網購天地

跳至

首頁
12345...6

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

平平常常 發表於 21-1-8 22:39
想知咇咇集運有乜嘢特色。

有人話可以運刀具, 我未試過, 只運過登山杖.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

子爵府

回覆樓主:

我開咗户口未用過,依家唔敢用住啦。。。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

boyboylo 發表於 21-1-10 16:22
我開咗户口未用過,依家唔敢用住啦。。。
我都係咁話, 抖一抖先, 去第二間避下。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

珍珠宮

回覆樓主:

溫馨提示:
集運世家將於1月29日搬貨倉,用開的版友,記得及時更改新地址。詳情請去佢地網站查看。

翡翠宮

平平常常 發表於 21-1-22 17:54
溫馨提示:
集運世家將於1月29日搬貨倉,用開的版友,記得及時更改新地址。詳情請去佢地網站查看。
...

呢間搬倉有點奇怪, 好像沒有提到交接期, 難道是一刀切

珍珠宮

andyman 發表於 21-1-22 18:53

我都登記咗,但問佢哋, 29號之前都係用緊舊地址, 29號之後用新地址,我唔敢用住

翡翠宮

天貓 發表於 21-1-22 19:29
我都登記咗,但問佢哋, 29號之前都係用緊舊地址, 29號之後用新地址,我唔敢用住
...
如果他日用佢自己跟緊啲,我兩日都未收到訊息攞貨即whatsapp佢,竟然話系統發唔到訊息比我,比佢激到跳起。

珍珠宮

andyman 發表於 21-1-22 19:40
如果他日用佢自己跟緊啲,我兩日都未收到訊息攞貨即whatsapp佢,竟然話系統發唔到訊息比我,比佢激 ...

我係未開始用,佢其實答都比較慢⋯⋯但截單時間係夜晚10點,其他嗰啲好似香港集運直情而家冇咗截單時間,你唔可以話佢幾日先同你寄,連比錢加急都係冇咗截單時間,即係佢可以遲啲幫你寄,我都拗晒頭

翡翠宮

天貓 發表於 21-1-22 19:47
我係未開始用,佢其實答都比較慢⋯⋯但截單時間係夜晚10點,其他嗰啲好似香港集運直情而家冇咗截單時間, ...
我暫時用緊新世代,攪埋手上呢單我就收爐,來年再見。

珍珠宮

andyman 發表於 21-1-22 20:18
我暫時用緊新世代,攪埋手上呢單我就收爐,來年再見。

新世代我無自取點在附近,佢好似乜嘢都可以運.....

翡翠宮

天貓 發表於 21-1-22 20:21
新世代我無自取點在附近,佢好似乜嘢都可以運.....
試下咇咇囉,都唔錯。

珍珠宮

andyman 發表於 21-1-22 20:21
試下咇咇囉,都唔錯。

謝謝,我遲啲試吓,我依家試緊管家集運,因有自取點喺附近,暫時只係植物同埋凍貨吾得....

翡翠宮

天貓 發表於 21-1-22 20:24
謝謝,我遲啲試吓,我依家試緊管家集運,因有自取點喺附近,暫時只係植物同埋凍貨吾得....
...
凍貨你都買,唔會溶曬咩?

珍珠宮

andyman 發表於 21-1-22 20:26
凍貨你都買,唔會溶曬咩?

我自己就無買過,係暫時發現管家集運話凍貨同植物唔得,其他好多野都可以....

翡翠宮

天貓 發表於 21-1-22 21:18
我自己就無買過,係暫時發現管家集運話凍貨同植物唔得,其他好多野都可以....
...

嚇死寶寶咩

我之前見有淘友問邊間可運活體動物呀!!! 太瘋癲.

珍珠宮

andyman 發表於 21-1-22 21:27
嚇死寶寶咩

我之前見有淘友問邊間可運活體動物呀!!! 太瘋癲.

活體動物,一定死得....

不過,植物我試過,蝴蝶蘭落左耒無事,種緊....

珍珠宮

andyman 發表於 21-1-22 18:53

新地址29號開始生效,舊地址有效期至2月3日。29號當天停止發貨,之後到1月底個幾日會有延誤。

安全計,佢搬倉前最好先避一下。過年後看情況再說。

珍珠宮

andyman 發表於 21-1-22 19:40
如果他日用佢自己跟緊啲,我兩日都未收到訊息攞貨即whatsapp佢,竟然話系統發唔到訊息比我,比佢激 ...

佢個新系統依家叫做改良過,好左一D,起碼我今晚集運,自取可以選擇到付,避開曬佢地新系統網上支付的麻煩。

元旦系統更新後,佢地整體運作係差左。

珍珠宮

天貓 發表於 21-1-22 19:47
我係未開始用,佢其實答都比較慢⋯⋯但截單時間係夜晚10點,其他嗰啲好似香港集運直情而家冇咗截單時間, ...

香港集運都唔系第一次靠唔住,佢地等D人年貨節落左單之後,先至出緊急通知,話員工返鄉下過年,倉庫與客服提供有限度服務。

珍珠宮

平平常常 發表於 21-1-22 21:59
香港集運都唔系第一次靠唔住,佢地等D人年貨節落左單之後,先至出緊急通知,話員工返鄉下過年,倉庫與客服 ...

呢樣真係好離譜,連加急都冇咗,我今次有生果,落咗單,都冇眼睇

首頁
12345...6

尾頁

跳至