我一直都攪唔明啲運費係點 ...

其實是你仍未真正識用淘寶,所以在運費兜咗個大圈。
1.首先國內舖包運費意思是只包國內運費。
2.所以淘寶有直運到港,或集運到港的選擇畀你選由內地到港的運費。
3.直運意思係只運單一訂單的order, 但如果你在同一間舖order分幾次畀錢,就變咗收幾次直運到港嘅錢。
4.所以好多時玩淘寶唔會揀直運,只揀集運到大陸集運倉的淘寶集運。然後當各方訂單到曬集運倉,才一次過畀集運費到香港。
5.到港的運輸去住宅區送上門是要收$20附加費的,所以為慳錢揀集運時會揀送去附近嘅自提點自取。

最後,再識玩淘寶的又會揾私集而不用淘寶官集到港,不過你還是淘寶初階客,要慢慢摸索。

依媽    發表於 20-12-16 00:48

公爵府

yiu_mimi 發表於 20-12-15 22:28
請問有冇英文書同小朋友冬天睡衣link? Thx

買圖書,我覺得不用特別理會邊間小店。我已有目標讀物,揾間近香港嘅(深圳、廣東)、價錢合理便可,快些到香港。
小朋友冬天睡衣,我幫襯下圖小店(第二張那款)早前買了一套,昨天再回購。。
話說回來,我覺得淘寶貨偏厚(不太合香港冬天),我搵咗好耐,先揾到一些唔算太厚嘅小朋友睡衣。。
PS:呢間小店發貨不太快。

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

無意中發現係淘淘有,

首頁
12345...11

尾頁

跳至