婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

背景: 我準備31,本打算今年結婚+生b,男朋友大我5年,而且都鍾意小朋友。

而家我4月16日先照MRI,但我好多野諗,加上催乳激素啲藥好大副作用,完全訓唔到,好易喊!本身我份人都係emotional啲!

我有幾個問題想問下過來人:
1) 你地有瘤的情況下,催乳激素有幾高到?
2) 唔做手術,食藥會有機會無左粒瘤?(我爬文好似見過有咁的情況)
3) 又有多囊,又有瘤,會否好難有bb???會否影響bb生長???陀bb時需否停藥??
4) 你地有無中西醫一齊治療多囊+瘤??

又或者你地有咩寶貴分享,都可以同我互動一下。

謝謝你們!!!

大宅

imworried 發表於 21-4-3 13:54
背景: 我準備31,本打算今年結婚+生b,男朋友大我5年,而且都鍾意小朋友。

而家我4月16日先照MRI,但我好多野 ...

睇中醫 好好調理身體先啦

大宅

回覆 imworried 的帖子

多囊卵囊症是比較難懷孕,中醫對呢方面真係有幫助,通常針灸加食中藥,對懷孕係有幫助,但中醫都會建議你改善生活習慣,戒口,要做返適量運動,控制體重,同要放鬆心情。

別墅

你月經正唔正常?

民房

shirley_ok 發表於 21-4-10 08:12
你月經正唔正常?

呢兩個月無食荷爾蒙藥都黎得準呀
上個月3月5日,今個月4月10日黎,都係差不多一個月左右。

民房

update: MRI報告已出,無瘤!:)

首頁

尾頁

跳至