自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實每個人對不同的慈善機構都有自己睇法同感受,好似我個人來講我從來唔會用gofundme 捐錢俾任何人,有財政困難的家庭/不幸事發生的家庭,我想捐錢我直接寫check, 點解我要俾間公司賺平台費? 我覺得捐唔捐唔係問題,最緊要係自己舒服,樓主都係想帶出講呢個機構需要幫助,如果你唔認同佢哋需要呢d物資,略過就得,唔需要開網上法庭審判佢哋需唔需要用既

eggcake    發表於 21-1-9 23:12

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cathy-tse 發表於 21-1-9 07:29
Cheque

我在美國,cheque 係英式

翡翠宮

cathy-tse 發表於 21-1-9 07:46
美國嘅狀況而家點樣呀?????

好多人轉會唔用fb, twitter...群魔亂舞日日新鮮
都係上多d BK 唔駛咁煩

翡翠宮

cathy-tse 發表於 21-1-9 08:14
BK友愛呀

Overall 都係友愛,唔想嘈交唔回當睇唔到就得。BK 日日幫我練下中文打字~

首頁

尾頁

跳至