論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

工人2021年4月完約,但不打算回鄉,1年內要出境才批多1年。咁去澳門可以嗎?(當然等疫情緩和才去)

侯爵府

wmkcnw 發表於 20-12-24 07:54
工人2021年4月完約,但不打算回鄉,1年內要出境才批多1年。咁去澳門可以嗎?(當然等疫情緩和才去) ...

之前好多姐姐都係咁,去澳門大陸行番轉入境……仲有幾個月都唔知世界變成點,你唔洗諗咁多住,因為疫情好多姐姐一年內都走唔到,個visa extend完又extend到完約

水晶宮

工人2021年4月完約,但不打算回鄉,1年內要出境才批多1年。咁去澳門可以嗎?(當然等疫情緩和才去) ...

重點是要 工人 "出入香港境" 一次, 没要求出入之間要相隔幾耐。所以, 工人係可以过澳門一轉 後 , 入香港境時入境處會延長工人 visa 至完約。

男爵府

我家姐姐今年已extend左visa兩次,第一次批6個月,第二次批3個月,問過入境署,下次要續約+extend一起做,會批1年+3個月,但agent又點會早3個月同工人辦續約手續,次次都完約前一個月先肯做!

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

super_bb88 發表於 20-12-24 11:31
我家姐姐今年已extend左visa兩次,第一次批6個月,第二次批3個月,問過入境署,下次要續約+extend一起做,會批 ...
我家是菲傭,所以自己續約,唔洗經agent.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

super_bb88 發表於 20-12-24 11:31
我家姐姐今年已extend左visa兩次,第一次批6個月,第二次批3個月,問過入境署,下次要續約+extend一起做,會批 ...

原來疫情會咁安排! 自己搞續約囉~
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 20-12-25 07:23
原來疫情會咁安排! 自己搞續約囉~

我個係印尼姐姐,續约好似要經Agent!

首頁

尾頁

跳至