自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢啲真係好難搞,可以既話,唯有自己搬咋。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

syhongkong 發表於 21-1-18 18:15
咁即係斬腳趾避沙蟲! 無理由避佢喎!

但又唔可以對佢做咩時,仲可以點?一係試下帶小朋友去同佢地講,佢地吸煙對小朋友唔好既,睇下佢地有無惻忍之心囉。

我姻親,佢樓上嗰個癲架,姻親一返屋企,佢就不停發出聲响噪音,當時佢一個女人搬去住,初頭唔知佢針對佢。

係佢發現佢一投訴,管理員一上黎,樓上就無聲,跟住佢叫佢親友上黎同佢住一輪,佢一出街,樓上無聲,佢一返屋企,樓上即有聲。

似係針對佢,佢好驚,即賣樓搬。

(因為管理員都話樓上個男人似有問題,唔出街既,唔知做咩既,不過應有啲錢,因為嗰度樓價唔平)
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

首頁

尾頁

跳至