自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

去過上堂訓練, 最後無做, 覺得都幾煩.

BBG1    發表於 21-1-18 14:20

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

做過熱線1000
體驗過所謂啲客幾百佳
龍鳳媽

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

子爵府

回覆 小傑媽媽 的帖子

It was 30 years ago.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

小傑媽媽 發表於 21-1-18 13:46
大家年輕時有冇做過call台既傳呼員?我曾經好想做,不過最後都係冇入行,但有時聽人講接過d留言都幾搞笑, ...

有呀~暑假工, 和記秘書台, 仲上堂教埋倉頡

最好笑, 有個男既潦我傾計, 話把聲好聽, 我即話忙收佢線, 佢話再打黎, 點知又接佢中佢條線
放下自在

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

小傑媽媽 發表於 21-1-18 13:46
大家年輕時有冇做過call台既傳呼員?我曾經好想做,不過最後都係冇入行,但有時聽人講接過d留言都幾搞笑, ...

有,做咗幾年,做過幾間公司.

已刪除用户

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

無,不過有朋友做過
佢話連去廁所都要count 時間,一日有限去廁所幾多分鐘。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

小傑媽媽 發表於 21-1-18 14:01
咁你哋好有緣喎
我都記得當年和記同嗰間唔知咩寶成日登報請人,好似人工都唔低架
...

係! 我都記得係好pay架, 做完就出發去歐洲玩
放下自在

已刪除用户

象牙宮

回覆樓主:

caller係可以check機主覆機未! 咁機主又會喺台留言話佢未覆
放下自在

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

做過,訓練一個星期後就試用,但我只做了一個星期就QUIT咗,但倉頡我係喺嗰度學的,只需一星期學上午倉頡,下午學CALL台鍵盤操作,所以佢哋的導師真係教得幾好

返工若去廁所要舉手,上司批淮後才可以去,仲要限時;
水杯唔跟身,喺唔同樓層,又係要先舉手,又係要批才可去飲,亦都有限時
獎勵係唔記得每個月要接幾多個CALL就有幾錢咁,所以嗰啲長氣CALL真係接到就當黑(因為唔理CALL長CALL短都係計一個)

落CALL嗰啲唔係趣事,係辛酸史,有啲打到嚟係發脾氣,語氣唔好,有啲就真係講成串咁長的歌詞出嚟溝女,佢講到我都記唔到咁多啦,覆到佢已經叫好彩

其他唔太記得喇,真係太耐,出賣咗年齡
疫情期間,JM們加油

已刪除用户

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

出賣年齡post

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

上去試過一日,好難記,放棄.但本身我記性好,唔知好難記.

已刪除用户

已刪除用户

象牙宮

山豬 發表於 21-1-18 14:09
做過,訓練一個星期後就試用,但我只做了一個星期就QUIT咗,但倉頡我係喺嗰度學的,只需一星期學上午倉頡,下午 ...

我都覺得佢地既導師係教得好好 細個先會膽粗粗乜都試下! 仲記得個office喺好景
放下自在

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

c.vieri 發表於 21-1-18 14:03
無,不過有朋友做過
佢話連去廁所都要count 時間,一日有限去廁所幾多分鐘。
...

這間是和記,出晒名harsh

我做嗰間ABC part-time 冇咁誇張!
做得好舒服,掃把又好好人,雖然短短幾個月都幾懷念!

首頁
12345...10

尾頁

跳至