婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 Astra00 的帖子

最傻係….姑仔唔覆我即時打俾c6講,但其實個時我同c6一齊坐係屋企,聽到曬姑仔講既白痴偉倫…..姑仔同c6講:「你老婆唔想你返男家,我會將你返男家既事當秘密,我仲同左亞媽(99)講你老婆好小家。」
c6聽完同我講,完全唔知佢亞妹講咩,不過我話你亞妹講到咁,我識做啦,以後我都唔會提出同男家聚餐,亦唔會去男家…

水晶宮

sybb2014 發表於 21-11-30 17:29

最傻係….姑仔唔覆我即時打俾c6講,但其實個時我同c6一齊坐係屋企,聽到曬姑仔講既白 ...

(1)你不主動提出男家聚餐係正確決定,呢啲佢哋男家節慶事,我哋作為心抱(外人),只須做紙版人去食去坐,完。不好理佢哋之間點夾錢啦,佢哋幾個談算了,費事比毒姑,毒姑毒叔仔當衰人。(我自從以前出聲過,我呢幾年絕口不提不理)。

(2)你未有仔女,你可以好直接拒絕去男家(比我都會),但係如得有仔女,如果c6話帶埋仔女去,我心裡不願意去,我都要保護仔女,我都要出現,多個人證望住仔女。因男人多數不會專心一致去湊仔女,只會自由活動。仔女有咩事,我可以追究誰?呢樣我條氣再不順,但都係我底線。陣間佢話有權要望下孫,我沒我阻止。唯有避得就避。

別墅

周小桃 發表於 21-2-2 14:29
如題

同奶奶相處就無事 但老公有三個家姐一個細妹 其中兩個姑奶同一個姑仔就反左面 最大問題 唔知為咩反面

水晶宮

todayovercook 發表於 21-12-1 17:26
同奶奶相處就無事 但老公有三個家姐一個細妹 其中兩個姑奶同一個姑仔就反左面 最大問題 唔知為咩反面 :que ...

嘩,三件毒姑再加奶奶,超邪惡組合。

禁止訪問

別墅

chanlouisa 發表於 21-2-3 08:50
有時掉返轉,姑講左某啲野,令到人地唔舒服,但男家人一定企係姑個邊,其實講到尾,最緊要C6識做,有咩事 ...

你真係講得好岩。老公唔撐自己仲有咩人撐我

水晶宮

Eeeeechan 發表於 21-12-2 16:07
你真係講得好岩。老公唔撐自己仲有咩人撐我

你要堅強生活。加油。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

sybb2014 發表於 21-11-30 17:29

最傻係….姑仔唔覆我即時打俾c6講,但其實個時我同c6一齊坐係屋企,聽到曬姑仔講既白 ...
sorry, 你姑仔, 係米未嫁架? 咁八婆既...
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

大宅

回覆 kwhkwh 的帖子

係呀,你估啱左。
有時唔係想唔同男家講野,但次次一俾男家知都好大件事。例如我地想同小朋友去長隆睇動物,男家一知就個個話帶曬另一半跟嚟,仲搵埋酒店,咁又係3人同行10人收費。

試過c6俾情人節禮物個老婆,姑仔又要c6送俾佢。

老實講,大家冇反面,不過出嚟見面都係交功課。

水晶宮

sybb2014 發表於 21-12-11 00:50

係呀,你估啱左。

我那邊早期都係咁,仲有大食大,窮到high high.自從吵大鑊先有好少少日子過,先有少少錢儲。

侯爵府

sybb2014 發表於 21-12-11 00:50

係呀,你估啱左。
身為女性,我都唔想睇唔起女士,但有時有些女人就係咁賤。尤其是小姑獨處雲英未嫁。

水晶宮

kwhkwh 發表於 21-12-11 12:32
身為女性,我都唔想睇唔起女士,但有時有些女人就係咁賤。尤其是小姑獨處雲英未嫁。

...

毒姑單身難搞,我隻毒姑叫做嫁得出及有仔女,先至搞少啲風雨。但就玩「比較」下一代,樣樣要贏我那些仔女咁款。我心想,你喜歡贏就贏飽佢,無聊。

侯爵府

Astra00 發表於 21-12-11 18:39
毒姑單身難搞,我隻毒姑叫做嫁得出及有仔女,先至搞少啲風雨。但就玩「比較」下一代,樣樣要贏我那些仔女 ...
其實我真心5明呢D 小家女人, 小家子氣的女人心態。
好老實,不是看輕人地, 雖然「青出於藍」, 但自己有多少斤兩, 冇奶由5知囉,5通自己的dna 會突然變異,生D 仔女全部叻過人?

水晶宮

kwhkwh 發表於 21-12-11 20:46
其實我真心5明呢D 小家女人, 小家子氣的女人心態。
好老實,不是看輕人地, 雖然「青出於藍」, 但自己有多少 ...

對。其實佢嘅仔女叻唔叻,不關我事,I don’t care.但隻毒姑係呢啲場合,就好喜歡打開話題,拿啲小朋友做話題,咩都比較一餐。

我奶奶都係唔輸得那種,開口埋口都係佢外孫好過我啲仔女之類。我突登同老公說奶奶有趣,外孫內孫都係自己仔女的後代,有咩好比較?比較完,自己仔女之間會點?敵對呀?我有次直程留言比我奶奶,我話得啦,你個啲外孫最勁最好,你不用同我交代佢哋啲近況,不關我事,我沒興趣知。加上我奶奶好多野都吹水大王,沒句真。

別墅

回覆樓主:

依家慢慢發現 99唔係最恐怖嘅生物
多多事干 又搞是搞非嘅毒姑先係最恐怖

大宅

todayovercook 發表於 21-12-13 16:18

毒姑超鍾意搞是非,表面上同妳講嘢好像無乜嘢,背後係99面前插到你吖,搞到99將毒姑講既嘢信為真,破壞婆媳關係。

別墅

周小桃 發表於 21-12-13 16:22
毒姑超鍾意搞是非,表面上同妳講嘢好像無乜嘢,背後係99面前插到你吖,搞到99將毒姑講既嘢信為真,破壞婆 ...

無錯 始終新抱 並唔係自己人
個女就唔同呢 態度幾差個99都係笑臉相迎 新抱呢 冇表情都可以俾人話黑面

大宅

todayovercook 發表於 21-12-13 16:26
無錯 始終新抱 並唔係自己人
個女就唔同呢 態度幾差個99都係笑臉相迎 新抱呢 冇表情都可以俾人話黑面
...

叫自己個女食花膠。
叫新抱食屎。

水晶宮

todayovercook 發表於 21-12-13 16:18

古人有智慧啦,「姦」字,三個女人,怕嗎?奶奶加二件毒姑,夠晒奸!

侯爵府

冇反面不過完全冇溝通亦唔想溝通,幾年冇見面

首頁

尾頁

跳至