美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

seasonbaby 發表於 21-1-21 19:41
我試過日日搽手臂和小腿,嗰排真係滑咗,但就唔覺得白左囉,但如果天氣暖少少搽咗,就更笠痴,而家無堅持日 ...

你不搽果酸的日子搽甚麼呢?

珍珠宮

asweetmom 發表於 21-1-22 09:42
有何分別?

2個都好滋潤鎖水
24小時係基礎版,無明確抗皺成分,講明係抗乾皺。
深層滋養係華麗進階版,成分豐富完善,有2個胜肽成分。

珍珠宮

回覆樓主:

有無人用herbacin深層滋潤系列手霜,搽完可否即刻用手機?
見内地官網有埋搽面抗皺系列,好意外,點解香港只有手霜、潤唇膏、身體乳、沐浴露、潔膚梘、洗頭水?

珍珠宮

Elenalan 發表於 21-1-21 20:52
我就係覺得Lotion Plus太笠,仲要搽完洗手滑潺潺,捽極都仲有潺黏在手上,所以我只頂到一星期搽2次,而且 ...

你除左luxe beauty,有無其他大支泵裝夠滋潤無香味搽手推介?

水晶宮

greentea000 發表於 21-1-22 12:40
你除左luxe beauty,有無其他大支泵裝夠滋潤無香味搽手推介?

冇,因為我真係好少買hand cream, 每年都有人送十支八支,仲有買嘢送嘅,真係多到用唔哂。屋企有Jurlique x3, L'Occitane x2, 都好香

子爵府

greentea000 發表於 21-1-20 15:45
要排隊慢慢研究,至本都好有研發能力!

雖然唔知篇論文講咩,不過已對呢個品牌路轉粉,性價比高,期待你的研究

珍珠宮

tingting2200 發表於 21-1-22 14:39
雖然唔知篇論文講咩,不過已對呢個品牌路轉粉,性價比高,期待你的研究
...

篇論文講發現紅景天苷呢個成分抗炎同抑制黑色素既原理,應該會應用係美白系列!

珍珠宮

回覆樓主:

唔染黃既代價幾貴下

珍珠宮

Elenalan 發表於 21-1-22 12:45
冇,因為我真係好少買hand cream, 每年都有人送十支八支,仲有買嘢送嘅,真係多到用唔哂。屋企有Jurlique ...

點解你唔試其他牌子果酸?

水晶宮

greentea000 發表於 21-1-22 17:10
點解你唔試其他牌子果酸?

你指搽body? 因為大面積咁搽我會好介意成份(冇乜產品可乎合我要求),局部infrequently搽我覺得Lotion Plus可以接受。或者等你研究到再話我知,我懶搵

珍珠宮

greentea000 發表於 21-1-22 16:49
篇論文講發現紅景天苷呢個成分抗炎同抑制黑色素既原理,應該會應用係美白系列!

紅景天好像只見過相宜本草在用?
你還有回購至本VC精華嗎?

珍珠宮

greentea000 發表於 21-1-22 17:05
唔染黃既代價幾貴下

sasa網站改了版面,看起來簡潔清新,不過比不上之前的好搜尋。

子爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

asweetmom 發表於 21-1-22 09:49
你不搽果酸的日子搽甚麼呢?

我都好懶架,記得未搽Olay b3或者Nivea

珍珠宮

Elenalan 發表於 21-1-22 17:24
你指搽body? 因為大面積咁搽我會好介意成份(冇乜產品可乎合我要求),局部infrequently搽我覺得Lotion Plus ...

果酸要唔笠就要好似gel plus咁加大量酒精,未見到其他方法。而且其他牌子成日有唔合理成分配搭,拉高曬ph值,唔似neostrata專心做果酸。

珍珠宮

回覆樓主:

日本版顏色比美國版淺好多,有咩黑科技?

水晶宮

greentea000 發表於 21-1-22 22:10
果酸要唔笠就要好似gel plus咁加大量酒精,未見到其他方法。而且其他牌子成日有唔合理成分配搭,拉高曬ph ...

Neostrata會標明pH和濃度,所以我當初咪話用Neostrata好過你試iherb果d果酸。不過我對質地膚感忍受程度有限,所以我迫唔到自己太忠誠咁用Lotion plus搽身,想滑溜唯有用body scrub搭夠,其他隨緣~

珍珠宮

Elenalan 發表於 21-1-22 22:14
Neostrata會標明pH和濃度,所以我當初咪話用Neostrata好過你試iherb果d果酸。不過我對質地膚感忍受程度有 ...

我從來無見過neostrata樽身/包裝盒/官網有產品ph值資料

水晶宮

greentea000 發表於 21-1-22 22:22
我從來無見過neostrata樽身/包裝盒/官網有產品ph值資料

以前官網有,我post過,仲同你地講pKa

珍珠宮

回覆樓主:

呢幾個月我都唔用得retinol,又唔係想像中咁唔捨得。

珍珠宮

asweetmom 發表於 21-1-22 18:36
紅景天好像只見過相宜本草在用?
你還有回購至本VC精華嗎?

相宜本草用紅景天苷抗氧化,至本係再架接一個美白成分想抗炎同美白,無直接競爭。
至本乙基VC精華今次年貨節無參加,我無買,不過仲有幾支存貨。高中幾個小朋友鍾意用,佢地覺得有白到。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊