想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

4月5 m come period第4日食排卵藥 食5日 day 12打破卵針 day13排卵 跟醫生指示交功課 排卵第9日開始用綠D check 全部白板 今日排卵15日 用曼秀雷頓check 白板 我circle係30-31日 但可能食排卵會每週期推前?但我仲未m come 醫生開左黃體素比我食 以防萬一著床 會唔會黃體素令到period未黎?我嘅症狀係 肚脹脹下墜感重 有少少啡(m come前都會)胸無感覺軟身嘅 早幾日開始個胃頂住 平時谷m係連個胸都會脹 但今次無 無量體溫 因為我覺得唔準 有冇姐妹好似我嘅情況 最後係bingo?

別墅

15日白板就fail ga la.中的話7-10日一定有野看,加油

別墅

你keep住食黃體素,係唔會黎M,因為子宮內膜會keep 住被鞏固~

水晶宮

yuyu09 發表於 21-5-3 00:58
4月5 m come period第4日食排卵藥 食5日 day 12打破卵針 day13排卵 跟醫生指示交功課 排卵第9日開始用綠D c ...

食黃體素係唔會嚟M,要等佢drop到一定level先會嚟。既然係醫生開嘅藥你不如返去搵佢驗血/照超聲波啦

欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

別墅

wsyggk 發表於 21-5-3 15:31
食黃體素係唔會嚟M,要等佢drop到一定level先會嚟。既然係醫生開嘅藥你不如返去搵佢驗血/照超聲波啦
...

因為佢開左20日比我 叫我食完先 但我驗左早孕係無 打比佢又話keep住食 咁我咪要等食晒先m come 我period咪會遲左囉?

別墅

kittynmarie 發表於 21-5-3 15:13
你keep住食黃體素,係唔會黎M,因為子宮內膜會keep 住被鞏固~

我都聽過食黃體素唔會m come 個肚一直谷住 但驗左早孕又無 但醫生叫我食晒為止 無晒方向感

別墅

wsyggk 發表於 21-5-3 15:31
...

我day29驗左白板 其實停黃體素都ok啦?正常停藥幾多日先會m come?因為我唔想佢推遲

水晶宮

yuyu09 發表於 21-5-3 16:11
因為佢開左20日比我 叫我食完先 但我驗左早孕係無 打比佢又話keep住食 咁我咪要等食晒先m come 我period咪 ...

係會遲咗,但唔緊要啦,都係遲幾日啫。佢保險d你買個安心。有d case係dd+幾日先驗到㗎!祝雙線

別墅

回覆 yuyu09 的帖子

唔好停藥呀!乖乖地食埋佢啦,俾d 意志!未著床/遲著床的話,要驗血先驗到ga,你都唔想浪費睇醫生ge 錢架嘛係咪?有無中獎都好,現階段係唔知,一路食住藥都有希望,醫生咁樣開得俾你係有原因ga!

別墅

kittynmarie 發表於 21-5-3 17:05

唔好停藥呀!乖乖地食埋佢啦,俾d 意志!未著床/遲著床的話,要驗血先驗到ga,你都唔 ...

啱啱打咗去問醫生 佢話如果我排卵之後check咗肯定冇 其實可以停藥 因為今日係排卵16日 我都幾肯定無 想快法d m come再見醫生 進行下個treatment 加油啦

別墅

I see.. good luck next time!

別墅

yuyu09 發表於 21-5-3 16:11
因為佢開左20日比我 叫我食完先 但我驗左早孕係無 打比佢又話keep住食 咁我咪要等食晒先m come 我period咪 ...

你睇邊個醫生?監測排卵?

別墅

KP916 發表於 21-5-5 05:29
你睇邊個醫生?監測排卵?

陳億仕 係呀
啱啱m come
聽日再去見佢

別墅

yuyu09 發表於 21-5-5 11:39
陳億仕 係呀
啱啱m come
聽日再去見佢

陳億仕淨診費多少?
監測一個cycle 排卵費用多少?

別墅

KP916 發表於 21-5-7 17:38
陳億仕淨診費多少?
監測一個cycle 排卵費用多少?

啱啱加左價1500 我剛黎m 尋日見完佢
開始打排卵針 打7日 連埋診金4xxx
下星期返去複診 睇吓卵泡發育情況

首頁

尾頁

跳至