潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

Hermes 除了皮具外,絲巾產品一直有支持者。

一年出兩季SS和FW,產品設計每季過百款。外國有好多鐵粉唔一定會買H袋,但每季都必入手絲巾。可以買得好癲。

呢個post的宗旨是開心share,外搭放毒。雖然twilly不用二千蚊一條,但買買下就會好多個二千了。

量入為出。H永遠有更好的,長買長有。

saladhk    發表於 22-6-12 18:24
每日笑一笑    發表於 22-3-21 13:15
sandychu103    發表於 21-9-2 10:33
ada0707    發表於 21-6-1 09:40
SuperbabyCrab    發表於 21-5-1 19:02
Miyazaki    發表於 21-5-1 13:19
tiffanyhk2000    發表於 21-5-1 12:20

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

Hermes 90cm Silk Scarf

Hermes 90cm 絲巾係最具代表性的size,雖然佢有好多size,但90cm係最最多打法的絲巾。
每年Hermes會出兩季絲巾90cm都出近十個圖案, 而每個圖案都有8個顏色以上。所以係咁多size中最多選擇的。
如果甚少去正款場合,又唔想花地方放formal的衣服,可以入一兩條絲巾。著淨色衫加條巾已經好優雅,用埋絲巾扣更加高貴。H sa都會教客人點用,想學點樣穿搭可以去IG #hermesscarf #hermescarre有好多高手。

SuperbabyCrab    發表於 21-5-1 19:03
tiffanyhk2000    發表於 21-5-1 12:21
work hard PLAY hard

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

Hermes 140cm Shawl

Hermes 140 是另一個多客人買的size,因為有cashmere成份,保暖度比90cm高好多。一年四季都能用,夏天出入冷氣地方不用帶褸。如果入一件5萬起的Cashmere大褸,咁不如買五條140,因為真係用得上的日子係超多。和90一樣一年兩季,每季六款以上,每款都有多色選擇。

SuperbabyCrab    發表於 21-5-1 19:03
tiffanyhk2000    發表於 21-5-1 12:21
work hard PLAY hard

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

***入手前要注意***

H 假巾存在了幾十年。2020後好多高仿當季和vintage巾在市場流通。今季假巾更快到和店一樣咁快。

要買一定要去專門店買。就算出名的二手店都未必會分到真假。

下面取至小紅書。

tiffanyhk2000    發表於 21-5-1 12:22

公爵府

大宅

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

準備被毒

公爵府

jenniferK 發表於 21-5-1 10:45

一年出兩季SS和FW,產品設計每季過百款。外國有好多鐵粉唔一 ...

多謝JM安排呢個post! 期待放毒同被毒

男爵府

jenniferK 發表於 21-5-1 10:47
Hermes 90cm Silk Scarf

Hermes 90cm 絲巾係最具代表性的size,雖然佢有好多size,但90cm係最最多打法的絲 ...

JM呢個post 好正呀

大宅

正啊班長!
一定要bookmark左呢個post 先

伯爵府

一年出兩季SS和FW,產品設計每季過百款。外國有好多鐵粉唔一 ...

班長再開班,正呀!

男爵府

jenniferK 發表於 21-5-1 10:52
***入手前要注意***

H 假巾存在了幾十年。2020後好多高仿當季和vintage巾在市場流通。今季假巾更快到和店 ...

勁呀!我都嚟報到

別墅

留名學野,我想請問通常邊到可以睇哂今季款呀?

伯爵府

支持及報到

公爵府

bonsbee 發表於 21-5-1 16:13
留名學野,我想請問通常邊到可以睇哂今季款呀?

the purse forum每季有人開當季scarves嘅thread,https://forum.purseblog.com/threads/spring-summer-2021-scarves.1035616/page-148

似乎最update可信, 不過好少會一次過睇得晒,但定期有update, 已經有百幾頁要勤力D溫書
同時都會望下各地官網,instagram, 小紅書等等睇吓呢期大家買到乜。

男爵府

回覆 jenniferK 的帖子

正,支持班長

男爵府

正呀,我想問下呢度有無JM買到福寶焦糖色如圖,果日係shop都好多色,但SA話未見過呢色…內地官網先見到……

saladhk    發表於 22-6-12 18:26

公爵府

babyivyfei 發表於 21-5-1 16:59
正呀,我想問下呢度有無JM買到福寶焦糖色如圖,果日係shop都好多色,但SA話未見過呢色…內地官網先見到… ...

呢個我都想要,我估好多JM都已經等到天荒地老舊年年底已叫SA留意

大宅

https://www.hermes.com/hk/en/pro ... wl-140-H243575Sv10/

我最近買左呢條140,好靚好鐘意,jm們覺得咩色最靚呢

男爵府

reichan 發表於 21-5-1 19:19
https://www.hermes.com/hk/en/product/en-attendant-ulysse-shawl-140-H243575Sv10/

我最近買左呢條140, ...

JM呢條我都有入手,意外地入左只自己以為唔好睇(但上身出奇好睇)既色~桃紅邊嗰款。
另外啱啱買左呢條90巾

wcpcelia    發表於 21-5-4 10:32

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊