自由講場

跳至

首頁
12345...44

尾頁

大宅

我2019年在一個dating app認識了一個在Bank任職SVP 的男子,他和我聊了2-3 星期就消失了,我只找過你一次,他說他去了日本出差,我就沒有再打擾他,幾個月之後他都沒有再出現,所以我delete 了他,但去年8月頭他突然在wechat 加我,聊了差不多兩個月,突然刪除我。

在我們聊的那段時間,差不多每天都是他主動msg me, 主要是早上和晚上下班後,有時回家後會覆得比較慢,因為回家後仍然要工作/ 很累,有時星期六日沒有主動msg 我,我主動msg 他,但都覆得慢,但是另一方面,他在8 月的時候已約定我10 月會跟我慶祝生日,8 月尾他問我幾時生日,他說到時會和我慶祝生日,但我生日在10 月尾,即是他約定我兩個月之後才跟我見面! 他又說以後會教我打羽毛球,以後有機會會帶我去歐洲旅行,去北海道賞花,去上海逛逛,又說看中醫是想身體好,要身體好才可帶我週圍去⋯⋯

在9 月頭的時候,他突然跟我說:如果下星期疫情穩定,我又冇咁忙,約你食飯好唔好?我說好呀,但過了幾天他沒有約實我下星期那一天,我就主動問他,他說:今晚話你知約你邊日,要check schedule! 我話唔係約weekend 嘅咩?他默不作聲,然後我說那10 月才見吧!他說10 月是和你慶祝生日啊!當晚他如常和我聊天,但一直沒有再提約我下星期幾,我也沒有再問,就這樣不了了之!

幾天之後他再一次跟我說會和我慶祝生日,而且會take annual leave 陪我!好像很重視我似的。

再幾天之後,我記得那是星期日,他突然跟我說心情不好,說自己有抑鬱症幾年,不過有吃藥,情況已好了很多,只是有時情緒有起伏!之後他依然有主動msg 我,但就聊少了。因為他工作壓力好像很大,又有抑鬱,我覺得他需要relax 一下,所以主動約他下一個weekend(中秋國慶假放4 日)其中一天見面,但他即時默不作聲,整晚沒有回覆,我覺得他不想,就替他打圓場,我說我只是隨便問問,如果不想就算,但第二天(星期五)早上他回覆我,他說:好啊,我話你知邊日得啦!我說:放4 天你都要工作,還是有約會?他說:沒有約會,1/10 要和星加坡總部開會,check schedule and get back to you! 我心想沒有約會都要check schedule? Check 一個空的schedule?

之後他和上次一樣,沒有get back to me, 沒有主動再send msg 給我,我問他為何不get back to me? 有什麼hesitation? 他說沒有hesitation, am just feeling dreadful and hit by my depression, 但仍然聲稱會和我慶祝生日,說自己depression 的情況不是可以控制,如果情況持續會提早覆診!我就叫他多休息,等他好點再傾!到了晚上他都沒有reply, 我覺得他好像變了,我忍不住對他說: 覺得你唔同左,他回覆:你指我最近病發之後,我說:係,不過唔知你邊日開始病發,第二日就發現他刪除了我的wechat!

我在wechat friend request 位置msg 給他,他只回覆過一次,I am sorry, I am just having trouble, 後面應該仲有字但show 唔到,之後再send 好多次但冇應,打電話就話唔好再打!!之後sent 過好多msg都冇應,話I dont have anything to say!

你地覺得係咪真係有trouble?

究竟他為什麼要這樣做?他給我希望又令我失望!

男爵府

Kamansnow 發表於 21-4-16 13:26
回覆 siugwaibaby 的帖子

我冇咩缺失呀,點解一開始就要唔信?

我有朋友上年年頭遇經歷同你差吾多,不過個男既話自己係大陸開公司,開頭係IG Add我朋友,跟住話自己好少用IG,不如轉Wechat傾,傾左一個月又係話會見面,突然有一日del左我朋友wechat,最後我朋友講出黎時又係話好怪,冇問過我朋友借錢,幾個月後我朋友身痕用第二個帳戶,ADD佢IG,原來係個女人黎

象牙宮

2024年龍年勳章

blackpeppercrab 發表於 21-4-16 14:04
我以為佢突然又出現, 樓主上來『報喜』。

樓主自己up個post上嚟, 又再loop 過, 冇新意

大宅

我以為佢突然又出現, 樓主上來『報喜』。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

樓主,你仲未諗得通呀?

珍珠宮

是旦啦

大宅

回覆 siugwaibaby 的帖子

我冇咩缺失呀,點解一開始就要唔信?
如果一開始已經乜都唔信,咁不如直情唔好去識人!

唔係人哋講乜我都信,
但都會選擇信左先,如果唔係太誇張,
如果佢話一日唔chat 就會十分掛住我,會瞓唔著,咁誇張就唔會信!

珍珠宮

樓主,
你幾多歲?

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

Kamansnow 發表於 21-3-25 22:47
回覆 smilesmilefan 的帖子

Thank you for your support and encouragement.

無論佢係咩職業, 呢d係狗公呃蝦條慣用技倆:

1. 博同情
2. 懶情深
3. 若即若離
4. 扮嬲以退為進
5. 口甜舌滑
6. 懶真誠
7. 吊你癮
8. 投你所好
9. 扮有錢
10.扮闊佬
.
.
.
.
.
.
.
.

其實可能佢手上有1x個Flirting中

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

Thank you for your support and encouragement.
對我黎講的確係一個打擊呀,我冇遇過咁怪嘅人同事,之前冇人咁對我。

如果當係朋友,就唔好成日比希望人。
如果當係朋友 就唔會delete 啦, delete 就係狠 同絕!連hi bye friend 都不如!

想揾人傾慕自己又唔開返個app, 佢2019 10 月已停用!

公爵府

大姑娘 發表於 21-3-25 09:17
唔知你ex係邊間ibank.

Ibank VP 都只係中中地,絕對絕對唔係 team head.

美資J 字頭果間。印象中佢做avp時已lead住條team.

禁止訪問

侯爵府

覺得係吊你引囉,咪借錢比對方

大宅

Kamansnow 發表於 21-3-25 13:13

你竟然明白我好難受!但呢度某d 女人都唔明白,覺得係我自己自願比人玩弄!

呢個世界乜人都有,一日未見,其實都唔好太認真,個網友可能都係吹水,當你朋友,又想找d 人傾慕下佢,要俾人幻得幻失。活在虛擬世界,當填補下無論的時間就算
對你來講,應該係件好大打擊的事,慢慢找其他人傾下計,好快找個新對象,慢慢就會淡忘,加油

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

aidan08 發表於 21-3-25 11:24
以前有個笑話,話一個招牌響中環跌落嚟,分分鐘擲死十個八個VP

即係中環一街都係VP, 唔係什麼高 ...

哈哈哈,我舊公司都好多VP

大宅

Jessietai 發表於 21-3-25 16:48
我剛路過見到四十幾版, 咩事咁hit, 冇爬文.
明顯願者上釣, 騙財騙色 ! 樓主要錫自己呀 ...

既沒有騙財,更沒有騙色 , 莫講話真人, 甚至連視像都未見過

男爵府

我剛路過見到四十幾版, 咩事咁hit, 冇爬文.
明顯願者上釣, 騙財騙色 ! 樓主要錫自己呀

首頁
12345...44

尾頁

跳至