夫婦情感

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

alittlebird 發表於 21-4-22 12:40
咪話好愛佢,唔想同人分享,頂唔順之類

我感覺,佢係迫緊 C6 做決定喎

伯爵府

alittlebird 發表於 21-4-21 16:24
我未同死佬攤牌,佢究竟知唔知我知道佢D野?我係度諗,如果我嗌離婚佢會否像對小三一樣,唔肯離婚⋯⋯

...

已經唔使考慮佢肯唔肯離嘅問題,cap 咗啲相同對話做證,然後走

子爵府

樓主,擺明小三想坐正!

橫掂最差結局都只係會離婚,我會等隻小三走,唔比機會佢坐正,將C6當同屋主及提款機!

講真C6如果真係想離婚,一早提出咗! 就算現在佢真係提出,我會取盡才簽纸!

複式洋房

wingyaumama 發表於 21-4-22 13:37
樓主,擺明小三想坐正!

橫掂最差結局都只係會離婚,我會等隻小三走,唔比機會佢坐正,將C6當同屋主及提款 ...

我都覺得係咁,
反正e加佢急你唔急,
慢慢磨 拎番自己應得先。

別墅

wingyaumama 發表於 21-4-22 13:37
樓主,擺明小三想坐正!

橫掂最差結局都只係會離婚,我會等隻小三走,唔比機會佢坐正,將C6當同屋主及提款 ...

我知,不過見到佢就會影響心情,好似困獸鬥

別墅

牛牛牛牛 發表於 21-4-22 12:53
問題係分開之後生活費、住屋同照顧小朋友呢3個問題要解決,攤牌反而唔難
...

其實離婚有幾難,你說得對,生活、小朋友才是問題

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

alittlebird 發表於 21-4-22 14:16

呢個男人唔值得你為佢傷心,一生人有多個過客,咪當佢係其中一個囉,最緊要PLAN好同小朋友之後嘅生活,活得比佢好

cathngai    發表於 21-4-22 22:59

男爵府

alittlebird 發表於 21-4-22 14:16

啱吖,安排好先,佢急你唔急,如果你老公要求離婚,你為小朋友要攞盡資產,唔好心軟

子爵府

alittlebird 發表於 21-4-22 14:13

有冇可能分佢一半身家?如果你老公無錢,好多時小三都會走佬

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 alittlebird 的帖子

如果間屋係自置物業,你和小朋友千祈唔好搬,要搬就C6搬,就算離婚,釘契唔能夠賣,可以住到仔女出身,之後賣亦可以分錢。解決左居住問題,其他支出有限。

子爵府

冇手段又點去破壞其他人吖 以退為進係啲cheap女人既強項

子爵府

alittlebird 發表於 21-4-22 14:13

調整心態,將佢當同屋而已!
起身出門/放工回家
早過佢;
晚飯趁佢未返食咗先,佢回家你就返房;
佢入房前你就上床瞓;
假期就同仔女去街或自己去街等佢睇仔女;
安排返啲興趣班識多啲朋友!

講真,佢連行房都唔願,你重唔死心?
唯一可做咪等佢出聲提出離婚,在佢內疚情況下盡取所需!

唔為自己都要為仔女,千祈咪益小三,同埋等佢認為係欠你嘅!

珍珠宮

回覆樓主:

小朋友幾大? 經濟方面呢?如果佢對小朋友好好,而你又仲好愛佢的話,試下同佢溝通話自己已經知道了。

叫佢做個選擇,無論結果如何,自己都要學識放下。

複式洋房

其實d人成日話老公有小三唔離婚當佢提款機, 工人,cap 水
坦白講而家好多老公搵錢唔特別多點樣樣提款機?
仲有見過d人話c6 中意小3離婚,其實佢唔離婚唔係愛老婆可能係費事煩,由第一日出軌已經唔愛老婆啦
回望返過去,其實d 男人唔係當小3咩玩具,或者正印先係。

複式洋房

mln 發表於 21-4-22 20:53
小朋友幾大? 經濟方面呢?如果佢對小朋友好好,而你又仲好愛佢的話,試下同佢溝通話自己已經知道了。

叫 ...

樓主老公同小三影晒結婚相,人地嗌分手都唔肯,見到佢同小三影相前所未有咁開心,仲點樣可以好愛佢。

別墅

Foreverboom30 發表於 21-4-22 21:15
其實d人成日話老公有小三唔離婚當佢提款機, 工人,cap 水
坦白講而家好多老公搵錢唔特別多點樣樣提款機?
...

我見過你之前的post,你也是過來人受害者,你都應該好明白我此刻的心情。兩個小朋友,一個讀中一,一個讀四年班。老公只是一般打工仔,公一份婆一份,典型小康之家,佢有幾多身家,我知,真的很難cap水。冇樓,只係租人屋住,所以分開左後,住也是一個切身問題,我份人工2xK,話多唔多,如果租埋屋,真係猛猛緊,冇外家依靠。所以我預咗離咗婚後乜都攞唔到

別墅

mln 發表於 21-4-22 20:53

叫 ...

打算今週末把小朋友送去朋友屋企,然後同c6攤牌,祝福我吧

cathngai    發表於 21-4-22 23:02

別墅

cupid0627 發表於 21-4-22 17:08
有冇可能分佢一半身家?如果你老公無錢,好多時小三都會走佬

我老公只係打工仔,不過都有小三痴埋佢,都唔知搏乜,個小三睇落似30出頭,我C6都4x了,又唔係靚仔

水晶宮

alittlebird 發表於 21-4-22 22:01
我老公只係打工仔,不過都有小三痴埋佢,都唔知搏乜,個小三睇落似30出頭,我C6都4x了,又唔係靚仔
...

咁你老公等咩?佢唔主動同你離婚,即係對你還有感情嗎?我係你唔會提離婚反正你有返工,其實仔大女大擴闊自己圈子唔好重心放係佢到,多D同對仔女去行街或者行山,我有個好朋友類似你case咁,佢老公同小三講唔想做衰人(因為朋友同奶奶勁friend)想等老婆主動提出,日子耐左聽朋友講小三嘈佢老公,我朋友而家做義工識左好多朋友開心左!

侯爵府

早日睇真還好
姊妹,保重
愛惜自己

首頁
12345...8

尾頁

跳至