時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

https://mp.weixin.qq.com/s/O-TAnHKJ_zHZ91tX_VV2RQ

CY和林鄭,你哋覺得邊個講得有道理? CY話可協商選特首,林鄭唱反調,我睇法和李梓敬一樣偏向支持CY

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

子爵府

回覆樓主:

我支持林鄭,此終有得選好過冇得選,最好返到2014年時,政府所提及的選舉模式來選,當年都是戴妖和班犯民佢哋唔同意,並不代表我

伯爵府

我支持CY,直接協商一個有能力既人做特首最實際

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

永遠撐CY

美國夠有得揀啦
結果又點?
天朗氣清

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

emilylam 發表於 21-1-21 02:27
https://mp.weixin.qq.com/s/O-TAnHKJ_zHZ91tX_VV2RQ

CY和林鄭,你哋覺得邊個講得有道理? CY話可協商選特 ...

梗係支持cy,市民覺得好嘅未必有管治才能,香港現在好需要一個清醒強硬嘅特首。

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

支持CY !
一向覺得林鄭帶黃!香港而家有咁多黃屍、賣國賊,真係唔知要幾多年先可以回復安隱.........
若要人不知 唔好咁低B !  : P

水晶宮

幸福花海 發表於 21-1-21 08:15
我支持CY,直接協商一個有能力既人做特首最實際

我都是咁諗

水晶宮

kittylam 發表於 21-1-21 09:29
梗係支持cy,市民覺得好嘅未必有管治才能,香港現在好需要一個清醒強硬嘅特首。
...

x2

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

我支持c y!
其實嗰二百萬人應該好都好支持,因為佢哋最欣賞嘅殖民地年代,港督都係由英國指派嚟香港咋嘛!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

支持CY

男爵府

熊熊老婆 發表於 21-1-21 11:19
我支持c y!
其實嗰二百萬人應該好都好支持,因為佢哋最欣賞嘅殖民地年代,港督都係由英國指派嚟香 ...

神回

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

本來都希望香港可以普選特首,一步一步走向民主,但修例風波後,看見香港人的民智,真係怕怕啦!到時啲傳媒、組織又一窩蜂地帶輿論,如果又有班人集體撞邪,咁係未林鄭切腹謝罪先?

我唔相信林鄭可以在任內 2022離住前,處理好倒國安要攬炒的餘孽。

Cy 在平定佔中後交到佢手的香港,結果引發一波更大的反中亂港活動,我唔想幾年後又要再面對一次。

唔係支持永久…但起碼想下一屆的特首由協商產生,我呢個普通市民,現階段真係唔知邊個係人邊個係鬼

補充內容 (21-1-21 13:05):
#相信 cy

水晶宮

2024勳章

始終覺得CY比林鄭有政治智慧,如果基本法有規定協商都符合,咁嘗試一下又唔係唔得

男爵府

emilylam 發表於 21-1-21 02:27

CY和林鄭,你哋覺得邊個講得有道理? CY話可協商選特 ...

我支持CY,有國安法,無左拌腳石,我相信佢比以前更能勝任呢個職位

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

tinlong22 發表於 21-1-21 09:03
永遠撐CY

美國夠有得揀啦

咪係,人哋全部係愛國嘅都搞成咁,香港仲要有班禍港漢奸,CY嘅提議未嘗不可

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

究竟我是誰 發表於 21-1-21 17:21
咪係,人哋全部係愛國嘅都搞成咁,香港仲要有班禍港漢奸,CY嘅提議未嘗不可
...

老實說今次班黃絲黑暴雞走狗走最後咪又係靠阿爺國安法
天朗氣清

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

我都想有得選
奈何香港情況已經失控
所以我撐CY
好同意佢咁講⋯⋯

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

支持CY

侯爵府

回覆樓主:

cy 啦緊係,cy依家試探式打嘴炮,睇下社會聲音,佢自己衝出來seven, 成日想保持香港特色?大香港主意?就住班黃絲垃圾,罷工醫護扣一日糧! 又㩒唔著班黑法官,我都唔知佢係人係鬼 。

首頁

尾頁

跳至