婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

kwhkwh 發表於 21-2-10 01:33
叔仔只有攞從來都冇貢獻 vs 上個月 99 仲暗示過遲幾年想同 62 一齊搬來同我地住
後者大獲d 喎
所以攪到我好煩
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

esmehouse 發表於 21-2-10 10:22
所以攪到我好煩

你更加要同你老公講清楚 ,為免婆媳糾紛 , 影響夫妻和諧 ,你係唔會同佢哋同住。 一定要你老爺奶奶 清楚知道你的的決心, 你係唔會同佢哋同住 ,等佢哋死咗條心。
你一笑置之, 佢哋會當你默許。 你老爺奶奶以為你肯同佢同住 ,佢哋就會好放心賣咗層樓畀錢你個叔仔。如知你唔會同佢咃同住, 佢哋就唔敢貿然買樓, 會留返條後路。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

cathngai 發表於 21-2-10 13:34
你更加要同你老公講清楚 ,為免婆媳糾紛 , 影響夫妻和諧 ,你係唔會同佢哋同住。 一定要你老爺奶奶 清楚 ...
我真係要搵個機會同佢地講清楚
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

esmehouse 發表於 21-2-10 10:22
所以攪到我好煩
你而家要做既, 好好擺好你地的錢銀。不要俾你99知。免得佢拎去貼叔。
同你c6都要有共識, 你們錢財點用點keep.
最好在你2老面前扮下窮, 錢銀不多。等佢死左條心。
你99 暗示過. 即係已經預左打你們主意。

我呢幾日都在反反覆覆, 諗左好耐。我不打算話俾自己娘家聽我搬去邊,新屋實用率好好, 可以間多房, 就係5想俾人打主意。

請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

侯爵府

esmehouse 發表於 21-2-10 14:22
我真係要搵個機會同佢地講清楚
呢樣野你c6開口講會好d 喎。
一般老人家眼中,而家係依靠個仔, 與新抱無關 。

講時小心用詞,5好俾佢地覺得你們也有打算(人之常情,但老人家始終會不舒服)。

既然你99都玩暗示, 你米都暗示佢聽囉。

寶石宮

kwhkwh 發表於 21-2-10 15:00
呢樣野你c6開口講會好d 喎。
一般老人家眼中,而家係依靠個仔, 與新抱無關 。
明白,我會同老公講左先,睇下佢有咩反應

寶石宮

kwhkwh 發表於 21-2-10 14:56
你而家要做既, 好好擺好你地的錢銀。不要俾你99知。免得佢拎去貼叔。
同你c6都要有共識, 你們錢財點用點 ...
我 99 同老公唔知我有幾多私己錢架

cathngai    發表於 21-2-10 16:23

侯爵府

esmehouse 發表於 21-2-10 15:50
我 99 同老公唔知我有幾多私己錢架
係扮「冇」,而非, 「有,唔知幾多」

首頁

尾頁

跳至