0-6個月

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我個女以前用pampers new born ichiban,一直都冇乜爆屎,仲覺得好神奇,有時柯咁多尿屎都唔爆
佢大約兩個幾月,開始轉用pampers small尿片,明明兩邊側位次次都check過係cool實個脾,佢都冇周圍郁動,本身都唔bit屎既。。但一放佢係換片墊,就bit屎了,呢樣野發生過好幾次了,我懷疑屎柯左落褲檔位,但吸唔切加small對佢黎講太大,但而家nb對佢太細了

但佢之前用nb,同而家用small都係每日食大約850至880ml,我佢大約一日或兩日柯一次,都好勤力換片,就算啱啱換完,small都係會漏屎

男爵府

回覆樓主:

便便係咪水狀?可能吸唔哂兜住係裏面,唔郁由自可,一換姿勢準備換片有條罅就瀉出嚟...

男爵府

回覆 uckukuku 的帖子

唔係水狀,係膏狀
諗緊有冇邊飯隻尿片可以一試

大宅

Yes_Mom 發表於 21-3-6 01:00
我個女以前用pampers new born ichiban,一直都冇乜爆屎,仲覺得好神奇,有時柯咁多尿屎都唔爆
佢大約兩個幾 ...

我女依家3個半月都仲用緊nb,一個月前轉s都係咁漏,再用返nb又無事

禁止訪問

男爵府

回覆 eemummum 的帖子

我個nb已經包唔到。朋友叫我試外下用m碼喎

大宅

我之前都有呢個問題,由其個女搖搖椅時爆到上背脊,想暈低。基本所有牌子尿片我都用過,覺得最好最舒服係日本的Genki ,包得好貼,但貴。之後改GooN

大宅

我仲以為痾得多所以先會爆到上背脊,又可能係包得唔夠高先會係咁...

首頁

尾頁

跳至