自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

請問最近有無JM去國內如廣州/惠州? 只能經深圳灣/港珠澳口岸入中國, 然後响深圳隔離?
詳細程序係點樣? 香港要預先去指定檢測機構做鼻腔及咽喉合併拭子核酸測試.
幫屋企人問, 唔該JM.

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我老公3星期前係珠海隔離,最早果班車過去,10幾個人,仲可以揀酒店,第一架車係去住複式500幾,好多人揀第二架住300幾;佢係星期日朝早去檢測中心俾$240,凌晨1點幾已經收到短信,星期一8點幾去拎報告,跟手過港珠澳,坐10:30果架車(要book位),14日後朝早走,朝早入住朝早可以離開。

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

rolandbb 發表於 21-4-7 12:03
請問最近有無JM去國內如廣州/惠州? 只能經深圳灣/港珠澳口岸入中國, 然後响深圳隔離?
詳細程序係點樣? 香 ...

好多youtu.be 都有呢d資料,你或者搵西dorsi 有詳細資料
日本の平安を祈ります

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

youtube超多~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

公爵府

大力大力 發表於 21-4-7 17:55
youtube超多~

大力兄你有無北上巡視業務?
恭賀新禧,迎春接福!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Mrs.Chan 發表於 21-4-7 18:01
大力兄你有無北上巡視業務?

隔離十幾日.....

無去一年多了、唯有遙遠控制、如果打針比上、亦要上去、因為需要親身去銀行搞些手續~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

都真係幾麻煩

wcpcelia    發表於 21-4-8 11:17

侯爵府

sharon26788 發表於 21-4-7 17:48
我老公3星期前係珠海隔離,最早果班車過去,10幾個人,仲可以揀酒店,第一架車係去住複式500幾,好多人揀第 ...

原來俾$240响檢測中心做都可以用作過關,深圳灣得唔得呢?

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

rolandbb 發表於 21-4-7 18:21
原來俾$240响檢測中心做都可以用作過關,深圳灣得唔得呢?

可以啊,拎證明最主要就係過關

侯爵府

rolandbb 發表於 21-4-7 12:03
詳細程序係點樣? 香 ...

而家少咗人上去,應該唔會分去咁遠嘅酒店,同埋取消咗14+7果7日,好好多,只係14日

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

opclk99 發表於 21-4-7 19:05
唔親身去,好多野真無得搞。超煩。

國內交行有三個戶口、其中一個戶口被凍結、一定要親身上去搞~

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

老友1/4上,由深圳灣出發,一早佢係自己預約,係app預約個位,到時派佢去邊間酒店既。

而佢就派到去沙井既酒店(深圳寳安),240/晚、100/日中午晚餐,即係340包三餐,其間無人入去做清潔既,但每日聽到門口有人消毒。(佢話工作人員話間間酒店差唔多錢喎。)

每日測體溫兩次,第4日鼻咽檢測一次。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

男爵府

2024年龍年勳章

你youtube打曾小妹深圳隔離,佢有段片講得好詳細。
我睇過,話國內地址電話要填得好精準,
否則會好麻煩,個個都咁講,你注意下。

侯爵府

my005 發表於 21-4-7 19:36
老友1/4上,由深圳灣出發,一早佢係自己預約,係app預約個位,到時派佢去邊間酒店既。

而佢就派到去沙井既 ...

酒店唔係自已預約?有個App要註冊然後預約酒店,最後都係由深圳政府派去指定酒店?

侯爵府

my005 發表於 21-4-7 19:36

而佢就派到去沙井既 ...

http://gd.people.com.cn/BIG5/n2/2021/0101/c123932-34506850.html

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

大力大力 發表於 21-4-7 19:08

國內交行有三個戶口、其中一個戶口被凍結、一定要親身上去 ...

我個中國銀行戶口都出現少許問題, 因為我個戶口太舊, 當時有啲資料係唔使填, 本身在網上申報番就可以, 但操作過程中, 系統話我填入的資料同舊的不符, 通關後要上去攪攪.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

rolandbb 發表於 21-4-7 20:28
酒店唔係自已預約?有個App要註冊然後預約酒店,最後都係由深圳政府派去指定酒店?
...

我初頭都以為係自己揀酒店既,但老友同我响微訊講,個APP只係預留位,酒店係到時指派既,自己無得揀喎。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

題外話,佢間酒店好彩有提供wifi,同埋佢發現除左用微訊同外界溝通外,whatsapp都用到喎。

但只睇到ws中既字,聽唔到語音,亦sd唔到語音,但可打字。

而圖、相、影片都睇唔到、sd唔到。

首頁

尾頁

跳至