自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

侯爵府

唔會俾佢同奶奶住。如有需要可借錢俾佢地買樓。兩公婆既野我唔會點插手。會幫佢湊仔減輕佢地後生既壓力

Astra00    發表於 20-12-29 22:23

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

而家係咪仲有新抱俾99 蝦到要返娘家?

我諗我個女到時有辦法去處理, 如果大家唔夾咪叫佢d 介入男家既野度. 當然如果俾99 或者老公蝦, 佢隨時可以返屋企.

如果個99 唔係太麻煩, 我都會儘量同對方打好關係, 不過要睇情況, 而家憑空想像好難話會點出頭, 有時勉強同個女出頭可能會害番自己個女.

男爵府

Ftmagic 發表於 20-12-29 17:45
今時今日個個都係公主

話唔定嘔血嗰個係99

咪係
生左兩個女,真係唔會為佢地出頭
個個公主咁既脾氣

珍珠宮

LokYingLee 發表於 20-12-29 15:43
如果眼見個女將來結婚俾奶奶蝦

做丫媽既我地可以點做?

一定會,受氣即回家,我唔怕比人話唔好睇,離婚果啲老士野

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

淳熙媽咪 發表於 20-12-29 21:13
咪係
生左兩個女,真係唔會為佢地出頭
個個公主咁既脾氣
我見過 d 父母教到個女超港童 + 目中無人,娶著依 d 99 一定好嘔血
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

LokYingLee 發表於 20-12-29 15:49
有時要嫁左先知和唔和善(emoji)

係,未嫁時我果件超級和善,點知婚後

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

蝦,應用唔會啩!同佢出頭應該更加唔會,只會教佢點做。我一家都唔係善男順女,大家客客氣氣,你敬我一尺,我敬你一丈,唔好見咁多,爭抝都少啲!

公爵府

我會、一定唔會比佢比人蝦、任何人都不可以、邊個蝦佢我同佢玩命!

珍珠宮

你以為幫個女出頭係幫緊個女,實際係整到件事更複雜同愈演愈烈
破壞個女嘅婆媳關係,等於破壞個女嘅夫妻關係
個女嫁得都大個女啦,放手俾呀女學吓點樣自己處理
我角度係最緊要唔好未婚懷孕、揀個有能力自立門戶嘅老公
娘家門常開,其他就俾個女自己處理

子爵府

回覆樓主:

奶奶係唔係麻煩人,拍拖已經知, 例如 成日打比男友check行踪,問點解成日唔返屋企食飯, 又或者提住將來要生幾多個 ,一定要返工搵幾錢之類, 幫未來新抱做曬所有決定,呢啲男友我會叫阿女飛咗佢。

Astra00    發表於 20-12-29 22:24

禁止訪問

伯爵府

男人越娶越後生,女再婚好難 又唔捨得仔女

象牙宮

回覆樓主:

死囉…我生仔架...睇黎我唔可以比個仔娶老婆,容咩易比個外母蝦死我個仔,瘧待我個仔,要我個仔做工人,要受委屈,仲要養埋人地個女至一家架

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

無話可說 發表於 20-12-29 22:32
死囉…我生仔架...睇黎我唔可以比個仔娶老婆,容咩易比個外母蝦死我個仔,瘧待我個仔,要我個仔做工人,要 ...

睇完呢個post我都有啲驚驚地第時比個心抱蝦我同個仔,娶着公主我寧願佢唔好娶
執子之手,與子偕老~

男爵府

Jane1983 發表於 20-12-29 15:50
會為佢出謀獻策,屋企係最強後盾,但唔會為佢出頭。呢個始終係佢的人生,佢的婚姻,驚自己做凸咗,令佢難做 ...

Agree

伯爵府

LokYingLee 發表於 20-12-29 15:43
如果眼見個女將來結婚俾奶奶蝦

做丫媽既我地可以點做?

一定會,屋企係最強後盾直到永遠

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

無話可說 發表於 20-12-29 22:32
死囉…我生仔架...睇黎我唔可以比個仔娶老婆,容咩易比個外母蝦死我個仔,瘧待我個仔,要我個仔做工人,要 ...

可以娶,但細細個開始教佢唔好娶公主、港女,見家長時睇吓外母係咪麻煩人
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

lovinxenia 發表於 20-12-29 15:54
首先唔會比佢同99住,可以避免好多麻煩。我會比層樓佢兩公婆住,但唔會落女名,有咩問題唔會益左個男人。女 ...

你講得太正確!女家叻過男家,個女實唔會俾人蝦

寶石宮

wingci 發表於 20-12-29 22:47
睇完呢個post我都有啲驚驚地第時比個心抱蝦我同個仔,娶着公主我寧願佢唔好娶
...

現在 d 女惡過 99 好多,你得罪佢佢上網唱衰你、唔俾個仔或孫見你呀

Astra00    發表於 20-12-30 22:27

寶石宮

ManyanChun_FB 發表於 20-12-29 22:53
你講得太正確!女家叻過男家,個女實唔會俾人蝦
就好似何同鄭 / 張同袁

首頁
45678...10

尾頁

跳至