夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2021勳章

回覆樓主:

個人習慣,我同先生都係咁,好珍惜星期五六凌晨唔瞓,之後一齊瞓到2-3點 頂唔順果個係99

侯爵府

2021勳章

prettywuman 發表於 21-1-14 00:01
咁佢學定餵夜奶...第時你咪有覺好訓囉..佢咁夜訓..(emoji)

同意 我女出世時撞正歐聯, 佢日日大條道理睇波 有次佢個fd上黎睇,兩個男人就我女要靜音 佢fd真係上到黎坐底到走,一粒聲都無出過

大宅

牛年勳章 2021勳章

mimi120 發表於 21-1-13 23:55
但有左佢bb, 而家佢都唔就我, 怕第時是更加難相處,長痛不如短痛
JM, 我知我失禮,希望你5好介意。
聽你口氣,你仍在1516 是否嫁, 你..仲可以俾自己有BB

佢夜訓,但有沒有嘈到你也訓5到? 如果你能安睡,似乎冇咩藉口令佢改善。

anyway, 學樓上jm話齋,將你睇佢5順眼的缺點, 看看是否可以利用成為優點。

還有一事,很重要。大肚係大哂既, 但不是「老馮」大哂。你就快為人母,人生處事,要更成熟架啦。

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

民房

藍尾巴 發表於 21-1-14 00:47
個人習慣,我同先生都係咁,好珍惜星期五六凌晨唔瞓,之後一齊瞓到2-3點 頂唔順果個係99
...

同床訓就冇問題,事由最關件的地方結咗婚都暫時畀唔到同床訓既條件

民房

mimi120 發表於 21-1-13 17:24
住埋一齊先發現男朋友成日放假天光訓,到下午3點後都未起身超越我條底線, 但有陣時正經野佢都會校鐘起身做 ...

是同屋住唔同房⋯⋯土地問題最少兩年都解決唔到

公爵府

2021勳章

住埋一齊先發現男朋友成日放假天光訓,到下午3點後都未起身超越我條底線, 但有陣時正經野佢都會校鐘起身做 ...
其實每個人自己也有好多問題,只係你自己唔覺姐,如果你認為呢D唔可以包容,甘樣不要嫁他....選擇分手...

侯爵府

2021勳章

winniezhaozhao 發表於 21-1-14 13:36
同床訓就冇問題,事由最關件的地方結咗婚都暫時畀唔到同床訓既條件

同屋唔同房更影響唔到你瞓覺,咁問題係邊

大宅

每個人都有每個人嘅習慣同選擇自由,你唔可能要求另一半所有野都要跟你方式去行!
你嘅底線只適用於你自己!
你要是改變另一半跟你方式去行就會變成係「控制」了!
兩個人一齊生活,係要互相尊重互相體諒互相包容互相扶持!

瑪瑙宮

2021勳章

回覆樓主:

同佢傾下

公爵府

2021勳章 畀面勳章

回覆樓主:

放假先係咁ja
係咪如果第二日要返工佢就正常返?

男爵府

2021勳章

mcs74 發表於 21-1-13 23:22
呢d就係同居好處,結婚唔係愛情咁簡單,係一段關係係人生一直相處ge伴侶,大家夾唔夾到,相處模式磨唔磨合 ...

同意到極。不要對同居生活和婚姻有太大的憧景 ,接受唔到,即刻止蝕,無謂一面住,一面怨 ,外面仲有好大片森林。

琥珀宮

牛年勳章 2021勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

咁其他方面?
有咩優缺點?
相知相遇相識

禁止訪問

珍珠宮

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章

任何事令你有疑問呢個人值唔值得嫁,
都唔好嫁

洋房

我又講下我係點。我放假都中意早起,出街又好,做運動又好,食個早餐又好,總之一定要有足夠白天既時間,我先覺得沒有浪費人生~
而我老公就係訓到中午先起身的人
冇架,我會自己做自己野囉,我都明作息時間唔同會有啲唔開心,有時都希望老公早起陪我行下山,冇人下午1點先去行山...不過而家習慣左了,一個人享受朝早,其實唔錯

別墅

2021勳章

你唔想佢咁晏起床,你可以安排d活動,你地2個人早d出去咁米得lor.

我岩岩同老公(當時男朋友)一齊住個陣,我星期六成日訓到10點都未起身,佢個陣成日發我脾氣,跟住佢發覺改唔到我然後佢改變自己,打住機等我起身。或者而家佢會改用另一個方法搖醒我

起身問題好少事者

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊