影視娛樂

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

有冇IKUN一起傾下..

我本身從第一季[奔跑吧]開始一路睇,到第7季開始有坤,但當時對他沒有特別喜愛,直到舊年年中睇完[青春有你2],再睇[偶像練習生],不得了。不得了。

他好溫柔,[青你2]時睇得出他做了很多功課了解每一個參賽者, 點評好到位, 真的有才華有實力,仲陪實力未達標的練習生通宵練習和指導, 太暖了, 坤做每一件事都努力堅持不放棄,而响舞台上既表演好有魅力,因而吸引我入坑。

好期待4月中坤出的新數字專輯

IKUN一起分享下喜歡他的經過 / 舞台

我覺得坤銀頭髮特別靚仔。 

以下3個舞台 / 歌曲係我最喜歡的。

蔡徐坤 - 標簽 &
Hard to get&
情人

https://www.youtube.com/watch?v=aHNZdtkZnZs

青春制作人蔡徐坤 -Young

https://www.youtube.com/watch?v=LepeKzmg0tU

蔡徐坤《You can be my girlfriend

https://www.youtube.com/watch?v=MAxyHQWus0E

*更新2021 年, 最喜歡舞台 - 72樓 /74樓

荳花    發表於 22-6-7 12:08

大宅

fatmth 發表於 21-3-31 17:19
有冇IKUN一起傾下..
我本身從第一季[奔跑吧]開始一路睇,到第7季開始有坤,但當時對他沒有特別喜愛 ...

我是2018年無心插柳下看了偶練,當時只是好感,覺得他各方面真是比別參賽者優秀,只要站在舞台上,眼睛會自然地跟著他。再番看他之前16歲參加的星動亞洲一二季,睇住他由小透明素人到最後可成團,真是進步神速!
不知不覺被圈粉,覺得他假以時日必會沖出國外。
多多指教

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

dorsdors 發表於 21-4-1 18:41

我是2018年無心插柳下看了偶練,當時只是好感,覺得他各方面真是比別參賽者優秀,只要站在舞台上,眼睛 ...

Ikun 妳好, 坤响偶練同青你既表現真係好圈粉

星動一去到二,真係睇到有好大進步,感受到佢既努力。

我都有同感,坤本身有實力又努力,仲有顏值,未來一定會更好,更好,更好。假以時日可以沖出國際。

今個月佢出新專,為咗支持佢,我DL 咗Q音,等開售就冲,冲,冲

珍珠宮

BK竟然有ikun
我係今年農曆年睇偶練,睇完初舞台而迷上kun 的。其實我18 年已經知道偶練(但無睇),亦聽聞過19年的全網黑,我本身睇開密逃和明偵認識Justin,然後油管就推偶練巴比龍的片,睇完直接開埋偶練ep1 ,I wanna get love不得了,連續幾日直接刷完,再睇埋nine percent團綜+快本,所以我算入坑九妹,加上我嗑坤的cp,唔太想直接做ikun 唯飯。
不過我絕對偏心坤,佢係內娛咁困難的環境,成團出道就個體戶,又捱過全網黑,仍然專心做音樂,真係好難得。
我想問一下:我第一次搞內娛,qq 音樂,香港ios版,每日樂幣只能充6次,每次最多只能選$30,即一日只能充$180,係apple pay定香港版qq 問題?

珍珠宮

接上...
因為我想給坤買300張,但我發現我唔夠時間充樂幣了。我到今日先充咗$19xx,一張專輯$20,連100張都唔夠。如果當佢4月15出,到時我才剛夠錢買200張左右。

珍珠宮

colin72 發表於 21-4-2 01:41
BK竟然有ikun
我係今年農曆年睇偶練,睇完初舞台而迷上kun 的。其實我18 年已經知道偶練(但無睇),亦聽聞 ...

早晨ikun, BK 都有小量ikun, 之前有po 講小鮮肉,我都遇到幾個。

I wanna get love真係好吸晴,以個人練習生可以成功c位出道,實力非凡。
kun 好有才華,佢自己攪舞台燈光,作曲作詞編舞,一手包辦。仲要每個舞台不惜工本咁打造完美舞台效果,真係出錢出力,好熱愛音樂。

真係要多多支持佢嘅新專。 我用WeChat登入Q音,響wechat 可以直接買樂幣,冇限數量,你可以試吓經wechat. 大家一齊為新專加油

珍珠宮

colin72 發表於 21-4-2 02:23
接上...
因為我想給坤買300張,但我發現我唔夠時間充樂幣了。我到今日先充咗$19xx,一張專輯$20,連100張都 ...

如果你用WeChat買遇到有問題,可以隨時PM我

Kun 由全網黑至到依家路人都圈粉,依然初心不變,專心努力做好音樂,用舞台說話,實在不得不喜歡

Nine percent我覺得Justin同范丞丞都好攪笑,佢哋真係有做綜藝既天份

珍珠宮

colin72 發表於 21-4-2 02:23
接上...
因為我想給坤買300張,但我發現我唔夠時間充樂幣了。我到今日先充咗$19xx,一張專輯$20,連100張都 ...

之前回覆漏了重要訊息⋯ 用wechat買樂幣,有97折

大宅

fatmth 發表於 21-4-2 10:38
早晨ikun, BK 都有小量ikun, 之前有po 講小鮮肉,我都遇到幾個。

I wanna get love真係好吸晴,以 ...

偶練初舞台,簡直是驚艷的感覺,我睇過訪問,當時導演有叫他要否換過此大膽造型,但Kun 說是要配合首歌,所以堅持不換。

另我想請教,我是android 機,怎樣可買新專? thx
多多指教

珍珠宮

dorsdors 發表於 21-4-2 18:14
偶練初舞台,簡直是驚艷的感覺,我睇過訪問,當時導演有叫他要否換過此大膽造型,但Kun 說是要配合首歌, ...

絕對同意,真的驚豔到我入坑

我都睇過嗰訪問,坤為咗完美演出堅持唔換,證明他選擇對了。

如果買新專,要先DL QQ音樂,(Q音計新專銷量,所以,我唔響apps store 買)我之前用apple 註冊唔到,所以,用WeChat 登入,比較容易。

安卓登錄qq音樂的時候可以直接買q幤,(是用q幣 pay)買到q幤後,你可以試買young 專(五蚊人仔)當練習,我轉頭pm Q音敎學給你

珍珠宮

fatmth 發表於 21-4-2 11:58
之前回覆漏了重要訊息⋯ 用wechat買樂幣,有97折

我係微博搵到教程,係微信再入qq音樂買到樂幣了,thx!
坤的舞台,我喜歡公告牌的3wait和9的創新者。節目由排練到舞台全套,其實睇到坤係solo和團的分別。另外江蘇跨年和姐姐成團版情人也很讚!
我以前追韓團的,見到內娛愛豆無得打歌就覺得太慘了。
另外我吃瓜見到話坤會去青3最終成團show表演新歌

珍珠宮

colin72 發表於 21-4-3 17:43
我係微博搵到教程,係微信再入qq音樂買到樂幣了,thx!
坤的舞台,我喜歡公告牌的3wait和9的創新者。節目 ...

找到敎程-》GOOD
公告牌的個人同9%舞台真係好正可惜這麼好的打歌平台冇咗。
姐姐成團舞臺好有feel, 睇Weibo 話坤專登請了外國出名既幕後制作舞台效果,坤真的好用心做每一個舞台

黎緊4.13 出新專,奔跑吧同華彩少年播出,加埋青你3成團舞台,又可以再睇到坤演出,好幸福

坤綜藝你有冇睇?台下的他很可愛,同台上好大反差

珍珠宮

在補跑男,之前連刷了3次偶練+ 9的團綜,另上b站睇9的見面會視頻。
青2只看坤cut,對女團無興趣,而且我看坤一直被營銷cp,就唔想睇(我cp潔癖,哈哈)
佢得咁少綜藝,可以慢慢睇。
佢新碟的intro,好聽+好睇!特別qq 的預約banner...第一次見特效3D瀑布。

大宅

回覆樓主:

我覺得Kun的實力是內娛同期的尖子,改觀了我對內娛偶像的觀念。
今次專輯先發出的intro 真是超出我期待,驚喜萬分!而且intro的詞曲和mv制作都是他一手包辦,今年才22歲,前途無限
多多指教

珍珠宮

colin72 發表於 21-4-10 19:16
在補跑男,之前連刷了3次偶練+ 9的團綜,另上b站睇9的見面會視頻。
青2只看坤cut,對女團無興趣,而且我看 ...

「偶練」同「青你2 」我都翻睇咗無數咁多次,睇坤cut 同飛黎睇都會,(我都唔喜歡睇綜藝攪CP)而「華彩少年」就只係睇坤cut.

坤真係運動天才,「奔跑吧七季」、「黃河篇」、「冬夢之約」都睇到佢既永不放棄同積極堅持嗰份精神,真係好吸引人。

「快本」我又係煲咗好多次你之前睇nine percent 集數?有冇睇過坤單人嘉賓?
我覺得音樂節嗰輯好好笑( 嘉賓有小豬)
比較近期同baby一齊做嘉賓嗰集快本,坤梳咗個all back頭,好鬼靚仔,依集又睇咗好多次同青你2 學員嗰集,坤玩滾軸溜冰好型。

「遇見天壇」,「天天向上」做嘉賓嗰期,比較早期,有冇睇過?都推薦你有時間可以睇下
續....

珍珠宮

續上⋯⋯⋯

坤真係好有創意好有才華,除咗自己作曲作詞編舞,仲一手一腳做埋導演拍MV
「迷」banner介紹真係不得了,創意十足,MV 雖然只可以睇短短58 秒,但已經好吸引,加埋佢全新低音磁聲演譯,不得不佩服他。 坤創作咗十多首歌,每首都不同風格,每次都可以帶比歌迷驚喜,他對音樂真係好用心,好有熱誠,好熱血。希望他的新專能大賣,大大賣,大大大賣

昨天「迷」預約人數破200 萬, 成為QQ音樂有史以來數字專輯預約人數最快突破200萬的歌手!今日預約人數已經去到260 幾萬,希望開賣時成績可以破到之前young 專

珍珠宮

dorsdors 發表於 21-4-10 21:53
我覺得Kun的實力是內娛同期的尖子,改觀了我對內娛偶像的觀念。
今次專輯先發出的intro 真是超出我期待,驚 ...

同感,坤的才華和實力,前途真係無可限量。最令我欣賞係佢唔會因主流焗限創作,佢會作唔同風格多元化既歌帶比歌迷。記得佢講過:全世界做同一樣野(指音樂),便沒意思。
我呢兩日都冇限loop 「迷」 既MV, 好期待13號開賣時可以睇曬全首MV。

佢真係好有創意,好有才華,仲有顏值,太令人著「迷」

呢兩日放假,我又翻睇佢啲綜藝同睇舊歌MV 頂住先舊歌「沒有意外」喺Q音「飆升磅」佔第七位。坤的歌真係百聽不厭

我發現Q音真係幾好,我響Apple music 買既歌,Q音會自動入歌單,可以只開一個apps 就聽到Apple Music加Q音買嘅歌。買咗歌,Q音仲有免費聆聲,好正
Android唔知會唔會都得?

珍珠宮

colin72 發表於 21-4-10 19:16
青2只看坤cut,對女團無興趣,而且我看 ...

補資訊:

溫馨提示: 4.13當天購買專輯的時要在頁面「搜索蔡徐坤」從search bar 點進去購買, 因為同一時間太多人時,Q音會有BUG, 之前Young專開賣,不少IKUN從頁面圖片點進去買時買到別人家的,所以,請記得「直接搜*蔡徐坤去買」,確認好才all in

珍珠宮

補資訊:

溫馨提示: 4.13當天購買專輯的時要在頁面「搜索蔡徐坤」從search bar 點進去購買, 因為同一時間太多人時,Q音會有BUG, 之前Young專開賣,不少IKUN從頁面圖片點進去買時買到別人家的,所以,請記得「直接搜*蔡徐坤去買」,確認好才all in

珍珠宮

補充資料:

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊