時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

waterlilymonet 發表於 21-2-24 02:25
呢類新疆人反駁Pompeo 的片段,youtube 海裏似是鳳毛麟角。

西方世界,有媒體話語權,就可以操弄民意,將 ...

其實這種媒體操控工作,操來操去,都控唔到大陸國內的人民,反而更加深人民美西方的厭惡,對祖國更愛國更信任! 我地香港雖然冇腦黃人很多,但也增加了很多愛國人仕,我地小市民唯有是繼續支持國家

男爵府

小魔童 發表於 21-2-24 02:40
好記得一抵達酒店大門睇到有部安檢機時我都好興奮好大鄉里前後左右咁影相Tim,但逐漸接觸到D新疆人講述佢地 ...

就等於依家香港啲地鐵站,大量鐵板,鐵閘,鐵寵,經歷過就明白咪一件事

大宅

新彊人反抗!

男爵府

yk2 發表於 21-2-23 16:24
https://youtu.be/hjV4UgnG_v8

我绝對like爆及會share ,尤其分享给身在任何海外國家唔知發生乜事的朋友或 ...

係佢哋心中呢啲一定係黑警扮 話晒有3萬咁多

男爵府

yk2 發表於 21-2-23 16:24
https://youtu.be/hjV4UgnG_v8

我绝對like爆及會share ,尤其分享给身在任何海外國家唔知發生乜事的朋友或 ...

其實想知新疆人日常生活,可以上小紅書睇,佢哋同我地一樣,好喜歡係抖音同小紅書呢D平台分享日常,就知佢地真實生活狀況

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ddkaka 發表於 21-2-23 16:49
新疆人都睇唔過眼,呼籲新疆人拍片反駁西媒誣捏中國,而家已經收集左五百幾條片!
https://youtube.com/pla ...

推到至頂!

若要人不知 唔好咁低B !  : P

公爵府

2024年龍年勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

男爵府

jolps 發表於 21-2-24 09:57
其實這種媒體操控工作,操來操去,都控唔到大陸國內的人民,反而更加深人民美西方的厭惡,對祖國更愛國更 ...

我諗冇人會吾同意內地人大都知道五眼等國正在無中生有

我想表達嘅係,西方行緊盤 傳媒 -> 民意 -> 制裁中國圍攻光明頂的大棋

我顧念嘅只係中央會有乜後着接招,單靠激活內循環+一帶一路係咪頂得住呢

子爵府

Support
Up

侯爵府

waterlilymonet 發表於 21-2-25 00:00
我諗冇人會吾同意內地人大都知道五眼等國正在無中生有

我想表達嘅係,西方行緊盤 傳媒 -> 民意 -> 制裁中 ...

西媒的攻擊其實只能在中國外圍,入唔到國內,對中國經濟之類又不是很大影響喎,所以中央政府對外都是打下咀炮而已,係對澳洲真動手啫! 西方政府也是只能鬧下人權自由呀!什麼疫苗外交,疫情隱瞞,也沒有什麼可以做,唔通唔做生意咩? 未來的經濟都要靠中國帶動做火車頭,佢地唔會想中國唔掂,最多係唔好太掂 我自己就就唔會太担心中國的發展,中國和東盟歐洲都簽了貿易協議,將來各國的關係更緊密,反而係西媒的惡毒操作,令反中仇中升溫,對海外的華人亞洲人不利,呢個就要靠佢地自己了,我將來還是去下大陸日本旅行好過

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

外國政要吾會去望,佢地都知實情,但為利益,只會講佢地安排的大龍鳯所謂的受逼害人仕,就如以前美國咁,佢想打一個地方,就安排几個人做大戲,之后只會講呢D人的劇情來去入侵人地地方

子爵府

bbq1232 發表於 21-2-25 12:57
外國政要吾會去望,佢地都知實情,但為利益,只會講佢地安排的大龍鳯所謂的受逼害人仕,就如以前美國咁,佢想打 ...

當然弄權者梗知發生乜事,但現實世界仍有很好多地方只能接收英美兩可恥黑媒新聞,去营造及控制地球大部份人思想世界,現在不同網络媒體正好機會,不只有兩把口,雖然有人會說可以做假,但起碼有多了不同平台聽到不同聲音機會。

水晶宮

2024勳章

盲眼黃人唔會睇嘅

禁止訪問

子爵府

czl115 發表於 21-2-25 17:50
盲眼黃人唔會睇嘅

他們仍是不知自己的作為,不加思索,正正被不同媒體去控制了價值觀,他們其實才是把真正民主自由先姦後殺!完全錯哂!
每個國家有其歷史、思想、宗教都大不同,正如我們每個人都不同,不可以只有某國價值觀強加於他國,你看他們要平等卻最不平等,他們留意美國及世界所謂民主國各地人民究竟發生什麼時吧! 不是CNN及BCC報導那些!

子爵府

chowkitwai 發表於 21-2-25 18:00
新Youtube戶口黎架。
真係好多謝你地煞有介事甘share囉。

在不同的平台都有,越來越多當地人反抗指西方無中生有

禁止訪問

子爵府

chowkitwai 發表於 21-2-25 19:09
例如呢?

新疆人都睇唔過眼,呼籲新疆人拍片反駁西媒誣捏中國,而家已經收集左五百幾條片!
https://youtube.com/playlist?list=PLkbOIKUddMBtp0_xEFqn4zey48kkgJq5w
其他你可以自己找找吧!

子爵府

chowkitwai 發表於 21-2-25 19:09
例如呢?

黃人他們仍是不知自己的作為,不加思索,正正被不同媒體去控制了價值觀,他們其實才是把真正民主自由先姦後殺!完全錯哂!
每個國家有其歷史、思想、宗教都大不同,正如我們每個人都不同,不可以只有某國價值觀強加於他國,你看他們要平等卻最不平等,他們留意美國及世界所謂民主國各地人民究竟發生什麼時吧! 不是CNN及BCC報導那些!

首頁

尾頁

跳至