時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

更新: 找到原來,原來原片更震撼!真係比狼子野心更毒,呢國到底係乜國家?係咪真係人!

https://m.weibo.cn/detail/4618796021581653

雖然都明知係美國老屈,但今次有哂前美國陸軍上校演講條片,美國直投好似被人兜巴聲埋去咁! 真係好樣衰!肉酸到呢。。。

https://news.tvb.com/world/605dbc2534b031e17e84cd09/%E4%B8%AD%E6%96%B9%E7%99%BC%E6%94%BE%E5%89%8D%E7%BE%8E%E8%BB%8D%E8%AC%9B%E8%A9%B1%E7%89%87%E6%AE%B5-%E6%8C%87%E7%BE%8E%E5%9C%8B%E8%97%89%E6%96%B0%E7%96%86%E5%95%8F%E9%A1%8C%E9%81%8F%E5%88%B6%E4%B8%AD%E5%9C%8B

bktcc  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 21-3-27 10:55

子爵府

老翻太太 發表於 21-3-26 23:12
條片已經被deleted

無,deleted唔到架!
你再去睇吓!

子爵府

平平無奇2 發表於 21-3-26 23:23
美國中情局一向手法,沿用舊橋毫無新意

最惨美國好識玩,從來控制哂全世界大部份人眼球及新聞,所以好多錯誤訊息唔知點解會根深固,所以中國只係說冇用,一定要畫面,一次唔夠十萬次播,正如美國從來正用這種洗腦模式去控制全世界人記憶及假像

子爵府

Piaget 發表於 21-3-26 23:58
尾國成鬼日話民主係普世價值,根本只係佢自己講,佢認為自己就係世界,佢既ideology 就要全世界follow sui ...

民乜主吖!從來借民主之字去達到佢哋政治目的,佢用民主之旗搞香港之餘,另一邊衝入美國國會班人判二十年! 民乜主?其實CIA一向係老大,民主皇牌從來用作刹人刀。

子爵府

ASUS_JT 發表於 21-3-26 23:56
揚哂出嚟又如何呢?

隻狗養純左,出於條件反射只會忠心,係唔會理個主人係好係醜㗎。

信有天理,只時間,做盡咁多傷天害理,刹下不知多少平民嘅邪國,睇吓幾時忠心狗都反咬一天!

子爵府

hphpphph 發表於 21-3-27 00:21
其實我一直5明民主點普世法,不過喺街唔敢講

即咁,假像做到民主唯一可取價值,你唔用民主就唔入流咁! 但有真深思會諗,真是嗎? 咁如果口說咁崇民主,點解要迫人呢?已經自打咀巴啦!

子爵府

hphpphph 發表於 21-3-27 00:47
大陸咁大,斬人唔少。
我最記得唔知乜毒在天安門玩碰碰車

斬人,係,每個國家都有這些新聞,香港有段時間都唔少 !
但你知唔知印第安是原本美國原土居民有幾千萬至一億,現在只剩多少人?又係點死?
你又知唔知叙利亞比美國炮彈殺死多少平民?

子爵府

9157 發表於 21-3-27 09:11
請問有無原片,我mytv super睇唔到,想send去外國比朋友睇

民主糖衣陷阱,之前戰爭死咁多人,做咁多大龍鳳,回想被扇動香港死嘅青年真係無辜! 香港人太纯,香港好可憐!

https://m.weibo.cn/detail/4618796021581653

子爵府

9157 發表於 21-3-27 10:14
依啲洗腦教育做咗十幾廿年。我身邊黃多過藍好多,有時我都會懷疑問題係咪响我到,點解自己咁另類。但我諗返 ...

同意,獨立思考好重要,雖然明知是美國搞事,但無諗過部署了咁多年!

子爵府

老翻太太 發表於 21-3-27 10:51
佢哋並不無辜,佢地心甘情願的

我十分討厭黑暴,但佢哋班人有些真係好傻,好可憐! 一早已說他們只比美利用,美國制造糖衣民主,人哋已承認,製造這"民主"如萬馬千軍,無往不利"呢班人還是衝埋去,如果佢哋知道真相而继續幫美國真係衰得很交關,賤過地底泥!

首頁

尾頁

跳至