時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

香港最多你呢啲人,所以抗疫舉步為艱

koko    發表於 21-1-26 19:37
clarawuwu    發表於 21-1-26 18:09

子爵府

現時防控工作未做到大刀闊斧. 封小區依個做法好大機會有下次..
真係想知你點俾皇帝佢做..
自己o係屋企, 對住電視講. "我依家封你做皇帝!"

本人都認同政府嘅防疫工作做得唔好. 但無必要每一步都踩.
只要搵到隱形患者就好好, 已經斷左傳播鏈先.

今次做得差, 主要係有時間俾人走佬 但係當中涉及3000人. 真係有一定難度. 而且, 要通知檔主, 依d 人又會傳出去...

但政府真係要認真執法. II 無得好講. 搵唔到.
但好似之前有 JM 話姑仔一家走晒去99屋企依D , 真係一定要搵途徑罰依班人.

珍珠宮

回覆 maynjune 的帖子

政府寬鬆話弱勢, 無鬼用, 俾人吼兩吼就縮. 政府嚴厲話一言堂, 唔聽民意.
無人出嚟講嘢話"笠水"
出嚟講嘢話"廢話"
任何政策唔睇正面, 一味批評, 盡量挑錯處. 俾你做政府, 有無心機再理市民呀?!
批評完唔該講D更好方案出嚟, 俾人批評下啦!
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

永遠都係怪做野果個,永遠助長刁民玩野,咁樣點抗疫呀?

政府封區48小時,派食物俾疫區,明明物資豐富細心,毒媒黃人都可以夾埋刁民造假抹黑,你話死唔死丫?

侯爵府

OHIMESAMA 發表於 21-1-26 18:06
香港最多你呢啲人,所以抗疫舉步為艱

佢無能就唔該起身讓賢
原來佢廢係關我事
未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

張醫生話說:所以你有咩提議?

坐係度指指點點,批評批評,個個都識。

伯爵府

BK維穩人多 樓主仲出呢類POST

侯爵府

ChingYee123 發表於 21-1-26 18:09
永遠都係怪做野果個,永遠助長刁民玩野,咁樣點抗疫呀?

政府封區48小時,派食物俾疫區,明明物資豐富細心 ...

所以要重罰刻意誤導大眾的傳媒囉!呢方面政府有無做到嘢?
未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

伯爵府

maynjune 發表於 21-1-26 18:10
佢無能就唔該起身讓賢
原來佢廢係關我事
下次到自己區 佢地就知有幾好

侯爵府

小源 發表於 21-1-26 18:12

維穩? 我絕對撐國家但對呢幾位阿太就。。。sorry 呀

侯爵府

maynjune 發表於 21-1-26 16:34
https://hk.news.yahoo.com/%E6%9C%80%E6%96%B0-%E6%9E%97%E9%84%AD-%E5%B7%B2%E7%89%A9%E8%89%B2%E5%85%B6 ...

我想問下, 妳俾個人選黎取代林鄭做抗疫吖. 跟本無人管得掂班刁民

侯爵府

jyjy1684825 發表於 21-1-26 18:21
我想問下, 妳俾個人選黎取代林鄭做抗疫吖. 跟本無人管得掂班刁民
...

所以落手咪要快狠準 不能手軟囉
佢乜都做唔到, 過主啦唔該

珍珠宮

worthy 發表於 21-1-26 18:09
回覆 maynjune 的帖子

政府寬鬆話弱勢, 無鬼用, 俾人吼兩吼就縮. 政府嚴厲話一言堂, 唔聽民意.

嗯,老老實實,中國有已經是全地球防疫工作做得最嚴格的國家,近期都還有個別二三線農村地區因為一時鬆懈而爆出疫情。

香港地雖然教育水平比較高,都有不少平民好像大陸農村那樣鬆懈,看看一直有甘多無源頭確診個案,有D人強制檢測又唔做,就知道有不少人不合作,政府強勢D又會有「人」出來話打壓自由。

防疫工作牽涉很多範疇的人力物力,以及協調工作,一定要大家用心協力才會事半功倍。有實質作用的建議歡迎提出來,造福社會。

子爵府

maynjune 發表於 21-1-26 18:10
佢無能就唔該起身讓賢
原來佢廢係關我事

一個你梗係冇影響,但個個都同你一樣,冇料但又多多意見呢!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

水晶宮

2024勳章

就事論事,呢次佢咁講又無咩錯:縮短通知時間,縮短封鎖時間
第一次封鎖檢測甩漏可能多D,希望下一次經驗多左會做得更好

大宅

maynjune 發表於 21-1-26 16:34
https://hk.news.yahoo.com/%E6%9C%80%E6%96%B0-%E6%9E%97%E9%84%AD-%E5%B7%B2%E7%89%A9%E8%89%B2%E5%85%B6 ...

你都幾霸道wor .

子爵府

消息又唔係佢講左出黎先 今次封區的確係做得好woo,有咩好鬧?

子爵府

小源 發表於 21-1-26 18:12

你話有邊個國家唔維穩,唔通唯恐天下不亂呀?
你不如睇吓美國最近點維穩啦!總統都無面比呀!

子爵府

[quote]Yeelim 發表於 21-1-26 17:28
佢覺得自己做得好好, 係做到"滴水不漏"的.[/quote今次封區係做得好woo 甘你有咩提議呢?

首頁

尾頁

跳至