懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇媽媽試過 "月子工房-愉媽媽? 搵唔到呢間既評論~~~
見輕盈餐價錢$8XXX , 但唔知會唔會中伏

大宅

mysimplehouse 發表於 21-5-5 14:36
見輕盈餐價錢$8XXX , 但唔知會唔會中伏 ...

我上個月試咗餐覺得ok
啲餸幾啱我口味,唔鹹唔淡
我訂咗28日
希望到時唔會貨不對辦啦

男爵府

我都試餐覺得ok,我就覺啲味濃左少少既,同左佢地講,到時會幫我減少啲調味料,我就訂左星級28天,無要到沖涼盤同飯盒,
我都係靠fb睇評論咋

複式洋房

回覆 wingwing515 的帖子

多謝分享

到時用餐時, 可否再分享下實際D餐掂唔掂

題外話, 你們訂餐, 咁係自己湊OR 有工人呀?
(因為我而家都煩腦緊坐月點攪)

大宅

mysimplehouse 發表於 21-5-6 09:35

但我預產期11月,無咁快分享到喎^^

其實我仲試咗另一間,嗰間出名做湯水嘅
個餐係幾難食...個蒸雞好似雞紥嗰舊雞嘅難食版
好處係有條魚,條魚就ok
個湯都真心唔錯嘅
但個糖水明明係桃膠,佢送錯咗木瓜雪耳...
孕婦唔食得木瓜㗎嘛......

我嚟緊仲會試多間呀,因為我開刀,諗住訂多一個月餐

我冇工人啊,但又唔想請陪月
因為上次有恐怖經歷......
今次屋企人會間中嚟幫手
到時應該會請個人睇住大仔同做家務就算了

複式洋房

回覆 alittlebitbit 的帖子

個陪月點恐怖~~~

我都唔敢請陪月, 有D 人話好激氣..
但朋友請過$2萬幾蚊陪月就話幾好, 正常...

男爵府

mysimplehouse 發表於 21-5-6 09:35

都可以呀,我8月就用餐,另外我嫂叫訂左昭家,淡淡地,份量多過月子工房,岩產後食,你都可以搵下佢既資料,
坐月,我有呀媽幫手,但都係幫一個月,之後就自己一湊二啦。

大宅

mysimplehouse 發表於 21-5-6 11:44

個陪月點恐怖~~~

直頭貼錢買難受,我嗰個係收兩萬六嘅資深陪月,對我講嘢嘅態度好似佢係我奶奶咁,俾佢話我半夜唔起身泵奶,話我想洗頭又唔早講,只要屋企得我一個喺度就用教訓嘅口吻同我講嘢...

仲話我做乜幫bb換完片要去洗手,佢話將啲換片膏”hi”返落條片度咪得囉,我嗰吓完全呆咗唔識反應...

又每日不停講之前啲客嘅嘢,當中不乏show off自己點叻...又講人哋屋企人之間相處啲八卦嘢,呢樣我好唔鍾意,我覺得好唔尊重私隱...

佢把口好似停唔到咁,一日到黑講講講,我想食飯時靜靜哋休息下都唔得...

仲有衛生問題...不能盡錄......

用咗唔夠三個星期就炒咗,最後自己一個坐月,無任何人幫

複式洋房

嘩~~~都唔平啵, 係咪朋友介紹?
俾咁貴, 仲要受氣, 最怕D人咁多嘢講....煩死

男爵府

mysimplehouse 發表於 21-5-5 14:36

我食「紫金堂」

大宅

我之前試左餐後都訂左
bb早左出世
過幾日就會開始食月子餐
到時再分享下
我係訂星級個款

大宅

mysimplehouse 發表於 21-5-7 15:45

嘩~~~都唔平啵, 係咪朋友介紹?

係呀,係朋友介紹。
但可能因為我朋友有工人,又有奶奶喺屋企坐陣,佢唔敢亂嚟,加上佢間屋好大,唔洗成日對住佢,無機會俾佢講嘢掛,所以我朋友係覺得佢好好嘅。

在此奉勸各位JM,朋友介紹都未必適合自己㗎,一定要in 多幾個,自己感受吓夾唔夾...我就好後悔當時無in就請咗。

複式洋房

回覆 WadeebaW 的帖子

請問可否分享一下?thx☺️

洋房

我今個月29號試餐~~ 都諗住訂佢

複式洋房

wingwing515 發表於 21-5-5 22:05
我都試餐覺得ok,我就覺啲味濃左少少既,同左佢地講,到時會幫我減少啲調味料,我就訂左星級28天,無要到沖 ...

唔要禮物會平啲? 請問包唔包運費

男爵府

貪靚麻咪 發表於 21-7-27 14:21
唔要禮物會平啲? 請問包唔包運費

係平啲呀,價錢包運費

我bb早左少少出世,依家食更第4日月子餐
個味俾起試餐好食啲,湯水都好夠味,有湯料

每日有兩款湯,又糖水,食都好飽

複式洋房

alittlebitbit 發表於 21-5-6 10:57

盧xx嗎?

別墅

我六月生完bb 食咗一個月愉媽媽月子餐!愉媽好貼心,每星期會問你惡露及上奶狀況,而調節湯水。每星期揀餐一次!味道不太濃, 適合產婦!

複式洋房

alittlebitbit 發表於 21-5-6 10:57

邊間

洋房

昭家真系吾好訂,我朋友啱啱7月食完!難食到嘔呀!叫我死都吾好訂呀

首頁

尾頁

跳至