時政擂台

跳至

首頁
45678...15

尾頁

珍珠宮

咪當佢唱歌

大宅

回覆 seaman1982 的帖子

係呀, 所以我好耐好耐先黎BK睇下, 睇都唔敢搭咀, 好易俾人閙, 好恐怖, 我都係想講下C9野, 8卦下過日神咁姐...

伯爵府

BK係咁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

mcs74 發表於 21-3-4 14:37
係咯,勁似青山走犯,係街到唔小心望左佢一眼唔知會唔會比佢追住黎鬧。多謝,我學到野
...

有D人真係好得意BK靜咗就一定關同自己政治立場唔同既JM事
我識有D JM因為小朋友大去咗搵PART TIME 少咗上BK
又好似我自己有時忙咪唔上或者只睇囉
仲有BK 都有MARKETING架嘛
永遠都係同一班人留言佢地唔駛RUN落去啦
但果D人一直都不停講住因為咁政治BK變晒好多舊人走咗
會唔會天真咗D

子爵府

2024年龍年勳章

momonicnic1107 發表於 21-3-4 13:37
我真係試過帶4歲嘅仔出街,同佢著左件黑色tee, 前面米奇公仔,有個c9走黎指住我個仔話佢曱甴,好人好者著 ...

咁樣對小朋友真係太過份~抱下個小朋友~走極端嘅人如同走火入魔~~但確係兩頭都有極~我就見過有個學生上失物群組話自己唔見銀包,入邊有八達通,證件,仲一張少年警訊嘅卡,就咁簡單即刻有人話佢:小死黑警,點點點~搞到個學生不知所措猛解釋佢張卡失效了,唔係支持警察之類~~我好少FB回復,當時都出聲寬慰個學生,同佢講嗰個人唔啱,唔想佢咁細留下陰影同扭曲自己三觀去適應錯誤嘅社會氣氛~~而最終佢回復話銀包都係有人交去警察度,警察再搵到佢。所以,人性有缺失,教育有偏差,呢個世界就會有善惡,理性和衝動~唔分顏色職業。人無論何時,同一標準原則,就事論事先唔會走入極端。

大宅

selinako^^ 發表於 21-3-4 14:31
講講下就同顏色有關係, 跟著就單單打打 繼而就嘈交, 講野講到好難聽
雖然我唔係當時人, CDROM ...

絕對認同,睇到好悶

翡翠宮

KTKTKT5 發表於 21-3-4 14:42
無屈人
無含血噴人
怕乜嘢

你喜歡啦,我就從來無呢D興趣
我寸唔寸怕唔怕都係你自己講
我從來無表達過
你D激漲法仲幼稚過我個仔

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

KTKTKT5 發表於 21-3-4 12:01
出post明明註明絕不談政治, 係要講都已經好冇禮貌, 仲死屈我就係想講

已經白紙黑字寫到明, 係 ...

我覺得最攪笑就系講返學,一味話老師唔肯去做全校檢測,又講到顏色老師點、點、點。但又有冇諗過學校安排系由老師決定?還是校長、副校長、校董決定?
其實佢哋有冇諗過,一下子全校同學一齊返晒學,學校真系可以做到好好安排,可以有效防止病菌。
而家我屋企2個中學生,學校就安排全體學生都可以返學,但就會分開初中返上午、高中返下午,我覺得安排好好。

珍珠宮

mcs74 發表於 21-3-4 14:37
係咯,勁似青山走犯,係街到唔小心望左佢一眼唔知會唔會比佢追住黎鬧。多謝,我學到野
...

一個縮沙第二個都縮沙

証明我有反過暴嘅留言, 道歉唔應該咩?

你比喻為唔小心望左我一眼, 不如你寫返你第一次係黎醫生個post嘅第一次留言比人欣賞吓? 唔洗諗改啦, 我已經cap左圖

來來回回回應左我幾次都好寸㗎?

我一講搵返証明到我反暴力就立刻話我係青山出嚟, 唔知我做咩?

屈左我幾次唱雙簧公審我, 我搵到個留言只係要你道個歉都驚

大宅

vivibabyvivi 發表於 21-3-4 14:31
咁以前未有顏色咪冇人講囉,依家有邊個討論區冇色嘅麻煩你介紹下
...

咁你鍾意講咪去時政區講囉!又或者開佢topic專講政治慢慢講囉!依家係講緊原本個topics係講飲飲食食,戀愛問題,鬼故呢啲八卦野都有人突然講顏色野黎騎劫個post。大家有言論自由講顏色無問題架,不過唔好下下騎劫啲post,乜都講講下變政治post即。
咁令到好似我呢啲純想傾八卦野嘅可以休息下咁即。唔係話要成個bk冇顏色囉!

folloni    發表於 21-3-4 14:57

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

longsky 發表於 21-3-4 14:22
有d 人回post會九唔搭八無厘啦更扯上顏色.
仲有個男會員開親post 都惹人最後鬧交收場。知佢揾開人民幣, ...

呢個男會員我好憎佢。
男人老狗成個八婆咁 專講是非。

大宅

sheetajeff 發表於 21-3-4 14:02
好多po明明都係講緊日常生活野,點都有人無拉拉講咩曱甴扯去另一個話題,之後又會有啲人附和,最後內容變到 ...

無錯。好似打疫苗甘,話想睇定d唔會打住既人,又會比人覺得有政治諗法.....唔知咩logic嚟

大宅

kelly_wong123 發表於 21-3-4 14:43
痴線架個女人,比我都嬲到爆,有次呢到有個會員都話著黑衫就係曱甴,唔係曱甴就肯定去送殯,把口臭到呢, ...

就係囉…真係無言,唔通佢哋成世人未著過黑色衫嘅?真係唔明點解咁偏激

珍珠宮

littlecar 發表於 21-3-4 14:52
你喜歡啦,我就從來無呢D興趣
我寸唔寸怕唔怕都係你自己講
我從來無表達過

係呀!我想呢個世界講道理吖嘛!

有錯就要認, 做人父母要向子女豎立好榜樣. 乜你冇教過仔女, 有錯唔緊要, 要於承認咩?

係呀!我用最低級嘅激漲法呀!不過你連最低級嘅激漲法都玩唔起咋?

或者我真係拋你嘅啫, 咁驚做乜?

翡翠宮

KTKTKT5 發表於 21-3-4 15:02
係呀!我想呢個世界講道理吖嘛!

有錯就要認, 做人父母要向子女豎立好榜樣. 乜你冇教過仔女, 有錯唔緊要, ...

係呀,我好驚呀!
你好叻呀!

珍珠宮

littlecar 發表於 21-3-4 15:04
係呀,我好驚呀!
你好叻呀!

咁我揾到你係bk為左你屈我向我道個歉你願意嗎?

珍珠宮

白毛毛 發表於 21-3-4 12:57
完全明白及同感。
黑暴後,唔單止黃人失智,某些藍人也政治深入骨髓,無論任何話題都黃黃黃,一樣好討厭。 ...

我喜歡看討論中西歷史話題
好似聽故事長知識幾吸引
這幾年又好容易拉入政治得個嘈字
上網都是為輕鬆
一定要講政治先瞓得着?

伯爵府

虎到金來勳章

katie0921 發表於 21-3-4 14:55
呢個男會員我好憎佢。
男人老狗成個八婆咁 專講是非。

係呀,男人黎講,佢都算係得罪人多,稱呼人少。
可能以前比人圍得多,而家鍾意撩人,睇人比人圍。

翡翠宮

KTKTKT5 發表於 21-3-4 15:05
咁我揾到你係bk為左你屈我向我道個歉你願意嗎?

唔需要喇唔該

珍珠宮

littlecar 發表於 21-3-4 15:11
唔需要喇唔該

以後唔好再同仔女講做錯事唔緊要, 最重要係承認

因為連你身為佢媽都做唔到

首頁
45678...15

尾頁

跳至