夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

如何確定自己係C6心中地位?到底是否重要?

伯爵府

回覆樓主:

平日行為同表現,有啲細節可表現出.
最緊要你本人是否感受到.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

S_S_Shan 發表於 21-2-28 01:10

要確定?
從平日行為,語言……上感受
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

感覺唔知點形容

大宅

S_S_Shan 發表於 21-2-28 01:10

專重你,會照顧你的感受,肯花心思在你身上(我認為)!

大宅

對男人嚟講,「娶你返屋企」,「俾錢你做家用」,「帶你出席家庭活動」,就係愛你既表現,你再多番試探都係多餘。

Yeelim    發表於 21-3-2 01:48

珍珠宮

wholemilk 發表於 21-3-1 14:35
對男人嚟講,「娶你返屋企」,「俾錢你做家用」,「帶你出席家庭活動」,就係愛你既表現,你再多番試探都係 ...

你係男人? 在女人的眼中的確是這樣,但是不知道在男人的眼中真正也是這樣?

大宅

mln 發表於 21-3-1 15:00
你係男人? 在女人的眼中的確是這樣,但是不知道在男人的眼中真正也是這樣?
...
係咁,佢哋喺佢哋爸爸身上學識家庭責任重要過吃喝玩樂,仲有學識女人係情緒主導,太太講既嘢唔係樣樣啱,唔係樣樣要聽要做,當然有男人更高層次,會扮聽但唔會做。

大宅

wholemilk 發表於 21-3-1 15:11
係咁,佢哋喺佢哋爸爸身上學識家庭責任重要過吃喝玩樂,仲有學識女人係情緒主導,太太講既嘢唔係樣樣啱,唔 ...

完全明白

男爵府

回覆樓主:

你病嘅時候有無照顧你,對你係錢方面大唔大方,都可以睇到
不如樓主講下你c6咩事令你無安全感到要問呢個問題

大宅

Yee_ng 發表於 21-3-1 15:57
不如樓主講下你c6咩事令你無安全感到要問呢個問 ...

有一日,都係最近發生,我聽到C6同99講我同我屋企人不是,佢哋講大陸話,我就算聽唔足十成,都有八成,C6同99講話我包利是比我細佬包咁多,(今年係第一年包利是)仲要係攞我比佢啲錢包,當然99一定唔會有好說話,點解佢咁蠢(話我蠢),洗咩包咁多,我覺得C6就算做唔到愛屋及烏,但至少都唔好去講人哋是非!呢件事之後,我唔會在用C6的錢包利是比我細佬,也令到我明白一樣野,女人一定要有工作能力,有要自己儲蓄

大宅

Yee_ng 發表於 21-3-1 15:57
不如樓主講下你c6咩事令你無安全感到要問呢個問 ...

C6有咩事第一時間都係同佢媽商量,佢哋商量左有結果先叫做循例通知我一聲,從來都唔會同我商量,我往往都係最後知果個,有時覺得自己好多餘

男爵府

S_S_Shan 發表於 21-3-1 17:01
C6有咩事第一時間都係同佢媽商量,佢哋商量左有結果先叫做循例通知我一聲,從來都唔會同我商量,我往往都 ...

媽寶係揀老公大忌 嫁著個媽寶真係冇運行

大宅

honeybid2 發表於 21-3-1 17:07
媽寶係揀老公大忌 嫁著個媽寶真係冇運行

有好多時神又係佢媽鬼又係佢媽

男爵府

S_S_Shan 發表於 21-3-1 16:56
有一日,都係最近發生,我聽到C6同99講我同我屋企人不是,佢哋講大陸話,我就算聽唔足十成,都有八成,C6 ...

佢小家啫,我果個都係年年尾尾就扮多洗費卡數包利是都係我比,最搞笑就係同我講做禮自己做自己果邊父母,但咁講其實就係唔洗做禮因為話62糖尿所以唔買禮盒

男爵府

S_S_Shan 發表於 21-3-1 17:01
C6有咩事第一時間都係同佢媽商量,佢哋商量左有結果先叫做循例通知我一聲,從來都唔會同我商量,我往往都 ...

呢樣你有無同佢講過傾下,都幾唔尊重,就算佢地相量好但如果過左你底線你都可以反對,就係新婚先唔好就慣佢認為係應分

男爵府

你老公未學識好仔兩頭瞞,要同佢溝通下

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

你C6小家丶睇$過大丶媽寶,但已經結咗婚,冇得搞,你唯有keep住自己有份工,唔好諗住靠佢

大宅

Yee_ng 發表於 21-3-1 17:57
佢小家啫,我果個都係年年尾尾就扮多洗費卡數包利是都係我比,最搞笑就係同我講做禮自己做自己果邊父母, ...

有無必要分到咁清

大宅

Yee_ng 發表於 21-3-1 18:00

呢樣你有無同佢講過傾下,都幾唔尊重,就算佢地相量好但如果 ...

佢下次如果有咩商量好跟住同我講,我會應佢,我好蠢,你去同你聰明既媽講就得

首頁

尾頁

跳至