自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

牛年勳章

大家對唔同口罩有咩評語呀?
So far用過SPT,- 不過不失,
Good Mask - 口罩偏大,繩太長,
,愛的家 - 色靚, fit面型,幾鍾意,
便利妥 - 立體口罩,夏天啱晒,唔焗,但大碼較大,中碼又好似迫迫地,
Mask On - 色靚,貴,口罩好貼眼袋。

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

用過台灣幾隻牌子口罩及屈臣氏口罩,我覺得屈臣氏戴得舒服啲

侯爵府

2023年兔年勳章

台灣立體舒服,貼面又不會耳痛!
韓國KF94厚焗,冬天用好啲!
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

公爵府

回覆樓主:

台灣立體口罩好舒服唔貼咀,透氣度高唔焗~

子爵府

牛年勳章

Strawberrys 發表於 21-1-25 17:10
台灣立體舒服,貼面又不會耳痛!
韓國KF94厚焗,冬天用好啲!

KF94我都覺得唔服,較焗。試過幾個都冇再買。

子爵府

牛年勳章

mymarigold 發表於 21-1-25 17:14
台灣立體口罩好舒服唔貼咀,透氣度高唔焗~

原來咁多人用台灣立體口罩。 但香港冇得買唔係幾方便。

子爵府

牛年勳章

波子 發表於 21-1-25 16:32
用過台灣幾隻牌子口罩及屈臣氏口罩,我覺得屈臣氏戴得舒服啲

屈臣氏未試過,呢個都易買,可以試試

侯爵府

Chiuchoiluck 發表於 21-1-25 16:27

我都想買便利妥啱啱出公仔嗰個,好可愛。

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

莎莎買嘅Govek不同花色都好用,
愛的家小朋友都話顔色靚又舒服

伯爵府

2024年龍年勳章

最近買左便利妥 - 立體口罩,好用,但買大左,大碼真係超大

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

香港口罩

Mask X 幾好用
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

大宅

Chiuchoiluck 發表於 21-1-25 16:27

SPT 認同不過不失,普通level2

Good mask 條帶長過萬里長城,打左結側面有窿

口罩工廠 舒服,鼻位好fit,係最早期一定要人買期貨,收貨又延遲,比人插到爆,但而家香港黎計佢做得幾好,上埋一田惠康架

萬寧 level 2 風琴位好大,男仕啱d

不同牌子的KF94 冬天好啱用,呢排狂用KF94,夏天一帶就呼吸唔到

便利妥 立體口罩,我未用過,阿媽係不論帶咩牌子外科口罩,打埋結都係會跌出個鼻,鼻扁
但便利妥唔跌

男爵府

回覆樓主:

Mask factory ok, 不太焗,好貼面但講野時好貼咀
Watson, 唔錯,夏天唔焗,太人fit但仔女用14.5cm太大唔貼鼻
Good mask, 大人細路版都太鬆太大
KF94,好焗,試過夏天仔帶住同我講好辛苦,我除左冬天那幾日用,平時唔會帶!
Manning, 唔錯,大人細路都 ok
實惠care HK, 好焗,不會回購
莎莎Medis, 貼鼻,偏厚
尚芳,不過不失,但好似話Bfe定Pfe偏低

大宅

愛的家, 口罩工廠都有用
口罩工廠厚d

大宅

我最鐘意便利妥,fit面又透氣,而家仲好多顏色同公仔可以揀。

Oxyair都戴得好舒服,而且顏色亦都好靚~

Good mask質素差咗好多,所以唔會再買。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

愛的家好多毛毛,戴到個鼻好痕,而且偏厚
Good mask條帶太長,不過薄,戴起嚟比較舒爽
盾牌唔錯,我用開呢隻

男爵府

我都比較like family mask

子爵府

用過
oxyair (濶咗少少)
SPT(舒服嘅,但唔知依家邊度有現貨買)
口罩工廠(係貼面,但易出粒粒)
KF94(舒服但貴)
屈臣氏(啱我用,最緊要方便補貨)

珍珠宮

牛年勳章

回覆樓主:

用過: 理的, WatsMask, Mannings, Canuxi, 360 Utimask, MaskLab, Mask Factory, Medeis, KF94, 同舟口罩, Govek, Protector, Sanrio, Ex Pro Shield……

平面口罩最鍾意理的同WatsMask 既質地,Canuxi 既耳繩,Medeis 既顏色; KF94就鍾意 Atex

首頁

尾頁

跳至