自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

我無介紹
不過我覺得呢個男人既要求好合理喎
唔了解清楚點結婚
我都識男人40+ 先結婚,兜兜轉轉終於搵到個啱嘅,個女仔細十年,好靚女,拍咗兩年左右結婚。

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

ewater 發表於 21-2-21 16:39
佢一定唔會拍拖兩年先結,合適就會結,但都要相方了解下、見下面、相處下,做人世啊,點即刻結呀!用半年相 ...

其實第一個女仔咁快開口要求「結婚」都唔啱,雙方有冇約出嚟見面?男方有冇向女方交代清楚,佢想了解雙方時間嘅長短?佢咁忙會唔會一星期見1,2次?

女方可能以為男方「無誠意、唔認真」。

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

capricornbb 發表於 21-2-21 14:32
原本搵心靈伴侶唔係太難,但男方係以結婚生仔組織家庭為目標,即係女方都要有同樣心思。

女人婚後才係現 ...
緊係以結婚生仔組織家庭為目標啦,雙方都唔細,唔想浪費大家時間。
女人婚後生咗仔先見真章,係㗎,佢咁多年無出去亂識女仔,婚後都唔方搵小三,另外,佢有幫手湊外甥仔,時時幫手換片,又幫阿媽浪衫,咁嘅男仔唔衰得去邊掛!

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

lypoon 發表於 21-2-21 14:50
搵大陸女士(3尾至4頭)或者有啲機

都要有人介紹,佢有上大陸做嘢,佢話識唔到大陸女仔

水晶宮

Nbs 發表於 21-2-21 17:06
我無介紹
不過我覺得呢個男人既要求好合理喎
唔了解清楚點結婚

咁你朋友點樣認識女方?

其實男方原本要求係合理,但而家樓主係網上,想幫佢搵JM介紹女仔&相睇(以結婚為目標),介紹人/網友/交友apps想了解多少少背景都正常呀!

因為JM都要向自己介紹嘅女仔交代架嘛!

珍珠宮

yurijm 發表於 21-2-21 14:37
無錯,如果想有小朋友
有生育計劃既女士更優先考慮到現實生活水平
甚至會考慮男方年紀、精子新鮮程 ...
咁都要了解下大家,想再行多一步先交待財政嘅嘢,一開始就講錢就唔係婚姻,係買賣。

水晶宮

ewater 發表於 21-2-21 17:23
緊係以結婚生仔組織家庭為目標啦,雙方都唔細,唔想浪費大家時間。
女人婚後生咗仔先見真章,係㗎,佢咁多 ...

我無話男方衰,只係以結婚為考量,女方知多D背景都好正常,你今早無交代咁詳細嘛!

珍珠宮

seaman1982 發表於 21-2-21 15:09
我係有。但點介紹喎 ,唔通話bk介紹咩 正經女仔,我好姐妹,專業人士,唔煙唔酒,同前度拍左多 ...
不如雙方交換電話whatsapp傾下計了解下先,比個機會大家,好過大家等運到。

瑪瑙宮

ewater 發表於 21-2-21 16:57
點睇到唔係筍盤?要富二代先有資格結婚?佢係普通人,大學畢業有穩定工作,都無資格結婚?另外,上面我一 ...

点解要36以下啊

珍珠宮

apelok 發表於 21-2-21 15:09
個男本身對伴侶都有一定要求, 但呢個世上都係你揀人人揀你
要細十年的都明顯唔係只結婚咁簡單
...

36同佢都係細七年啫。

水晶宮

ewater 發表於 21-2-21 16:48
去婚姻介紹所都無要求列出財產,如果個女仔或屋企人要睇錢先揀佢,我係佢都即走,真係覺得無意思,唔適合自 ...

結婚介紹所幫唔到佢搵target?

水晶宮

capricornbb 發表於 21-2-21 17:30
咁你朋友點樣認識女方?

我朋友都係一個介紹一個咁識囉,多D 出去各類活動就會識得多D 新朋友。

朋友上網搵網友介紹就當聽下就算啦。
個男仔繼續正常途徑識人的話唔會識唔到嘅。

珍珠宮

72leelily 發表於 21-2-21 15:16
你有幾多股票現金不用交待
如果初畢業亦不會期望你有甚麼
浮遊社會20年就不同講法
我無講過佢有無樓,呢D嘢佢只會同結婚對象講都好正常,婚姻需要感情行先,講錢先就變咗買賣。

水晶宮

Nbs 發表於 21-2-21 17:39
我朋友都係一個介紹一個咁識囉,多D 出去各類活動就會識得多D 新朋友。

朋友上網搵網友介紹就當聽下就算 ...

係呀,一個介紹一個,起碼都知道外貌、基本性格、少少背景等等

見樓主平時回覆都認真,我都認真想幫吓佢架

珍珠宮

萍pig 發表於 21-2-21 16:26
好女仔真的好少。太多女士嫁錢唔係嫁人。錯過好過娶錯。

係呀,有個大陸女仔係親戚介紹比另一個外國親戚,個女仔食煙㗎,無乜學識,但要求個男仔比100萬先嫁比佢,我媽話佢可能係果D行騙集團,好驚呀!而家仲成日long D 果個男親戚,唔放過佢,果個男親戚都鹽佢煩。所以講錢果D女仔見到都係走先嘞!

珍珠宮

0q.cathy 發表於 21-2-21 16:26
我朋友都係30中上網識,大家都係以結婚為前提交往,拍左一年都結婚了,去得咁上下年紀,又係結婚前提,覺 ...
36結得婚都37,生得B都38,再生多個都41。36同43差7年啫。

珍珠宮

金牌阿四 發表於 21-2-21 16:30
缘份未到姐,希望你朋友快D找到女朋友。
多謝,希望快D,等下又一年,都幾慘。

水晶宮

交友app都識唔到,討論區幫到你

珍珠宮

capricornbb 發表於 21-2-21 17:20
其實第一個女仔咁快開口要求「結婚」都唔啱,雙方有冇約出嚟見面?男方有冇向女方交代清楚,佢想了解雙方 ...
佢無同我講催結婚果個女仔有無見過面,不過佢有解釋比人知要拍下拖了解下先,個女仔好鬼心急就走咗嘞!
佢唔係時時開OT, 不過要忙時就要開,其實佢好多時7點就返到屋企。

水晶宮

capricornbb 發表於 21-2-21 17:44
係呀,一個介紹一個,起碼都知道外貌、基本性格、少少背景等等

可能有 jm已經pm 緊佢呢

首頁
12345...9

尾頁

跳至