美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

asweetmom 發表於 21-1-13 07:13
茶家有人還在用紫米精華嗎?長期的效果怎樣呢?

Perfetta 總公司發聲明反駁消委會口罩測試表現 港代理指消 ...

有3個40+既好鍾意搽玻色因,已經成為主要護膚品之一。不過唔係只搽紫米精華,loreal其他中高濃度玻色因產品輪住用。
唔知1年有無達到你長期既定義,最初既感動仍然有,就係飽滿,亦係不斷回購既原因。飽滿係一個整體觀感,就好似裝修一望就判斷到係咩風格。塊面漲D各種紋路都淺D,鬆弛同下垂都少D。但係仔細觀察就會對細節位既改善唔滿意,尤其係比較深既皺紋。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

greentea000 發表於 21-1-14 13:48
有3個40+既好鍾意搽玻色因,已經成為主要護膚品之一。不過唔係只搽紫米精華,loreal其他中高濃度玻色因產 ...

即係邊幾款L’Oréal 產品?

子爵府

greentea000 發表於 21-1-14 08:45
咁樣你既問題係過於急進,想快得慢。你用到b3、retinol同377,亦有效果見到,只係唔可以叠加追求極致。係 ...

我太心急了,依家一切還原基本步,穩定一段時間候後再慢慢開始

子爵府

greentea000 發表於 21-1-14 09:19
雛菊的天空翡冷翠修護精華油係年榜維穩油類產品中出現率好高下,正價rmb268/15ml,唔係行平價路線!

成份TACA4是甚麼呢?你有用或研究這支精華油嗎?

珍珠宮

greentea000 發表於 21-1-14 13:48
有3個40+既好鍾意搽玻色因,已經成為主要護膚品之一。不過唔係只搽紫米精華,loreal其他中高濃度玻色因產 ...

那麼有比紫米精華效果更好的嗎?

珍珠宮

tingting2200 發表於 21-1-14 16:46

你還有敏感問題呢,先過好冬天是正確的,開春再努力,休息是為了走更遠的路。

tingting2200    發表於 21-1-16 10:00

大宅

me920 發表於 21-1-14 15:34

我用緊呢支有, 3%玻色因

再平啲美即 (都係loreal) 4%vb3加1.5%玻色因 , 我有時當爽膚水夜晚用

大宅

回覆樓主:

我想問早上用原型VC之後你地會用咩,我混油夏天原型VC之後我直接用防曬,冬天覺得用原VC限制比較多,通常都用mild d 的3%VB3的美白精華就算,唔敢用原VC加個377咁用

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

20120916 發表於 21-1-15 20:19
我想問早上用原型VC之後你地會用咩,我混油夏天原型VC之後我直接用防曬,冬天覺得用原VC限制比較多,通常都 ...

我早上用dermacept c10後,隔一陣先搽toner,再搽保濕精華,再搽面霜、防曬

珍珠宮

me920 發表於 21-1-14 15:34

按效果由高至低排列

珍珠宮

asweetmom 發表於 21-1-14 23:50
那麼有比紫米精華效果更好的嗎?

AGE面霜有更上一層樓效果,不過價錢貴D膚感差D,對乾肌冬天單用亦唔夠滋潤。

珍珠宮

tingting2200 發表於 21-1-14 16:46

起效濃度
b3 2.5%
retinol 0.05%

377內地上限濃度
0.5%

377類似成分全部有刺痛問題,有人無感,有人幾低濃度都刺痛。

再開始之前,濃度都要諗清楚。

tingting2200    發表於 21-1-16 10:00

珍珠宮

20120916 發表於 21-1-15 20:19
我想問早上用原型VC之後你地會用咩,我混油夏天原型VC之後我直接用防曬,冬天覺得用原VC限制比較多,通常都 ...

我今個月係clinique c10+玉澤倍潤身體乳打底,放假係屋企都會咁搽,去街/返寫字樓就加lrp uvidea xl,戶外工作就改成lrp anthelios invisible fluid。retinol已經佔用我夜晚時間,我仲要保本日頭唔少得左旋C。

珍珠宮

回覆樓主:

我做過幾次光子嫩膚(彩光)同M22,暫時IPL係我唯一接受既醫美項目。今個月係私家醫院買左3次彩光套餐,已經做左1次,平均每次$3300,包括面診費用。

珍珠宮

greentea000 發表於 21-1-16 04:48
AGE面霜有更上一層樓效果,不過價錢貴D膚感差D,對乾肌冬天單用亦唔夠滋潤。
...

會不會試黑繃帶?

珍珠宮

greentea000 發表於 21-1-16 05:44
我做過幾次光子嫩膚(彩光)同M22,暫時IPL係我唯一接受既醫美項目。今個月係私家醫院買左3次彩光套餐,已 ...

看來建築業錢景不錯,elena和你都過肥年。

珍珠宮

tingting2200 發表於 21-1-14 16:50
成份TACA4是甚麼呢?你有用或研究這支精華油嗎?

我收集左幾個國貨品牌精華油,未開始研究。研究完仲要等活動先買,唔係一百幾十既價錢。

珍珠宮

asweetmom 發表於 21-1-16 07:50
會不會試黑繃帶?

唔會。
雖然同樣係30%玻色因,黑繃帶配方係修護方向,AGE面霜配方係抗糖化方向,真係又要玻色因又要修護仲有lrp果支。

公司賺錢都一樣會炒人,聖誕節之後其他子公司就炒左幾個媽媽同事,工作時間連網屋企同仔女一齊上網課、全程監督私補老師、偷偷出去幫仔女交功課俾學校。

珍珠宮

回覆樓主:

冬天降低防曬措施可以理解,但係完全唔防曬就太放縱。冬天UVA都無少到,裸曬幾個月後果自己諗。

珍珠宮

回覆樓主:

自從dr.wu玻尿酸保濕精華液改成玻璃瓶包裝,我就無再買啦!結果護膚流程就直接無左保濕精華呢個產品,又似乎無咩影響。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊