嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

2021勳章

10月嘅時候,bb 便秘左八日,上網睇呢一間,點知去到就係咁sell我b打5合1針,跟住就sell埋食輪狀,最後仲想sell埋我買保險,真係勁hard sell, 呢間診所比我嘅感覺已經超級唔好,好似強迫你咁樣,咁我最後就打咗五合一同食輪狀,之後佢格硬預約埋下次打針同食輪狀

跟住到咗11月嘅時候佢打俾我confilm 打針,我話我想取消,因為我想返政府打四合一同埋取消食輛狀,佢話OK跟住就收咗線,冇講過任何其他通知事項,之後

大宅

2021勳章

人妻一號 發表於 20-12-17 15:53
10月嘅時候,bb 便秘左八日,上網睇呢一間,點知去到就係咁sell我b打5合1針,跟住就sell埋食輪狀,最後仲想 ...

12月中,疫情嚴重唔想周圍走,我諗住再重新book返去食第二次輪狀,即日book到即日去到嘅時候,上到去又係咁sell我打針,我話已經喺政府打四合一唔想再打其他針,佢又係咁話唔得,一定要打埋個支先夠,我已經不斷拒絕,佢見sell我唔到,無啦啦話上次Book期食輪狀係過兩日,如果今日食輪狀等於改期要收多$200,我話11月嘅時候我已經講咗取消,今日係重新book,佢話唔係咁計,甘都得,好屈錢

我想講其實間診所真係好無醫德,我結論系因為我唔打果支針,所以佢連輪狀唔俾我食,最後我係無係到食比多$200 佢,我寧遠去第二間,好恐怖既診所

大宅

2021勳章

10月嘅時候,bb 便秘左八日,上網睇呢一間,點知去到就係咁sell我b打5合1針,跟住就sell埋食輪狀,最後仲想 ...

Ps.係好大,但上親去都無人
我絕對唔係沒黑,但我唔希望有其他媽媽都好似有我咁嘅經歷,
如果唔係咁hard sell ,叫我返去諗諗,相信好多媽媽都會繼續幫襯,係咁強迫人咁做生意係人都怕

大宅

2021勳章

人妻一號 發表於 20-12-17 15:54
如果唔係咁hard s ...

我兩個小朋友都係睇許醫生,佢好細心同斷症快

洋房

如果唔係咁hard s ...

絕對認同,佢係荃灣港安醫院都係hard sell,服務態度麻麻,搵佢斷症要認真諗諗

大宅

其實輪狀的確係建議的, 不過如果係健康院打4合1就唔需要額外再打5合1.

聽你咁講真係好Hard sell, 而且服務態度都唔太好.

~開開心心過每一天~

大宅

12月中,疫情嚴重唔想周圍走,我諗住再重新book返去食第二次輪狀,即日book到即日去到嘅時候,上到去又係 ...

佢地提供你2劑定3劑既口服輪狀?
~開開心心過每一天~

大宅

2021勳章

etetetet2020 發表於 21-1-19 21:37
絕對認同,佢係荃灣港安醫院都係hard sell,服務態度麻麻,搵佢斷症要認真諗諗
...

原來已經出晒名黑sell
早知我上嚟做吓功課先
我都係上網搵近屋企附近,點知就咁(emoji)

大宅

2021勳章

Yuk_Lam 發表於 21-1-23 19:50
佢地提供你2劑定3劑既口服輪狀?

2劑,

之後我去第二間食埋個劑,
價錢同態度都爭幾十陪,安心晒

大宅

2021勳章

Yuk_Lam 發表於 21-1-23 19:48
其實輪狀的確係建議的, 不過如果係健康院打4合1就唔需要額外再打5合1.

聽你咁講真係好Hard sell, 而且服 ...

係呀,我都覺啊,同埋我已經出聲講晒我已經喺健康院打四合一唔想再打其他針,講完佢都仲繼續sell,又話唔夠又話點…我話真係唔使啦,佢都仲繼續我再同佢講話我要同先生商量下先佢先至收手

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊