時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2021勳章

CY

管理員

牛年勳章 2021勳章 精叻鼠年勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 7周年華麗國民 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 BK Milk勳章 夏天玩到顛 2016畫展勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

別墅

CY,宜家仲肯出來我就支持佢
至於林太...休息啦

侯爵府

2021勳章

emilylam 發表於 21-3-4 00:18
同情乞衣都唔同情60歲老人家,要收返生果金 大食懶呃綜援又唔見佢去理,搵老人家開刀 ...
咪係!係威係勢,咪又係洽一班吾出聲,只會付出不問政府收獲既一群,果班大大聲,生埋一竇二竇,政府派少d都 嘈嘈閉貪得無厭既大食賴,佢就鵪鶉。總之見到佢後面憎佢前面,佢再做特首,香港無嫁喇

大宅

2021勳章

marybb23 發表於 21-3-3 21:59
我支持CY,其實CY當特首時為香港做左好多德政,例如限奶令 停雙非 仲有免費讀幼稚園!

至於林鄭既德政.... ...

CY

林鄭太在意提升女性做首長,出事全部未夠班的女性高官

我不是性別歧視,但事實在眼前

大宅

2021勳章

林鄭當選特首時,我支撐的,但約一年後,我就暗覺不妙了......

CY做特首是否可以力挽狂攔?政府部門多黃絲,正常思維但又怕事的人會埋班嗎?咁易找到協助佢嘅班底?一國一制啦!

珍珠宮

2021勳章

loved 發表於 21-3-4 09:52
咪係!係威係勢,咪又係洽一班吾出聲,只會付出不問政府收獲既一群,果班大大聲,生埋一竇二竇,政府派少d ...

老人家都60歲比少少生果金都唔得,鄧班老人家慘,ps ,我家中無60~64歲老人家
原本60歲可拿,而家要65歲 老人食到幾多年? 優待一下都唔可以,好憎林鄭欺善怕惡
好像想將老人家退休年齡延後? 叫老人家繼續工作但又唔比那少少的生果金,那邊箱就係咁養大食懶?

子爵府

2021勳章

回覆 fionstone 的帖子

從前唔知佢嘅好而家一定支持佢

別墅

2021勳章

Qq555666 發表於 21-3-4 08:55
林鄭走之前 仲要將d黃人 升職

大宅

2021勳章

CY 啦~

大宅

2021勳章

hithere440465 發表於 21-3-4 11:57
林鄭當選特首時,我支撐的,但約一年後,我就暗覺不妙了......

CY做特首是否可以力挽狂攔?政府部門多黃絲 ...

非常同意。以前反中的高官自前年黑暴之後升級,願意宣誓效忠祖國的公務員們會吾會CY 施政下處處埋坑呢,我吾樂觀。

琥珀宮

2021勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

CY.!

林可能黃黃地!因為佢下面有D黃人佢都一直唔問責!所以唔會支持佢!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

珍珠宮

2021勳章

sandra28 發表於 21-3-4 13:07
CY.!

林鄭最近先升黃人職 真玩嘢

男爵府

2021勳章

一定係CY
佢做事不畏首畏尾, 而且真心愛國愛港, 完全符合阿爺同真香港人的期望。

男爵府

2021勳章

emilylam 發表於 21-3-4 14:41
林鄭最近先升黃人職 真玩嘢

如果CY再上場, 希望佢可以將班黃公務員燉冬菇!

侯爵府

2021勳章

emilylam 發表於 21-3-4 12:08
老人家都60歲比少少生果金都唔得,鄧班老人家慘,ps ,我家中無60~64歲老人家
原本60歲可拿,而家要65歲 :i ...
叫人延遲退休都要有人請先得嫁,而家香港俾佢搞到咁,連中年都難搵工,更何況呢班年紀大嘅人,工又無,連生果金都無,又叫人地去乞咁申請關愛金,真係淒涼。p. s. 我家中老人都上曬80,而我同 c6暫時都未洗等佢施捨果千幾蚊,係戥班辛辛苦苦為香港出過力既人吾抵姐

珍珠宮

2021勳章

loved 發表於 21-3-4 14:54
叫人延遲退休都要有人請先得嫁,而家香港俾佢搞到咁,連中年都難搵工,更何況呢班年紀大嘅人,工又無,連生 ...

同感,鄧班老人家唔抵
希望新任特首可改革老人福利,幫下老人家,話晒香港有今日,已退休嘅老人家出唔少力

珍珠宮

2021勳章

janice_cat 發表於 21-3-4 14:52
如果CY再上場, 希望佢可以將班黃公務員燉冬菇!

男爵府

2021勳章

coolman008 發表於 21-3-4 02:41
一定支持CY
林鄭根本明藍暗黃,無佢支持,班黃人會咁囂張,佢咩都不做不理,黑記,黃醫護,黃老師,黃港台 ...

我只覺佢唔想自己出手, 要等阿爺出醜.
慶幸佢個算盤打唔響.

伯爵府

2021勳章

marybb23 發表於 21-3-3 21:59
我支持CY,其實CY當特首時為香港做左好多德政,例如限奶令 停雙非 仲有免費讀幼稚園!

至於林鄭既德政.... ...

你不如問屎靚定花靚

首頁

尾頁

跳至